Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Κυριακή 16 Μαΐου 2010

18η ημέρα απεργίας του Χρήστου Κορτζίδη




Το 2007, η απεργία πείνας που πραγματοποίησε για 24 ημέρες με αίτημα την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στην παραλία είχε συγκινήσει και είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν τα κάγκελα στην πλαζ του Αγίου Κοσμά, που άνοιξε χωρίς εισιτήριο για όλους. Τρία καλοκαίρια μετά, ο δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης επαναλαμβάνει τη δραματική αυτή πράξη αγώνα, διεκδικώντας αυτή τη φορά να παραμείνει αυτόνομο το Ελληνικό και να μην συνενωθεί με την Αργυρούπολη στο πλαίσιο του "καταστροφικού για την Αυτοδιοίκηση σχεδίου 'Καλλικράτης'", όπως το χαρακτηρίζει.

* Στο πλευρό του αγωνιζόμενου δημάρχου δεκάδες αυτοδιοικητικά σχήματα
Σήμερα, ο Χρ. Κορτζίδης συμπληρώνει 18 μέρες απεργίας πείνας. Όλο αυτό το διάστημα βρίσκεται στο δημαρχείο Ελληνικού, όπου δέχεται μηνύματα συμπαράστασης από πολίτες, αυτοδιοικητικούς, εκπρόσωπους φορέων. Την περασμένη Τετάρτη μάλιστα τον επισκέφθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας συνοδευόμενος από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος του εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον αγώνα του ενάντια σε "ένα σχέδιο που σημαίνει δήμοι ακόμα περισσότερο ξεκομμένοι από τις ανάγκες του πολίτη". Ωστόσο, με τη μόνη πλευρά με την οποία δεν είχε καμία επαφή ήταν η κυβέρνηση.

"Εμείς συνεχίζουμε να παλεύουμε" δήλωσε στην "Κ.Α." φανερά εξασθενημένος ο Χρ. Κορτζίδης, την Παρασκευή, μόλις ανακοινώθηκε η κατάθεση του "Καλλικράτη" στη Βουλή. "Θα προσπαθήσουμε να συντονιστούμε και με άλλες δυνάμεις και θα αντιδράσουμε" τόνισε. Κάλεσε δε τον πρωθυπουργό, που είχε δώσει το παρών στις κινητοποιήσεις του 2007, να στηρίξει τον Δήμο Ελληνικού στον αγώνα του για ανοιχτή παραλία, ενάντια στα συμφέροντα και τα παράνομα νυχτερινά κέντρα.

φωτοφραφία και κείμενο από την σημερινή ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: