Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Βιβλιοθήκη Βέροιας :Παράδειγμα προς μίμηση

Το άρθρο και η φωτογραφία είναι από την Αυγή. Το αναδημοσιεύουμε προκειμένου ν΄αναδείξουμε την Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας ως παράδειγμα προς μίμηση, το οποίο στο μέτρο του δυνατού, πρέπει να ακολουθήσουν και οι δικοί μας δημοτικοί άρχοντες. Και τούτο γιατί όπως γράφαμε χθες "Η Δημοτική Βιβλιοθήκη μας βρίσκεται σε εγκατάλειψη, ενώ γιά τους Πολιτιστικούς Σεπτέμβρηδες και όχι μόνο τα λεφτά είναι πολλά!!"


Διεθνής αναγνώριση για τη Βιβλιοθήκη της Βέροιας

"Η Βιβλιοθήκη μας νοιάζεται για το πώς να κάνει τη ζωή των ανθρώπων ευκολότερη και καλύτερη, κι όχι απλώς να φιλοξενεί βιβλία και πληροφορίες," δήλωσε ο Ιωάννης Τροχόπουλος, διευθυντής της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας. "Είμαστε μια μικρή βιβλιοθήκη που είναι αφοσιωμένη στην προσφορά σύγχρονων εργαλείων και υπηρεσιών για να βοηθά όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να βρίσκουν νέες οικονομικές, ακαδημαϊκές και κοινωνικές ευκαιρίες."
Η Βιβλιοθήκη εξυπηρετεί τους 50.000 κατοίκους της Βέροιας και ακόμη 130.000 ανθρώπους στις γύρω περιοχές και μάλιστα για να προσεγγίζει ανθρώπους σε απομακρισμένα αγροτικά χωριά, στέλνει κινητές βιβλιοθήκες εξοπλισμένες με βιβλία και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Εκτός από την προσφορά προηγμένων υπηρεσιών πληροφόρησης και τεχνολογίας στους χρήστες της, η Βιβλιοθήκη έχει καταστεί ζωντανό κέντρο της κοινότητας που προωθεί τη μάθηση και τη δημιουργικότητα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στους νέους ανθρώπους με το νέο της τμήμα για παιδιά και εφήβους, ενώ αξιομνημόνευτα είναι τα "Μαγικά Κουτιά" της , τα οποία παρέχουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σταθμούς μουσικής, περιοχές παιχνιδιού σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και πλήρες πρόγραμμα δραστηριοτήτων – από αφήγηση ιστοριών μέχρι τέχνες και χειροτεχνίες (εκφραστικά μέσα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: