Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Δεν μας πείθουν οι αλχημείες και οι αριθμοί της «δημιουργικής λογιστικής»



Η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση «Πάμε Αλλιώς» δεν πείθεται από αλχημείες και αριθμούς της «δημιουργικής λογιστικής» της πρώην και νυν δημοτικής εξουσίας,που μόνο ως άλλοθι γιά μικρά παιδιά μπορούν να λειτουργήσουν.
Όταν οι προϋπολογισμοί και τα τεχνικά προγράμματα,που καθορίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τη ζωή μας στην πόλη, αντιμετωπίζονται από την δημοτική εξουσία,ως μιά τεχνοκρατική πράξη, που αφορά μόνο τους ειδικούς.
Όταν με διάφορα λογιστικά τρυκ οι αριθμοί δεν απεικονίζουν σε βάθος την πραγματική εικόνα των οικονομικών του δήμου και η Δημοτική Αρχή δεν αναδεικνύει και δεν αποδεικνύει το μέγεθος της κακοδιαχείρισης της προηγούμενης.
Όταν δεν υπάρχει θεσμός ή διαδικασία που να ελέγχει αυστηρά την αξιοπιστία των μεγεθών που αναφέρονται στον κάθε προϋπολογισμό και σε κάθε σπατάλη που γίνεται.
Όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους πολίτες η Δημοτική Αρχή δεν παραδίδει, άν και θα έπρεπε, αναλυτικούς μηνιαίους απολογισμούς εσόδων και εξόδων γιά να μπορούν να ελέγχουν κάθε δαπάνη και σπατάλη,να παρακολουθούν τον προϋπολογισμό και να επιφέρουν αλλαγές στο περιεχόμενό του,τότε δεν έχουμε δυνατότητα διαφάνειας,κοινωνικού ελέγχου και συμμετοχής των πολιτών στις αποφάσεις που αφορούν την ζωή τους. Έχουμε αθέτηση προεκλογικών υποσχέσεων, αποφάσεις που δεν αφορούν τις ανάγκες των πολιτών, πελατειακές σχέσεις, αδιαφάνεια.Έχουμε αυτό που διαπιστώνουν καθημερινά οι πολίτες στον Κορυδαλλό ότι η πολιτική στον Δήμο δεν άλλαξε.
Τα δάνεια είναι αυτά που συντηρούν χρόνια το δήμο και μεγαλώνουν το κόστος λειτουργίας του.Η συνέχιση αυτής της πολιτικής οδήγησε σε μια μεγαλύτερη επιδείνωση των οικονομικών του δήμου.
Είμαστε αντίθετοι με την αντίληψη που ανάγει την οικονομική διαχείριση του δήμου σε υπόθεση δανειοληπτικής ικανότητας.Δεν είμαστε αντίθετοι με τα δάνεια που θα χρησμοποιηθούν ως εργαλείο γιά την ανάπτυξη της πόλης με έργα υποδομής και υπηρεσίες και βέβαια με εξασφάλιση της καταβολής των δόσεων, χωρίς να υποθηκεύουν το μέλλον του Κορυδαλλού
Υπερασπιζόμαστε μιά ανεξάρτητη οικονομικά από την Κεντρική Διοίκηση αυτοδιοίκηση με αυτοτελείς αρμοδιότητες και πόρους,με κοινωνικό και οικολογικό προσανατολισμό.Μιά αυτοδιοίκηση που διεκδικεί από την Κεντρική Διοίκηση αποκτά και διαθέτει τους πόρους της με τις κινητοποιήσεις και την ενεργή δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: