Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Η ανεξέλεγκτη κατάληψη των κοινοχρήστων χώρων αλλοιώνει ριζικά τον σκοπό και τον λόγο της ίδιας της ύπαρξης των πλατειών του Δήμου.

Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ «Πάμε Αλλιώς», κατέθεσε στις 19-4-2010 την παρακάτω με αριθμό πρωτ. 14467 επιστολή της προς τον Δήμαρχο Κορυδαλλού γιά την κατάληψη πεζοδρομίων και πλατειών από τραπεζοκαθίσματα που εμποδίζουν στην πράξη την χρήση τους από τους Κορυδαλλιώτες.
Στην απάντηση που λάβαμε με σημαντική καθυστέρηση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο απουσιάζει σαφής τοποθέτηση της Δημοτικής Αρχής γιά το θέμα. Σε μια ασφυκτικά δομημένη περιοχή, όπως ο Κορυδαλλός, το θέμα της διατήρησης των κοινοχρήστων χώρων και χώρων πρασίνου αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα. Κύριο μέλημά της Δημοτικής Αρχής πρέπει να είναι η διατήρηση του κοινόχρηστου χαρακτήρα τους, ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση των πολιτών σε αυτούς και η κοινή χρήση σε συνθήκες ασφάλειας και εξυπηρέτησης των πολιτών.


Προς τον κ.Δήμαρχο Κορυδαλλού
Κύριε Δήμαρχε,
Η ραγδαία ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και σταθερών κατασκευών από καταστήματα στις πλατείες της πόλης μας δημιουργεί έντονη ανησυχία στους Κορυδαλιώτες, σε σχέση με την προοπτική της χρήσης των δημοτικών κοινόχρηστων χώρων από τους ίδιους τους δημότες.
Όλες οι κεντρικές πλατείες της πόλης έχουν πλέον βαριές κατασκευές και εκατοντάδες τραπεζοκαθισματα σε πλήρη ανάπτυξη.
Το «νέο» αυτό καθεστώς αποθαρρύνει και εμποδίζει στην πράξη την χρήση των πλατειών από τους Κορυδαλιώτες.
Σε αρκετές δε, περιπτώσεις εμποδίζεται ακόμα και η δυνατότητα της πρόσβασης, στις πλατείες μας.
Κύριε Δήμαρχε, οι οικογένειες, τα άτομα της τρίτης ηλικίας, τα παιδιά μας, έχουν κάθε δικαίωμα να χαίρονται ανεμπόδιστα και να κοινωνικοποιούνται ευχάριστα στους χώρους που πραγματικά τους ανήκουν. Να απολαμβάνουν ανεμπόδιστα το συγκεκριμένο δημόσιο αγαθό.
Είναι προφανές πως η ανεξέλεγκτη κατάληψη των χώρων αυτών αλλοιώνει ριζικά τον σκοπό και τον λόγο της ίδιας της ύπαρξης των πλατειών του Δήμου.
Μεσομακροπρόθεσμα δε, έχει αποδειχτεί σε ανάλογες περιπτώσεις ότι απορυθμίζεται η συνολικότερη λειτουργία των μικρών επιχειρήσεων και όσων αυτοαπασχολούμενων συγκροτούν τον εμπορικό ιστό που αναπτύσσεται γύρω από τις πλατείες αυτές.
Κύριε Δήμαρχε ζητούμε να μας ενημερώσετε για το εάν υπάρχουν και ποιες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου που νομιμοποιούν την κατάληψη των πλατειών της πόλης μας, με τον συγκεκριμένο τρόπο από τα συγκεκριμένα καταστήματα.
Σε κάθε περίπτωση σας καλούμε να αντιμετωπίσετε την διαμορφωθείσα κατάσταση και να υπερασπιστείτε την χρήση των πλατειών από τους δημότες και τους κατοίκους της πόλης μας.
Η Κίνηση μας μαζί με τους φορείς τις συλλογικότητες και τους κατοίκους της πόλης θα συνεχίσουμε να ανησυχούμε και να αντιδρούμε αποφασιστικά στην πράξη, έως ότου αποκατασταθεί η χρήση των πλατειών ως δημόσιου χώρου και αγαθού.
ΚΟΡ/ΛΟΣ, 16-4-2010
ΜΕ ΤΙΜΗ
Για την ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
«Πάμε Αλλιώς»
Η Επικεφαλής
Καίτη Κυλάκου

Με καθυστέρηση πάνω από μήνα, στις 21-5-2010, λάβαμε την παρακάτω απάντηση
"Σε απάντηση της από 22/4/2010 με αριθμ. πρωτ 128 επισημαίνω τα εξής :
1.Η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων και των σταθερών κατασκευών στις πλατείες, όπως αναφέρετε, δεν είναι ραγδαία και δεν αποτελεί «ένα νέο καθεστώς», όπως ισχυρίζεστε, αλλά μια κατάσταση που εξελίσσεται και υφίσταται για τρεις σχεδόν δεκαετίες. Οι δε χρησιμοποιούμενο χώροι αλλά και το κόστος χρήσης τους ορίζονται κατ’ έτος με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας.
2.Η δημοτική αρχή και συγκεκριμένα η εντεταλμένη για αυτό υπηρεσία, δηλαδή η δημοτική αστυνομία, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη και προσεκτική στην άσκηση εποπτείας και ελέγχου στο χώρο των πλατειών. Με ελάχιστες εξαιρέσεις η υπάρχουσα χωροθέτηση – κίτρινη γραμμή - τηρείται ενώ σε αντίθετη περίπτωση ο παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμα.
Σας διαβεβαιώνω ότι η δημοτική αρχή, συνυπολογίζοντας όλες τις πτυχές του θέματος , αντιμετωπίζει το όλο ζήτημα με τη δέουσα προσοχή και πάντα προς την κατεύθυνση της ικανοποίησης των συμφερόντων της πόλης μας και των κατοίκων της."


Με εκτίμηση
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: