Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Όχι στο φόβο ! Ναι στην ελπίδα με τις δυνάμεις της εργασίας, της δημιουργίας και των νέων!

Η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού΄΄Πάμε Αλλιώς΄, διεκδικεί εδώ και τώρα 10 μέτρα άμεσης δράσης γιά την ανακούφιση των ασθενεστέρων με παράλληλες δράσεις μείωσης του κόστους ζωής.
1.Δραστική περικοπή των δραστηριοτήτων επικοινωνιακού χαρακτήρα. (Δεξιώσεις, μετάκληση καλλιτεχνών, συναυλίες κ.λ.π.).
2.Λεπτομερής καταγραφή των χρεών του δήμου και επαναδιαπραγμάτευση των δανείων, κάτι που είναι εφικτό καθώς μιλάμε για εσωτερικό δανεισμό.
3.Ακύρωση ή χρονική μετάθεση έργων, μεταφορά κονδυλίων, αξιοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων. Με θάρρος να πούμε πως σήμερα προέχει να ενισχύσουμε τον κοινωνικό ιστό της πόλης και ας μεταθέσουμε ένα έργο ή μία αγορά.
4.Καταγραφή όλων των ανέργων της πόλης μας από Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου στην οποία επιβάλλεται γιά λόγους διαφάνειας και αμεροληψίας να συμμετέχουν και όσες από τις Δημοτικές Κινήσεις ή τις συλλογικότητες του Κορυδαλλού, κοινωνικού και πολιτικού χαρακτήρα, το επιθυμούν.
5.Εκσυγχρονισμός του οργανογράμματος του δήμου για την πλήρωση θέσεων με μόνιμους υπαλλήλους και πλήρης διαφάνεια στις προσλήψεις.
6.Ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων μέσω των προμηθειών του δήμου, που πρέπει να διενεργείται και πάλι με αντίστοιχη διευρυμένη Διαπαραταξιακή Επιτροπή και ιδιαίτερα με την συμμετοχή των συλλόγων εμπόρων και βιοτεχνών του Κορυδαλλού.
7.Πάγωμα των ανταποδοτικών τελών για 4 χρόνια γιά τις κατοικίες και τους μικροεπαγγελματίες του Κορυδαλλού,που αποτελούν την μεγάλη ραχοκοκκαλιά της πόλης, με ταυτόχρονη διεκδίκηση της αποδέσμευσης της υπηρεσίας καθαριότητας από την ανταποδοτικότητα. Να εξαιρεθούν οι Τράπεζες, οι Μεγάλες Επιχειρήσεις (Κωτσόβολος,Κορασίδης, μεγάλες αντιπροσωπείες αυτοκινήτων κλπ ) και τα μεγάλα μαγαζιά π.χ. της Πλατείας Ελευθερίας
8.Μηδενισμός των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς .
9.Μείωση στο 50% των συνδρομών-διδάκτρων στα Νομικά Πρόσωπα
10.Εκπτωτική κάρτα σε ανέργους, οικονομικά ασθενείς, μέλη των ΚΑΠΗ, μαθητές σε συμφωνία με τον σύλλογο των ΕΒΕ.
Εκτός από τα άμεσα μέτρα δράσης δεν κάνουμε βήμα πίσω και επιμένουμε να αγωνιζόμαστε γιά μιά πράσινη και βιώσιμη πόλη. Γιατί η προστασία και η οικολογική ανασυγκρότηση του Όρους Αιγάλεω,η κατεδάφιση του ΚΥΤ της ΔΕΗ, τα Αθλητικά Έργα γιά ερασιτεχνικό αθλητισμό, οι πλατείες και τα πεζοδρόμια, η ανάπτυξη του αστικού και περιαστικού πρασίνου, η εκπαιδευτική και πολιτιστική αναβάθμιση του Κορυδαλλού, εκτός των άλλων ωφέλιμων συνεπειών στην ζωή μας, δημιουργούν θέσεις απασχόλησης και μειώνουν την ανεργία. Πρϋποθέσεις γιά τα παραπάνω είναι: οι διαφανείς και συμμετοχικές διαδικασίες,οι διεκδικήσεις μαζί με τους πολίτες από την Κεντρική Διοίκηση πόρων και αρμοδιοτήτων, η οργανωτική - παραγωγική ανασυγκρότηση των υπηρεσιών του δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: