Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Η τοξικοεξάρτηση ως κοινωνικό φαινόμενο γεννιέται και αναπαράγεται από κοινωνικά αίτια, για την άρση των οποίων οφείλουμε να αγωνισθούμε...

Παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον την ημερίδα που διοργάνωσε η ΄Ενωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Μαθητριών Κορυδαλλού με θέμα την Πρόληψη κατά των Ναρκωτικών. Οι ομιλητές με άμεσο, ανθρώπινο και καθαρό λόγο επιχείρησαν να ευαισθητοποιήσουν γονείς και εκπαιδευτικούς στη σημασία της πρόληψης, αλλά και της άμεσης παρέμβασης, όταν εντοπισθεί το πρόβλημα. Αναφέρθηκαν στις μεθόδους θεραπείας και στο σημαντικό έργο των θεραπευτών προς τους χρήστες/στριες. Και πρότειναν τη δημιουργία ενός τοπικού κέντρου της πρόληψης κατά των ναρκωτικών με εκπαίδευση θεραπευτών από το ΚΕΘΕΑ. 
Κατά τη γνώμη μας η εκδήλωση αυτή της Ένωσης Γονέων και οι δράσεις που σκοπεύει ν΄ αναλάβει με τη νέα σχολική χρονιά είναι σημαντικές, ιδιαίτερα σήμερα που η πρωτόγνωρη οικονομική και κοινωνική κρίση δημιουργούν εύφορο έδαφος για την εξάπλωση της χρήσης ουσιών, νόμιμων και παράνομων. Κι ενώ η ίδια η συγκυρία επιβάλει τη δημιουργία ασπίδας προστασίας απέναντι στα ναρκωτικά, με την ανάπτυξη των δομών και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών πρόληψης – απεξάρτησης – κοινωνικής επανένταξης, οι μνημονιακές πολιτικές επέβαλαν δραστικές μειώσεις στη χρηματοδότηση των δομών , τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και με εγκατάλειψη του θεραπευτικού σκέλους των προγραμμάτων υποκατάστασης. Η τοξικοεξάρτηση ως κοινωνικό φαινόμενο γεννιέται και αναπαράγεται από κοινωνικά αίτια, για την άρση των οποίων οφείλουμε να αγωνισθούμε και παράλληλα να διεκδικήσουμε την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης που θα δίνει πρωταρχική θέση στη πρωτοβάθμια πρόληψη, θα προωθεί τον θεραπευτικό πλουραλισμό, με ανάπτυξη των ψυχοθεραπευτικών προγραμμάτων και καθιέρωση υψηλών προδιαγραφών για τα προγράμματα υποκατάστασης, ώστε να στοχεύουν στην απεξάρτηση και κοινωνική επανένταξη. Θα προσφέρει θεραπευτική υποστήριξη στους χρήστες αντί διώξεις και εγκλεισμό στις φυλακές.
Καίτη Κυλάκου
Δικηγόρος-Δημοτική Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: