Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Γιά τα οικονομικά του Δήμου Κορυδαλλού

  Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Κορυδαλλού , 17-5-2012, η επικεφαλής του "Πάμε Αλλιώς", Καίτη Κυλάκου, έθεσε  προ ημερησίας θέματα που αφορούν την οικονομική κατάσταση του Δήμου με δεδομένο ότι τόσο  η Αυτοδιοίκηση συνολικά έχει φτάσει σε οριακά για την επιβίωσή της όρια, όσο και το γεγονός ότι ο Δήμος Κορυδαλλού ήδη από την εποχή της δημαρχίας Χρήστου και στη συνέχεια δημαρχίας Κασιμάτη επέλεξε την εύκολη λύση της δανειοδότησης και της υπέρογκης υπερχρέωσης με τόκους και προσαυξήσεις , ερήμην των αναγκών της κοινωνίας.
  Η εκτίμησή μας ότι ο «Καλλικράτης» είναι η εφαρμογή του μνημονίου στην αυτοδιοίκηση και το όχημα για την επιβολή νεοφιλελεύθερων πολιτικών, έχει απολύτως δικαιωθεί. Αρκεί κάποιος να αξιολογήσει το στοιχείο εκείνο σύγκρισης των τριών τελευταίων χρόνων των προϋπολογισμών για την Τ.Α και θα διαπιστώσει ότι τα έσοδα της από το Κράτος μειώνονται στο εκπληκτικό ποσοστό που προσεγγίζει το 60%.   Με αυτό τον τρόπο, αλλά και με ευθύνη  των Δημάρχων που στήριζαν αυτές τις πολιτικές και ταυτόχρονα επέλεγαν τον άκρατο δανεισμό και την κακοδιαχείριση  «επιτυγχάνεται» η υποχώρηση της αυτοδιοίκησης σε κρατική διοίκηση, ο ακρωτηριασμός των αυτοδύναμων αποφάσεων, η έλλειψη και των ελάχιστων πόρων για άσκηση πολιτικής, η αδυναμία καταβολής ακόμα και των ανελαστικών εξόδων με απλήρωτους εργαζόμενους και πιστωτές.
Συγκεκριμένα τέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο οι ακόλουθες ερωτήσεις : 1) Σε τι ποσό ανέρχονται σήμερα τα δάνεια του Δήμου σε Τράπεζες και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και εάν εξυπηρετούνται 2) Εάν υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι και πόσοι  και 3) Πόσο είναι το ύψος των οφειλών του Δήμου προς τους προμηθευτές και τρίτους. Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον  Δήμαρχο κ. Κασιμάτη  και τον  Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Χριστοφορίδη  είναι ότι:   τα μεν δάνεια του Δήμου ανέρχονται στο ποσό των 11.700.000 ευρώ  δεν αφορούν Τράπεζες, άλλά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και εξυπηρετούνται με παρακράτηση των κρατικών  εσόδων του Δήμου. Μόνιμοι και αορίστου  πληρώνονται όλοι κανονικά , πλην από κάποιες υπερωρίες,λόγω τεχνικών δυσκολιών. Υπάρχει όμως πρόβλημα με συμβασιούχους του Δήμου, όπως και με την  ανανέωση των προσλήψεων με αποτέλεσμα βασικές λειτουργίες του Δήμου , όπως η καθαριότητα και οι Παιδικοί Σταθμοί ν΄αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας στο επόμενο χρονικό διάστημα. Για τα οφειλόμενα ποσά σε προμηθευτές και τρίτους  λάβαμε την απάντηση  των δυσκολιών καταβολής λόγω  μείωσης των εσόδων...
 Από τις απαντήσεις, όσο στρογγυλεμένες και άν είναι,  οδηγούμαστε στις διαπιστώσεις που εδώ και καιρό έχουμε διατυπώσει ως "Πάμε Αλλιώς" και αναφέρουμε και στην αρχή του ενημερωτικου  σημειώματός μας.
Κορυδαλλός , 18-5-2012
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: