Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΜΙΚΡΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Το θέμα αυτό , μεταξύ άλλων έθεσε η επικεφαλής του "Πάμε Αλλιώς", Καίτη Κυλάκου,  στα προ ημερησίας θέματα κατά  τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21ης Μαρτίου 2012. ( σε επόμενη ανάρτηση και τα υπόλοιπα θέματα)

" Είμαστε μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού από την Ε’ Τάξη. Αποφασίσαμε να γράψουμε αυτό το μικρό άρθρο γιατί μας απασχολεί ένα μεγάλο πρόβλημα:
Το σχολείο μας δε διαθέτει αίθουσες διδασκαλίας και βοηθητικούς χώρους. Εδώ και πολλά χρόνια οι μαθητές του 8ου δημοτικού κάνουν μάθημα σε προκατασκευασμένες αίθουσες με πολλά μειονεκτήματα: είναι μικρές, δεν αερίζονται καλά, δε διαθέτουν ράφια ή βιβλιοθήκες κ.ά.
Πέρασαν δύο χρόνια όταν μια ξαφνική χαρά ήρθε να μας οπλίσει με ελπίδες και υπομονή για επίλυση του προβλήματός μας: Ξεκίνησε η ανέγερση μιας νέας πτέρυγας που θα διέθετε αίθουσες διδασκαλίας, γυμναστήριο, χημείο, βιβλιοθήκη αλλά και γραφεία για τους δασκάλους. Είπαμε: ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ που κόπηκαν τόσα δέντρα! ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ που καταστράφηκε το μεγάλο μας γήπεδο μπάσκετ! ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ που η αυλή μας μετατράπηκε σ’ ένα μεγάλο εργοτάξιο!
ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ που έχουμε τόσο θόρυβο και σκόνη ακόμη και την ώρα του μαθήματος! Πιστεύαμε πως το αποτέλεσμα θα μας δικαίωνε και όλα όσα περνούσαμε θα ήταν παρελθόν μόλις θα μπαίναμε στο νέο κτήριο. Το όνειρό μας όμως για ένα σύγχρονο κτήριο διαψεύστηκε:
ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ. Τα ξύλινα καδρόνια κρέμονται - σαπισμένα πια – πάνω από τα κεφάλια μας. Τα οικοδομικά υλικά – υλικά του ονείρου μας – τα φέρνει ο αέρας στο μικρό μας προαύλιο ακόμη κι όταν έχουμε διάλειμμα. Δυο φορές τα πολύτιμα αλλά εύφλεκτα υλικά του εργοταξίου πήραν φωτιά και αρκετές φορές η άσχημη μυρωδιά από τα συγκεντρωμένα σκουπίδια κάνει το διάλειμμά μας αφόρητο.

Και … σε όλα τα παραπάνω που αποτελούν πρόβλημα για την ασφάλεια και την υγιεινή μας, έρχεται να προστεθεί η έλλειψη χώρου. Είχαμε το πιο μεγάλο και όμορφο προαύλιο απ’ όλα τα σχολεία του Κορυδαλλού και τώρα … οι μαθητές δύο σχολείων αυλίζονται σ’ ένα μικρό χώρο με κίνδυνο να χτυπήσουν, κάνουν μάθημα γυμναστικής στο χώρο μπάσκετ έξω από το σχολείο και όταν σηκώνουν τα μάτια στον ουρανό βλέπουν καδρόνια, μπετά και σάπιες λαμαρίνες! Επειδή πιστεύουμε πως το πρόβλημα αυτό δεν αφορά μόνο εμάς , τους μαθητές των δύο δημοτικών σχολείων ούτε μόνο τους γονείς και τους δασκάλους μας αλλά όλους τους δημότες του Κορυδαλλού…

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΠΙΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
ΑΜΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.
ΑΣ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ε΄1 τμήματος,
8ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού. " Το
 Πηγή  Κορυδαλλός

Δεν υπάρχουν σχόλια: