Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Με βία και χημικά, η ιδιωτικοποίηση στο Δ. Θεσσαλονίκης

Πηγή Αυτόνομη Παρέμβαση 
Μόνο έτσι μπορούσε η Δημοτική Αρχή Θεσσαλονίκης να πραγματοποιήσει τον διαγωνισμό για την ανάθεση της επισκευής και συντήρησης 71 οχημάτων σε Ιδιώτη, τηρώντας έτσι την αρχή της προώθησης και υπεράσπισης των οικονομικών συμφερόντων των μεγαλοεργολάβων.
Από νωρίς το βράδυ της Τρίτης ισχυρές δυνάμεις καταστολής είχαν εγκατασταθεί στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης κατά παραγγελία του Δημάρχου και με εντολή να μην πλησιάσει κανένας εργαζόμενος το χώρο του Δημαρχείου όπου σήμερα θα διεξαγόταν ο διαγωνισμός.
Με εκτεταμένη χρήση βίας και χημικών οι δυνάμεις των ΜΑΤ, σήμερα το πρωί, κατάφεραν να απωθήσουν από την είσοδο του Δημαρχείου τους εργαζόμενους, που πραγματοποίησαν προγραμματισμένη από την ΠΟΕ – ΟΤΑ συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ακύρωση του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης.
Επιτακτική ανάγκη είναι να καταλάβουν ορισμένοι ότι το πρόβλημα με τις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών των Δήμων με πρώτη αυτή της καθαριότητας και των απορριμμάτων που έχει κριθεί ως η πλέον κερδοφόρα για τους μεγαλοεργολάβους, δεν λύνεται με τοπικές «αψιμαχίες». Το πρόβλημα είναι συνολικό και αφορά όλους τους δήμους και όλους τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έτσι πρέπει να δοθεί και ο αγώνας, να ξεφύγει από τα στενά τοπικά όρια του κάθε δήμου και να πάρει πανελλαδική έκταση, υπό το συντονισμό και την ευθύνη της Ομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: