Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Το «Πάμε Αλλιώς» γιά τις προσεχείς δημοτικές εκλογές Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση

Κορυδαλλιώτες/σσες,
Οι δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010 αποκτούν μεγάλη σημασία γιατί θα διεξαχθούν στο ασφυκτικό κοινωνικό και οικονομικό πλαίσιο που δημιουργείται από την πρωτοφανή στα χρονικά επίθεση της κυβέρνησης με τη συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ ενάντια στα εργασιακά, οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων,συνταξιούχων, μικρομεσαίων επιχειρηματιών και της νεολαίας.
Οι πολιτικές της Κυβέρνησης και των κομμάτων που την στηρίζουν με την επιβολή των κυρίαρχων της Ε.Ε. και του ΔΝΤ , αυξάνουν καθημερινά την ανεργία, μειώνουν τους μισθούς, κόβουν τον 14ο μισθό, πολλαπλασιάζουν τις ελαστικές μορφές εργασίας, τη μαύρη εργασία, διευκολύνουν τις απολύσεις, αυξάνουν τα όρια ηλικίας και τις εισφορές, μειώνουν τις συντάξεις , αυξάνουν τους έμμεσους φόρους και τα τιμολόγια της ΔΕΗ, κόβουν τις δημόσιες επενδύσεις και τα κονδύλια για την παιδεία και αφήνουν στην τύχη τους τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τους χιλιάδες δανειολήπτες.
Στο ασφυκτικό αυτό πλαίσιο προστίθεται το σχέδιο «Καλλικράτης» που όχι μόνο υπονομεύει την αναγκαία ουσιαστική μεταρρύθμιση του κράτους, αλλά επιβάλλει και σκληρή λιτότητα στη Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Σ’ αυτές τις συνθήκες ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου κινείται με ρυθμούς αυτόματου πιλότου, προσδοκώντας οφέλη και ανταλλάγματα από την Κυβέρνηση. Γιά μεν τα μέτρα που πλήττουν και την μεγάλη πλειονότητα των Κορυδαλλιωτών τηρεί σιγή ασυρμάτου, γιά δε το σχέδιο «Καλλικράτης» έσπευσε από τις αρχές του χρόνου πριν καλά-καλά δοθεί στη δημοσιότητα να τοποθετηθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι κινείται σε θετική κατεύθυνση.
Απέναντι στην κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη καμμία περικοπή δαπανών, καμμία αναδιάταξη στις υπηρεσίες και τις λειτουργίες του Δήμου, κανένα μέτρο αλληλεγγύης προς τους αδύνατους συμπολίτες μας,έστω και συμβολικού χαρακτήρα. Ακόμη και στις προκηρύξεις γιά προσλήψεις προσωπικού δεν έχουν πρόσβαση οι άνεργοι/ες δημότες/σσες, αφού δεν δημοσιοποιούνται σε κεντρικά σημεία της πόλης, ενώ η πρόσληψη της κόρης της Επιτρόπου, όπως και ο δανεισμός 31 εργαζομένων στο Δήμο Νικαίας, θεωρούνται από τον Δήμαρχο εκτός από νόμιμες και ηθικές πράξεις!!!
Αντίθετα μέσα σ’ αυτές τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες γιά τη ζωή των ανθρώπων πριν από ένα μήνα πήρε απόφαση γιά νέο δάνειο 2.800.000 ευρώ προκειμένου να καλύψει λειτουργικές ανάγκες, δηλ. μισθούς και ανελαστικά έξοδα.
Μέσα δε σε τριάμισυ χρόνια έχει ήδη λάβει πάνω από 13 εκ ευρώ δάνεια, αυξάνοντας σύμφωνα με τα δικά του στοιχεία το χρέος του Δήμου στο εφιαλτικό ποσό των 36 εκ .ευρώ με πρόβλεψη μέχρι το τέλος της θητείας του να φθάσει στο δυσθεώρητο ύψος των 40 εκ. ευρώ. Μιά πραγματική και εφιαλτική υποθήκη γιά τον Κορυδαλλό!!! Που δαπανήθηκαν τόσα πολλά χρήματα ; Πάντως όχι σε αναπτυξιακά έργα και υποδομές και ο νοών,νοείτω.
Έμειναν μόνο στα λόγια και εξαφανίστηκαν ακόμη και από την ιστοσελίδα του Δήμου οι εξαγγελόμενες με διθυράμβους υποσχέσεις της Δημοτικής Αρχής στο κρίσιμο τομέα των έργων-υποδομών που θα πραγματοποιούσε στην πόλη με εξασφαλισμένη δήθεν χρηματοδότηση ύψους 50 εκ από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τη Νομαρχία Πειραιά και τον ΟΣΚ.,όπως και οι παρεμβάσεις στις γειτονιές γιά τη βελτίωση σε επίπεδο καθημερινότητας.
Οι εργασίες γιά τα Αθλητικά έργα στα Λατομεία όχι μόνo ναυάγησαν,αλλά με ευθύνη και της Δημοτικής Αρχής λύθηκε η προγραμματική σύμβαση και στο χώρο λειτουργούν επειχειρήσεις με παράνομες δραστηριότητες και παράνομες χωματερές.
Οι εργασίες γιά το νέο Δημαρχείο έχουν πλέον σταματήσει με αβέβαιη την συνέχισή τους λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.
Όλες οι πτέρυγες των γυναικείων φυλακών είναι στη θέση τους. Καμμία ανάπλαση της οδού Δημητρακοπούλου δεν έγινε.
Το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης λειτουργεί παρά τις δικαστικές αποφάσεις που το κρίνουν κατεδαφιστέο και ο Δήμαρχος ακόμη και προχθές ήταν απών από την μεγάλη και μαζική συγκέντρωση και διαμαρτυρία.
Το Όρος Αιγάλεω έχει αφεθεί στην τύχη του και το πράσινο στους δρόμους και τις πλατείες περιορίζεται επικίνδυνα.
Τα πεζοδρόμια και οι πλατείες παραχωρήθηκαν στους επιχειρηματίες με την συνεχή επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων και στο πάρκινγκ των αυτοκινήτων των θαμώνων των κέντρων διασκέδασης.
Οι γειτονιές και ο κόσμος του Άνω και Κάτω Κορυδαλλού μάταια εδώ και χρόνια διαμαρτύρεται γιά την αδιαφορία και εγκατάλειψη.

Κορυδαλλιώτες,Κορυδαλλιώτισσες,
Η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς» έγκαιρα το προηγούμενο χρονικό διάστημα έθεσε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των δημοτών αυτά τα προβλήματα, προσανατολίζοντας τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της όχι μόνο προς τα ιδιαίτερα προβλήματα της πόλης του Κορυδαλλού, αλλά και προς τα γενικότερα που επηρεάζουν τη ζωή τους.
• Καλέσαμε και εξακολουθούμε να καλούμε το Δήμο Κορυδαλλού να μην μείνει ουδέτερος θεατής απέναντι στην σαρωτική επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας, αλλά να πάρει θέση απέναντι στα μέτρα σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
• Προτείνουμε 10 μέτρα άμεσης δράσης και αλληλεγγύης σ΄αυτούς που πλήττονται περισσότερο από την κρίση (εδώ)
• Στηρίζουμε εθελοντικά τις γυναίκες της πόλης μας που βρίσκονται σε ανάγκη λόγω ανεργία ή βίας.
• Συμμετέχουμε και στηρίζουμε μαζί με άλλους ενεργούς πολίτες της πόλης την Επιτροπή Κατοίκων Κορυδαλλού κατά των μέτρων, συμμετείχαμε στις συσκέψεις των γιατρών,των συνδικαλιστών ιδιωτικής υγείας και της ανοιχτής επιτροπής αγώνα γιά να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας περίθαλψη.
• Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο σχέδιο «Καλλικράτη» γιατί πλην των άλλων εντάσσεται σε ένα πλαίσιο περιστολής των δαπανών (δηλώνεται στο Σύμφωνο Σταθερότητας που κατατέθηκε στην Ε.Ε) και υποχρηματοδότησης που θα οδηγήσει τελικά στην κατάρρευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Τ.Α.) και θα εξωθήσει στην ανεργία χιλιάδες από τους σημερινούς εργαζόμενους .
• Δεν κάνουμε βήμα πίσω και επιμένουμε να αγωνιζόμαστε γιά μιά πράσινη και βιώσιμη πόλη. Γιατί η προστασία και η οικολογική ανασυγκρότηση του Όρους Αιγάλεω,η κατεδάφιση του ΚΥΤ της ΔΕΗ, τα Αθλητικά Έργα γιά ερασιτεχνικό αθλητισμό, οι πλατείες και τα πεζοδρόμια, η ανάπτυξη του αστικού και περιαστικού πρασίνου, η εκπαιδευτική και πολιτιστική αναβάθμιση του Κορυδαλλού, εκτός των άλλων ωφέλιμων συνεπειών στην ζωή μας, δημιουργούν θέσεις απασχόλησης και μειώνουν την ανεργία.
• Διεκδικούμε την πλήρη διαφάνεια και τον κοινωνικό έλεγχο με ανοιχτές συμμετοχικές διαδικασίες των πολιτών στη διαχείριση των κονδυλίων του Δήμου και στη λήψη των αποφάσεων με παράλληλη οργανωτική - παραγωγική ανασυγκρότηση των υπηρεσιών του δήμου.
• Διεκδικούμε πλήρη διαφάνεια στις προσλήψεις των εργαζομένων γιά να πάψουν να είναι όμηροι των κάθε λογής τοπικών κέντρων εξουσίας.


Κορυδαλλιώτες,Κορυδαλλιώτισσες

Ζούμε στιγμές πρωτόγνωρες στη σκιά μιάς γενικευμένης οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης με δραματικές εξελίξεις γιά τον κόσμο της εργασίας στη χώρα μας, στην Ευρώπη, αλλά και παγκόσμια.
Στην πορεία για τις εκλογές του Νοεμβρίου 2010 Η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς» παρακολουθεί τις εξελίξεις αυτές, συμμετέχει στις κινητοποιήσεις και συνεχίζει να αγωνίζεται για την ποιότητα ζωής, την κοινωνική αλληλεγγύη, την οικολογία , την πολιτισμική πολυμορφία, τον κοινωνικό έλεγχο και την δημοκρατική συμμετοχή στην πόλη.
Με βάση την διαδρομή μας στην πόλη επιδιώκουμε από σήμερα την ευρεία συσπείρωση των αριστερών, οικολογικών και προοδευτικών δυνάμεων, που δρούν στον Κορυδαλλό, καθώς και δυνάμεων που αποδεσμεύονται και διαφοροποιούνται από τις πολιτικές του δικομματισμού στην Τ.Α. Οι δυνάμεις αυτές μαζί με τις συσπειρώσεις κατοίκων διαφόρων θεματικών ενδιαφερόντων και όλων όσων μάχονται και διεκδικούν μια ουσιαστική, δημοκρατική και φιλολαϊκή ΤΑ μπορούν και πρέπει ν΄αλλάξουν τους αυτοδιοικητικούς συσχετισμούς στην πόλη .
Αντιστεκόμαστε-Διεκδικούμε –Συμμετέχουμε γιά ν΄αλλάξουμε τα πράγματα, γιά να μετατοπισθεί το κέντρο των αποφάσεων στον πολίτη, γιά ν΄απαλλαγούμε απ΄ το αυτοδιοικητικό κατεστημένο του Κορυδαλλού,που κλείνει φέτος 16 χρόνια.
Ένας άλλος Κορυδαλλός είναι εφικτός και μας αξίζει

Μάης 2010
Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού
«Πάμε Αλλιώς»

Δεν υπάρχουν σχόλια: