Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Συμμετοχικός προυπολογισμός κατά της αδιαφάνειας και του συγκεντρωτισμού

'Αρθρο από την Κορυδαλλιώς Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου Νοεμβρίου 2009


Η σημερινή δημοτική αρχή του Κορυδαλλού, αποτέλεσμα της συνεργασίας μέρους της Ν.Δ. και μέρους του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας μια στρεβλή αντιγραφή του θεσμού απ΄το πρόγραμμα μας και αλλάζοντας λίγο τον τίτλο σε, «Συμμετοχικό Τεχνικό Πρόγραμμα», προχώρησε σε συγκεντρώσεις δήθεν συμμετοχικές με τους δημότες χωρίς βεβαίως να μπει στον κόπο να ρωτήσει και να μάθει για την ουσία του θεσμού. Δεν περιμέναμε να αξιοποιήσει τη σοβαρή επεξεργασία που έχουμε κάνει, ημερίδες κ.λ.π (βλέπε προηγούμενα φύλλα της εφημερίδας), αλλά η υποβάθμιση μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης, όπου το ακροατήριο ακούει τα ΄΄επιτεύγματα ΄΄του Δημάρχου για να χειροκροτήσει και μετά να ασχοληθεί με τις λακούβες και τα σκουπίδια, δεν αφορούν τον Προυπολογισμό των Πολιτών ή το Συμμετοχικό Προυπολογισμό. Γιά τα χρέη του Δήμου Κορυδαλλού θα μάθουν ποτέ οι δημότες;
Συμμετοχή σημαίνει το να μετέχει κανείς στο σχεδιασμό με άλλους, να χαράζει και να εφαρμόζει, αυτό που επέλεξε χωρίς κατ’ανάγκη να συμμερίζεται την από καθ΄έδρας επιβαλλόμενη γραμμή-πρακτική που χαράζουν κάποιοι άλλοι για εκείνον. Σημαίνει να συμπράτει, να συνδιαμορφώνει, να συνερφαμόζει και να ελέγχει τη διαδικασία και τη σωστή εξέλιξη των όσων συμφωνήθηκαν και συναποφασίστηκαν.
Με το διάλογο οι δημότες κατανοούν τις δυσκολίες και τις δεσμεύσεις και γίνονται συμμέτοχοι. Αυτή η διαδικασία δεν περιορίζεται μόνο στην οικονομική διαχείριση. Οι δημότες μ’αυτό το τρόπο μαθαίνουν τα προβλήματα του Δήμου τους από τα ειδικά κάθε γειτονιάς, μέχρι και τα γενικά, όπως το κυκλοφοριακό, τη μόλυνση του περιβάλλοντος, το πράσινο, τα αυθαίρετα.
Εμείς πάντως , οι μετέχοντες στο Πάμε Αλλιώς, είμαστε στο δρόμο του ΄΄ανοίγματος΄΄ του δημαρχιακού μεγάρου για έλεγχο και συμμετοχή των πολιτών στις μεγάλες αποφάσεις που αφορούν την πόλη μας και δεν θα συναινέσουμε σε προειλημμένες αποφάσεςι και σε στημένους διαλόγους.
Χ.ΚΑΣΑΡΤΖΙΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: