Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Οι Δήμοι καταρρέουν ….. από τα Μνημόνια και τις πολιτικές του ρουσφετολογικού πελατειακού πολιτικού συστήματος που κυβέρνησε τη χώρα

  Διαβάζουμε σήμερα στην Αυτοδιοίκηση ότι "η οικονομική κρίση δεν έχει φέρει «ντόμινο» λουκέτων μόνο στις επιχειρήσεις. Όλα δείχνουν πως αρχίζει να ενσκήπτει και στους δήμους της χώρας εξαιτίας των μεγάλων περικοπών στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λόγω μνημονίων."
  Ήδη  από τις δημοτικές εκλογές 2010 , αλλά και μετά στο δημοτικό συμβούλιο,αλλά και στη κοινωνία, είχαμε καταθέσει  στην κρίση των δημοτών την άποψή μας  σχετικά με τα Μνημόνια , τον Καλλικράτη, αλλά και τις πολιτικές δυνάμεις που στήριζαν τα μέτρα Κυβέρνησης-ΔΝΤ. Λέγαμε τότε ότι «Οι δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου, οι πρώτες μετά την εφαρμογή των μέτρων Κυβέρνησης-ΔΝΤ, έχουν διπλό χαρακτήρα. Εκτός από τον αυτοδιοικητικό έχουν και έντονα γενικό πολιτικό…» και προειδοποιούσαμε τους δημότες και για τις ευθύνες των τοπικών εξουσιών  που  « ουσιαστικά συνεργάζονται με μια Κυβέρνηση που παρέδωσε τη χώρα στην Tρόϊκα, συμφωνούν μαζί της στη λήψη των πιό αντιλαϊκών μέτρων που γνώρισε ποτέ η χώρα από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, και ηθελημένα κατεδαφίζει κοινωνικά δικαιώματα και το κράτος πρόνοιας που έχουν κατοχυρωθεί μετά από αγώνες δεκάδων ετών.»
 Επισημαίναμε δε ότι «Έχουμε επίγνωση ότι οι Δημοτικές Εκλογές είχαν και θα έχουν πάντα τοπικό χρώμα. Οι πολίτες δεν επιλέγουν κόμμα για να κυβερνήσει τη χώρα, αλλά δημοτικούς συμβούλους και παρατάξεις, που πρέπει να λύσουν τα τοπικά προβλήματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι και πολιτικές εκλογές , ιδιαίτερα σήμερα που η παρουσία του ΔΝΤ στη χώρα μας και τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση (εργασιακά, ασφαλιστικά, φορολογικά κλπ) αλλάζουν με βίαιο τρόπο τη ζωή όλων μας με άμεση επίδραση και στην πόλη μας . Εξάλλου πολλά τοπικά προβλήματα, , δεν είναι "στενά" αυτοδιοικητικά, όσο εκ πρώτης όψεως μπορεί να φαίνονται. Αν κάποιο παιδί, μείνει έξω από τον παιδικό σταθμό ή το νηπιαγωγείο, αν θα υπάρχουν χρήματα για να λειτουργήσουν τα σχολεία το Σεπτέμβρη, αν θα κλείσουν τα Δημοτικά Ιατρεία ή κάποιο ΚΑΠΗ, αφορούν την ίδια την ουσία της οικονομίας ..»





Δεν υπάρχουν σχόλια: