Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΤΩΝΗΣ Θ. ΠΕΤΡΑΤΟΣ, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το "Πάμε Αλλιώς"



Ο Αντώνης Πετράτος γεννήθηκε στη Νίκαια του Πειραιά τον Ιούλιο του 1959. Τις εγκύκλιες σπουδές του τις ολοκλήρωσε στο λύκειο Κορυδαλλού και αργότερα φοίτησε στην ανώτερη δημόσια σχολή Εμπορικού Ναυτικού.
Με τα γράμματα και το λόγο ασχολήθηκε από τα σχολικά του ακόμη χρόνια και το πρώτο του ποίημα δημοσιεύθηκε το 1983 στο περιοδικό «ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ».
Την πρώτη του ποιητική συλλογή με τον τίτλο «Μονόδρομος» την εξέδωσε ο ίδιος το 1988, για να ακολουθήσει η δεύτερη με τίτλο «Με των 6 και 15» το επόμενο έτος.
Άλλα ποιητικά του έργα είναι «Τα χρώματα μεσίστια», «Ιωνικά», «Αλκιβιάδης επί Κέλτας».
Με το τραγούδι καταπιάστηκε από το 1985 και συνεργάστηκε με το συνθέτη Γιώργο Αρσενίδη.
Το πρώτο τραγούδι τους, «Η αγάπη της βροχής», ηχογραφήθηκε το 1991 από την “POLYGRAM” και το τραγούδησε ο Αντώνης Καλογιάννης. Τον ίδιο χρόνο, με τον ίδιο συνθέτη, παίρνουν μέρος στους αγώνες τραγουδιού της Καλαμάτας, που διοργάνωσε ο Μάνος Χατζιδάκις, με το τραγούδι «Αρλεκίνος», που τραγούδησε ο Κωνσταντίνος Βασιλιάγκος και ηχογραφήθηκε από τον «ΣΕΙΡΙΟ». Λίγο αργότερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης, πάλι σε μουσική του Γιώργου Αρσενίδη, τραγούδησε το «Ασήμι και το βυσσινί» και το «Ομόνοια-Θησείο» στη συλλογή «Μυθικά Καράβια» από την «ΜΒΙ».
Το 1996 βραβεύτηκε από την εταιρεία Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά για το ποίημα του «Αντί αριθμού διαδρομής». Τον επόμενο χρόνο, το περιοδικό «Νέο Επίπεδο» τον κατέταξε στους ποιητές της γενιάς του ΄80.
Αργότερα, συνεργάστηκε με το μουσικό σύνολο GUITARTE και με το θέατρο σκιών του Άθου Δανέλλη, γράφοντας τα κείμενα για το χορόδραμα «Το καταραμένο φίδι» του Μάνου Χατζιδάκι, σε μουσική προσαρμογή Νίκου Χατζηελευθερίου και σκηνοθετική επιμέλεια Σοφίας Χουλιαρά. Στην παράσταση που ανέβηκε για πρώτη φορά στη «Μάντρα της Κοκκινιάς» τον Ιούνιο του 2007, κράτησε ο ίδιος το ρόλο του αφηγητή.
Έδωσε συνεργασίες σε μουσικά περιοδικά, όπως ο «Μετρονόμος» και αρκετές φορές έγραψε κείμενα για την τοπική εφημερίδα «ΚΟΡΥΔαλλιώς».

1 σχόλιο:

zz είπε...

ΦΙΛΕ ΑΝΤΩΝΗ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ <>ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΕΧΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
ΠΑΣΣΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ