Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Δύο σημαντικές εκδηλώσεις του Δήμου Νίκαιας -Αγ. Ι.Ρέντη με τα προσφυγικά σωματεία, το Κέντρο Ελληνοαρμενικών Μελετών και τον Ελληνοαρμενικό Πολιτιστικό Σύλλογο Αραράτ,,

Η δεύτερη εκδήλωση εξίσου σημαντική με τη πρώτη
Εκδήλωση - συναυλία “Ενα τραγούδι για τη Μαρίκα”

 O Δήμος Νίκαιας - Αγ.Ι. Ρέντη, το Κέντρο Ελληνοαρμενικών Μελετών, ο Ελληνοαρμενικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αραράτ, διοργανώνουν εκδήλωση - συναυλία: “Ένα τραγούδι για τη Μαρίκα” - 90 χρόνια από τη γέννηση της Ελληνοαρμένισσας τραγουδίστριας Μαρίκας Νίνου, τη Δευτέρα 28 Μαΐου και ώρα 8.00 μ. μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη (Π. Τσαλδάρη 10, α΄όροφος).
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσουν οι: Στέλιος Ελληνιάδης, δημοσιογράφος – παραγωγός και Γιώργος Τσάμπρας, δημοσιογράφος.
Θα ακολουθήσει συναυλία με το μουσικό σύνολο ΧΑΜΑΤ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.





Λίγα λόγια για τη Μαρίκα Νίνου
Η σπουδαία Ελληνοαρμένισσα τραγουδίστρια Μαρίκα Νίνου γεννήθηκε σε φορτισμένο από συμβολισμούς γεωγραφικό και χρονικό σημείο: στη μέση του Αιγαίου που ενώνει την Αρμενική και Ελληνική Μικρασιατική πατρίδα με την κυρίως Ελλάδα, σε ένα πλοίο που μετέφερε τους φυγάδες της Τραγωδίας του 1922 στη σωτήρια και ζεστή αγκαλιά της καθημαγμένης Ελλάδας.
Η Μαρίκα Νίνου μοίρασε την ψυχή της στις δυο της πατρίδες, στην Αρμενία και στην Ελλάδα. Συμμερίστηκε τις δοκιμασίες των Αρμενίων προσφύγων της Κοκκινιάς και συμμετείχε στη ζωή της αρμενικής κοινότητας της πόλης. Ταυτόχρονα χάρισε στο ελληνικό κοινό την αξέχαστη φωνή της και άφησε ένα ανεξίτηλο, ιδιότυπο χνάρι στην ιστορία του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.



http://www.polisnikaia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1664%3A2012-05-21-09-30-28&catid=566%3Afpnews&lang=el

Δεν υπάρχουν σχόλια: