Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Κυριακή 23 Μαΐου 2010

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»


ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΜΑΗ 2010

Οι συνδικαλιστικές κινήσεις των εργαζομένων των Δήμων, των Νομαρχιών και των Περιφερειών, που κινούνται στο χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α., Συσπείρωση Εργαζομένων στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και Εναλλακτική Συσπείρωση Εργαζομένων στις Περιφέρειες, με αφορμή την κατάθεση του σχεδίου νόμου «Καλλικράτης» στη Βουλή καλούν όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστικές και συντονισμένες κινητοποιήσεις με στόχο την απόσυρση του νσχ και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων που εργάζονται σε Δήμους , Νομαρχίες και Περιφέρειες. Καλούν επίσης όλους τους εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη 26 Μάη 2010. (Η Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α. Στάση εργασίας 11πμ, συγκέντρωση στις 12μ και πορεία στη βουλή, ενώ οι άλλες Ομοσπονδίες 24ωρη απεργία).
Το σχέδιο αυτό, όπως επανειλημμένα τονίσαμε κινείται σε νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση, ενταγμένο στο περιβόητο πρόγραμμα σταθερότητας που μας επέβαλαν το Δ.Ν.Τ. και η Ε.Ε. , ακόμη περισσότερου περιορισμού του αναδιανεμητικού ρόλου και των κοινωνικών υποχρεώσεων του κράτους και διευκολύνει την εκχώρηση περισσότερων αρμοδιοτήτων στους ιδιώτες και το κεφάλαιο. Αποκλειστικός του στόχος η μετακύλιση της κρίσης στους εργαζόμενους και μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση
Απομακρύνει ακόμη περισσότερο την τοπική εξουσία απ’ όποια δυνατότητα λαϊκού ελέγχου και δημιουργεί Ο.Τ.Α. προέκταση της κρατικής εξουσίας για την εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών και για την αναπαραγωγή ενός διεφθαρμένου δικομματικού συστήματος εξουσίας.
Μέσω του «Καλλικράτη» η κυβέρνηση βοηθούμενη από ΛΑ.Ο.Σ και Ν.Δ. επιδιώκει την δραστική μείωση του αριθμού των εργαζομένων στο Δημόσιο.

«Καλλικράτης» για τους εργαζόμενους σημαίνει:

50 χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων στους Δήμους τις Δημοτικές Επιχειρήσεις στις Νομαρχίες και τις Περιφέρειες αφού καμιά σύμβαση δεν θα ανανεωθεί.
Κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας μέσω της συγχώνευσης ή κατάργησης Δήμων, Νομαρχιών, υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού και Δημοσίου Δικαίου.
Απολύσεις ακόμη και μόνιμων αφού όλο το προσωπικό θα μεταφερθεί αρχικά σε προσωποπαγείς θέσεις. Στη συνέχεια θα συσταθούν νέοι Οργανισμοί Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) με θέσεις που μπορεί να είναι λιγότερες από το προσωπικό που υπηρετεί. Άρα απολύσεις όσων περισσεύουν.
Δεν είναι τυχαίο που κορυφαίοι υπουργοί (Πάγκαλος, Παπακωνσταντίνου) προλειαίνουν το έδαφος λέγοντας ότι μονιμότητα υπάρχει εφόσον υπάρχει οργανική θέση, καθώς και ότι προβλέπεται «ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης» για υπερχρεωμένους Ο.Τ.Α., δηλ. για την πλειοψηφία τους.
Υποχρεωτικές μετατάξεις χιλιάδων εργαζομένων ανατρέποντας την κοινωνική και προσωπική τους κατάσταση αφού αυτές μπορούν να γίνονται και εκτός Νομού.
Κατάργηση θέσεων και αλλαγή εργασιακής σχέσης για τους εργαζόμενους στα Νομικά Πρόσωπα αφού κάθε Δήμος θα τα συγχωνεύσει υποχρεωτικά ώστε να έχει μόνο δύο εκ των οποίων το ένα θα είναι κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση, εφόσον υπάρχει. Κινδυνεύουν δηλ κυρίως εργαζόμενοι των βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΑΠΗ κλπ να μεταταχθούν σε δημοτικές επιχειρήσεις.
Κατάργηση του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α., και της αποκλειστικής αρμοδιότητας των ΟΤΑ να διαχειρίζονται οι ίδιοι τα απορρίμματα και μεταφορά της στην Περιφέρεια ώστε να διευκολυνθεί το πέρασμα στους ιδιώτες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Την απόσυρση του νομοσχεδίου και την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες και τους εργαζόμενους για το αν χρειάζονται και πού συνενώσεις, οι οποίες πρέπει να έχουν εθελοντικό χαρακτήρα, καθώς και για το νομοθετικό πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τη διοικητική οργάνωση της χώρας, τις αρμοδιότητες, τους πόρους κλπ
Καμιά απόλυση εργαζομένου Περιφέρειας, Νομαρχίας, Δήμων και των Νομικών Προσώπων αυτών με οποιαδήποτε σχέση εργασίας που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Παροχή δυνατότητας επιλογής του φορέα μετάταξης σε όλους τους εργαζόμενους των υπό κατάργηση η συγχώνευση υπηρεσιών.
Συμμετοχή των εργαζομένων στις διαδικασίες σύνταξης των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας των νέων αυτοδιοικητικών φορέων.
Απόδοση στους Δήμους των παρακρατημένων πόρων και μεταφορά των απαραίτητων κονδυλίων. Με κούφια λόγια δεν γίνονται αλλαγές.
Ο «Καλλικράτης» δεν κρατεί καλά. Το παράδειγμα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης του «Καποδίστρια» είναι ενδεικτικό.
Δεν θα αποδεχτούμε ένα σχέδιο που στηρίζεται σε περικοπές θέσεων εργασίας, σε αναγκαστικές και βίαιες μεταθέσεις προσωπικού, που περιορίζει τη δημοκρατία στις τοπικές κοινωνίες όσο όμορφο όνομα και αν του φορέσανε.
Ο «Προκρούστης» με το όνομα «Καλλικράτης» πρέπει και θα μας βρει αντίθετους.
Λεφτά υπάρχουν για υποβρύχια και την αστυνομία, αλλά δεν υπάρχουν για τους εργαζόμενους, την παιδεία, την υγεία και τις κοινωνικές δαπάνες του κράτους και για την ενίσχυση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των Ο.Τ.Α.

1.ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α.
2.ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ
3.ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: