Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Δράσεις γιά το Όρος Αιγάλεω από την Επιτροπή Προστασίας και Οικολογικής Υπεράσπισης.



Στις 12-11-2009, στα γραφεία της Δημοτικής Κίνησης " Πάμε Αλλιώς",έγινε η προγραμματισμένη συνάντηση της Επιτροπής Προστασίας και Οικολογικής Υπεράσπισης του Όρους Αιγάλεω με θέμα συζήτησης το πρόγραμμα δράσης γιά το επόμενο χρονικό διάστημα. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν ενεργοί πολίτες από τον Κορυδαλλό και τους γύρω Δήμους,οι επικεφαλής του "Πάμε Αλλιώς",κ.Καίτη Κυλάκου και της Δημοτικής Κίνησης Νίκαιας"Κόντρα στο ρεύμα" κ. Κώστας Παπαδόπουλος,εκπρόσωπος του επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης"Καλημέρα Κερατσίνι",κ.Λουκά Τζανή,η κ. Τζένη Βαμβακά, μέλος του ΔΣ του Π.Κ. του Δήμου Κερατσινίου,νεολαίοι/ες του Πάμε Αλλιώς κ.ά.
Από την συζήτηση αναδείχθηκαν τα παρακάτω θέματα:
-Η ανάγκη να διευρυνθεί ο κύκλος των συμμετεχόντων στην Επιτροπή στη βάση ενός ανοικτού σχεδίου αντιστάσεων και διεκδικήσεων γιά το δασικό χαρακτήρα του Όρους Αιγάλεω,το οποίο θα παίρνει υπόψη του τις απειλές που δέχεται το βουνό σήμερα.
-Γιά τον σκοπό αυτό κρίθηκε ότι είναι σκόπιμο να τυπωθεί ένα φυλλάδιο σε πολλά αντίτυπα με τις επιμέρους συμβολές των ενεργών πολιτών, των δημοτικών κινήσεων και συλλογικοτήτων των γύρω δήμων της Β΄ Πειραιά .
-Κρίθηκε αναγκαία η συμβολή των φορέων και συλλογικοτήτων που όλα αυτά τα χρόνια έχουν αναπτύξει σημαντική δράση γιά το Ποικίλο Όρος.
-Τέθηκε προς συζήτηση χωρίς να υπάρξει κατάληξη και το ζήτημα της συλλογικής -θεσμικής οργάνωσης της Επιτροπής μέσα από την σύσταση και λειτουργία σωματείου.
-Η λειτουργία ξεχωριστού blog που θα αναδεικνύει καθημερινά τα ζητήματα
-Οι συνεδριάσεις της Επιτροπής να γίνονται εκ περιτροπής και σε δημόσιους χώρους των άλλων Δήμων γιά να ενθαρρύνεται η συμμετοχή των ενεργών πολιτών , όπως και η ανάδειξη των επί μέρους προβλημάτων.
-Να πραγματοιποιηθεί αρχές του νέου έτους δημόσια συγκέντρωση-εκδήλωση στην οποία να κατατεθεί το διεκδικητικό πλαίσιο γιά το βουνό και να παρουσιασθεί το εξαιρετικό και χρήσιμο βιβλίο των Σκευούλας Τσελέκου και Ηλία Μπαρούνη που εκδόθηκε πέρισυ από το Δήμο Νικαίας με τίτλο "Περπατώντας στο Όρος Αιγάλεω.."

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΚΑΙΤΗ ΚΥΛΑΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: