Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με πανελλαδική αντιπροσωπεία των εργαζομένων στο πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι»

Μιά πολύ σημαντική συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους εργαζομένους στο "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" σε συνθήκες πολύ αρνητικές για την Αυτοδιοίκηση που προέρχονται τόσο από τον Καλλικράτη όσο και από την οικονομική κρίση και τη διάλυση της Κεντρικής Διοίκησης. Το θέμα αφορά και τους εργαζόμενους στο Δήμο Κορυδαλλού και στους υπόλοιπους Δήμους της Β΄εκλογικής περιφέρειας Πειραιά. Δημοσιεύουμε το Δελτίο Τύπου και προγραμματίζουμε συνατήσεις με τους εργαζόμενους των Δήμων της περιοχής μας.

" Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ από τους Δημήτρη Στρατούλη, βουλευτή Β΄ Αθήνας, Σπύρο Τζόκα, Θοδωρή Γκοτσόπουλο και Νίκο Σακούτη, μέλη του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Μάρκο Μπασιούκα και Γιώργο Χαρίση από το εργατικό του ΣΥΡΙΖΑ και Φώτη Χρυσικό από το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκαν με πανελλαδική αντιπροσωπεία των εργαζομένων στο πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι».

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την αλληλεγγύη και την στήριξή της στον αγώνα των 4000 εργαζομένων στο πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» για τη διασφάλιση της εργασίας τους και μετά τις 30/6/2012 που τελειώνει αυτό το πρόγραμμα και οι συμβάσεις τους και κινδυνεύουν να χάσουν την απασχόλησή τους καθώς και την κοινωνική στήριξη 130.000 ηλικιωμένοι και ΑΜΕΑ, που υπάγονται σʼ αυτό το πρόγραμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει η Υπηρεσιακή κυβέρνηση στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της για ομαλή πορεία προς τις εκλογές να αξιοποιήσει τα πολιτικά και νομικά εργαλεία που διαθέτει, ώστε να δώσει παράταση στο πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» και στις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων σʼ αυτά.

Παράλληλα η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να δώσει εντολή για την πληρωμή των εργαζομένων που καθυστερεί για 6 μήνες για λόγους γραφειοκρατίας αλλά και κρατικής αδιαφορίας.

Τα δύο αυτά προβλήματα πρέπει να λυθούν άμεσα για να μην έχουμε και νέα κατάρρευση τμημάτων του κοινωνικού κράτους και της απασχόλησης. Οριστικά θα λυθούν με την ανατροπή των εφαρμοζόμενων βάρβαρων και αντικοινωνικών μνημονιακών πολιτικών και με μια άλλη πολιτική από κυβέρνηση της Αριστεράς, που θα δίνει προτεραιότητα στην αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους και στην πλήρη και σταθερή απασχόληση. "

To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: