Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Το Πάμε Αλλιώς και η επικεφαλής Καίτη Κυλάκου απευθύνουν δημόσιο κάλεσμα στην κοινωνία της πόλης

Φτάσαμε ένα μόλις χρόνο πριν τις Δημοτικές εκλογές του 2010.Ανοίγεται πλέον μπροστά μας η δυνατότητα να επιλέξουμε προτάσεις ,δράσεις και μορφές συλλογικού αγώνα που θα προσπαθήσουν να ΑΛΛΑΞΟΥΝ την «πεπατημένη» στα Δημοτικά πράγματα του Κορυδαλλού. Όσες και όσοι πιστεύουμε πως μιά Δημοτική Αρχή δεν αρκεί απλά να διαχειρίζεται τον Δήμο, όσες και όσοι πιστεύουμε πως η Αυτοδιοίκηση είναι ένας βαθιά λαϊκός συμμετοχικός θεσμός ,στην πορεία και στο έργο του οποίου έχει θέση κάθε Δημότης/σσα, είναι ώρα να δράσουμε και να πάρουμε πρωτοβουλίες.
Δεν μας αξίζει απλά , ένας καλός «διαχειριστής» Δήμαρχος. Δεν μας ικανοποιεί η εκλογή μιάς Δημοτικής Αρχής που απλά θεωρείται λιγότερο αποτυχημένη συγκρινόμενη με κάποια άλλη. Δεν μας ταιριάζει ένα μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας που μπορεί να μην είναι εχθρικό προς τον πολίτη, εκφράζοντας αλλαζονικές συμπεριφορές,είναι όμως πάντα ξένο προς τον Κορυδαλλιώτη,απόμακρο από τις πραγματικές του ανάγκες, ανήμπορο να τον εμπνεύσει, ώστε να δραστηριοποιηθεί στην διεκδίκηση και το σχεδιασμό του οράματος γιά μιά πόλη με καλύτερη ποιότητα ζωής ,μιά πόλη που θα αναπτύσσεται με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς» προσπάθησε τα τρία προηγούμενα χρόνια μαζί με εκαντοντάδες ενεργούς πολίτες να βρεθεί απέναντι σε όλα τα μικρά και μεγαλύτερα προβλήματα του Δήμου μας. Στο μέτρο των δυνατοτήτων μας αγνωνιστήκαμε μέσα στα κινήματα πολιτών του Κορυδαλλού. Προτείναμε λύσεις στη βάση ενός ανοικτού διαμορφωμένου σχεδίου γιά το σήμερα και το αύριο της πόλης μας.Καλέσαμε τους Κορυδαλλιώτες/σσες να αντισταθούμε σθεναρά απέναντι σε όσα πλήγωναν και δυστυχώς εξακολουθούν να πληγώνουν αυτή την πόλη.
Σε πολιτικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο είπαμε καθαρά ,πως τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με φιέστες και υποσχέσεις . Πως η συμμετοχή του Δημότη/σσας και η αταλάντευτη βούληση μιάς Δημοτικής Αρχής είναι αναγκαίες προϋποθέσεις,ώστε να πιέσουμε αποτελεσματικά την κεντρική διοίκηση, να αποκρούσουμε επιλογές, που υποβαθμίζουν τον Κορυδαλλό και υποθηκεύουν το μέλλον κυρίως των παιδιών μας.
Τα τρία προηγούμενα χρόνια αποκομίσαμε πολύτιμες εμπειρίες.Η συμμετοχή των πολιτών/σσων έδειξε την δύναμή της. Η έλλειψη βούλησης και οι ταλαντεύσεις της Δημοτικής Αρχής ανέδειξαν τα πεπερασμένα όρια που έχει μιά διοίκηση,όταν φιλοδοξεί απλά να διαχειρίζεται και δεν οραματίζεται να συμβάλλει στην ΑΛΛΑΓΗ της πόλης με οικολογική ευαισθησία στην ανάπτυξή της και με κοινωνική ευαισθησία απέναντι στις ανάγκες των πολλών που πλήττονται από την οικονομική κρίση.
Το πρώτιστο ζήτημα γιά ένα/μία Κορυδαλλιώτη/σσα δεν είναι να ζεί σε μιά πόλη λίγο-πολύ καλύτερη από τον μέσο όρο της τσιμεντούπολης που λέγεται περιφέρεια πρωτεύουσης. Η κάθε μιά και ο κάθε ένας από μας ενδιαφέρεται γιά την αναβάθμιση του πρασίνου,γιά ένα περιβάλλον ανθρώπινο,όπου θα μπορεί να περπατά,να ζεί και να αθλείται.Να βρίσκει την δυνατότητα και το χώρο να εκφράζει και να ικανοποιεί τις πνευματικές,πολιτιστικές και καλλιτεχνικές ανησυχίες του. Να μπορεί με θεσμικό τρόπο να εκφράζει την γνώμη του και να συμμετέχει στην λήψη των αποφάσεων μέσα από συμμετοχικές-δημοκρατικές διαδικασίες.
Κατά συνέπεια μας ενδιαφέρει όχι μόνο να ακυρώσουμε επιλογές που πλήττουν τον Κορυδαλλό,αλλά και να διαμορφώσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο υποδομών,δράσεων και θεσμών ,που να εγγυάται πως ο Κορυδαλλός θα αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια όχι με βάση τις επιλογές του αδηφάγου οικονομικού κέρδους,αλλά με τρόπο συμβατό με τις διαθέσεις και τις ανάγκες μας.
Η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση «Πάμε Αλλιώς» συναντήθηκε με πολλές και πολλούς Κορυδαλλιώτες στην κοινή μας προσπάθεια γιά την κατεδάφιση του ΚΥΤ της ΔΕΗ στο Σχιστό Άνω Κορυδαλλού , τον αγώνα γιά την υπεράσπιση του χαρακτήρα του Όρους Αιγάλεω ,ως δημόσιας δασικής περιοχής, την ορθολογική χάραξη με γνώμονα το δημοτικό συμφέρον των αθλητικών εγκαταστάσεων στα Παλαιά Λατομεία, τον αγώνα γιά τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων και το ζήτημα της απομάκρυνσης των φυλακών, τον χαρακτηρισμό των τελευταίων ελεύθερων χώρων της πόλης σε χώρους κοινωφελούς χρήσης και πρασίνου,τα δικαιώματα των πεζών, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, την καθαριότητα και την ανακύκλωση,τον Συμμετοχικό Προϋπολογισμό των Πολιτών.
Μέσα απ΄αυτές τις προσπάθειες αναδείχθηεκ η ανάγκη να υπάρξει ένας ισχυρός αυτοδιοικητικός πόλος μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, κυρίως σε κάθε χώρο που ζεί, αγωνιά και δραστηριοποιείται ο/η κάτοικος της πόλης. Ένας πόλος με ριζοσπαστική διάθεση δημοκρατικής λειτουργίας , ουσιαστικής πολυσυλλεκτικότητας, ικανός να συσπειρώνει πλατιά, συλλογικότητες,κινήσεις,ομάδες,ενεργούς πολίτες,όλους όσους τελικά δεν βολεύονται από το μοντέλο διαχείρισης του Δήμου ,που μας καταδικάζει να αλλάζουμε απλά Δήμαρχο,χωρίς να έχουμε την δυνατότητα να αλλάζουμε το Δήμο,δηλαδή την ίδια μας την ζωή.
Η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση «Πάμε Αλλιώς» θα προσπαθήσει να συμβάλλει στην δημιουργία αυτού του πόλου. Απευθύνουμε γιά τον σκοπό αυτό δημόσιο κάλεσμα στην κοινωνία της πόλης μας. Καλούμε τον κάθε ένα και την κάθε μία στην κοινή προσπάθεια της συλλογικής προγραμματικής επεξεργασίας,της καταγραφής σκέψεων και προτάσεων, της υπεράσπισης των αξιών της συμμετοχής,της αποκέντρωσης,της ουσιαστικής ενημέρωσης και γνώσης.
Μέσα απ΄αυτό το πρίσμα προχωρούμε στη λειτουργία των νέων γραφείων του Πάμε Αλλιώς στην οδό Αγίου Γεωργίου αρ.45 και Ξενοφώντος.Φιλοδοξούμε να αποτελέσουν έναν πραγματικά ανοικτό χώρο ζύμωσης, ενημέρωσης και ισότιμης συνεργασίας, ώστε έγκαιρα και αποτελεσματικά να εκφραστεί στον Κορυδαλλό η δυνατότητα ισχυρής παρουσίας,όχι άλλης μιάς,αλλά μιάς άλλης δημοτικής παρέμβασης γιά τον Κορυδαλλό που μας αξίζει. Γιά τον Κορυδαλλό που μόνο οι Δημότες του μπορούν να κατακτήσουν .
Καίτη Κυλάκου
Επικεφαλής της Ανοιχτής Δημοτικής Κίνησης «Πάμε Αλλιώς»

Δεν υπάρχουν σχόλια: