Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΟΕΟ;


Οι κυβερνήσεις άλλαξαν, το καλοκαίρι πέρασε, το 2009 οδεύει προς το τέλος του, πλησιάζουν και οι δημοτικές εκλογές, αλλά νέα από τον ερχομό του Μετρό στην περιοχή μας ουδέν. Η αναβολή του διαγωνισμού πέρυσι το Νοέμβριο και η επανεκκίνηση των διαδικασίων δημοπράτησης τον περασμένο Φεβρουάριο, έχουν οδηγήσει τις πιο αισιόδοξες φωνές να μιλάνε ότι το έργο επέκτασης του Μετρό από το Χαιδάρι έως τον Πειραία με μια από τις ενδιάμεσεις στάσεις του στην Πλ.Ελευθερίας δεν πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί πριν το 2015.
Ως δημοτική κίνηση θέτουμε για άλλη μια φορά το ζήτημα με την σημασία που του αρμόζει. Η απουσία Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σταθερής τροχιάς στην περιοχή μας αποτελεί από μόνο του το απόλυτο στοιχείο υποβάθμισης του δήμου μας.Η Β’Πειραιά δεν διαθέτει ούτε Μετρό, ούτε Τράμ, ούτε Ηλεκτρικό. Είναι η μοναδική περιοχή στην Ευρώπη που αναγκάζει του κατοίκους των πιο εργατικών συνοικιών της να στοιβάζονται καθημερινά σε λεωφορεία και σε ατελείωτα μποτιλιαρίσματα. Δεν φτάνουν οι ΄΄ευχάριστες ΄΄ ώρες στην δουλειά, θα πρέπει να περνάμε άλλες δύο-τρεις στους δρόμους.
Ως δημοτική κίνηση όταν το 2008 οι φωνές επιχειρηματικών κύκλων της περιοχής μας αντέδρασαν στο σχεδιασμό της γραμμής του Μετρό και της στάσης στην Πλ.Ελευθερίας, αντιδράσαμε και ζητήσαμε το έργο να προχωρήσει εδώ και τώρα γιατί αυτό ήταν η ανάγκη των πολιτών του δήμου μας. Δυστυχώς η εκκλησία και οι εργολάβοι είχαν άλλη άποψη.
Πρέπει όμως να καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια; Άραγε τι κάνει και τι λέει η Δημοτική Αρχή για αυτό το σημαντικό ζήτημα; Θα πρέπει πάντα η Δημοτική Αρχή με πρόσχημα τις αδυναμίες της κεντρικής διοίκησης να λουφάζει και να παρατηρεί αμέτοχη τις εξελίξεις; Ως πότε θα ανεχόμαστε μια Δημοτικά αρχή που προεκλογικά θα μιλάει για τα σημαντικά και μετά θα περιορίζεται σε θεατρικές παραστάσεις, πεζοδρόμια και καμμένες λάμπες. Μήπως χρειαζόμαστε μια δημοτική αρχή που να αγωνίζεται μαζί με τους δημότες της και να διεκδικεί μια καλύτερη ζωή;
Τίποτα δεν χαρίζεται, για όλα πρέπει να αγωνιστείς και να διεκδικήσεις. Ως δημοτική κίνηση απαιτούμε από την δημοτική αρχή να πάρει πρωτοβουλίες ώστε το θέμα του Μετρό να γίνει ένα από τα κορυφαία ζητήματα για το δήμο μας την επόμενη περίοδο. Δεν μπορεί να περιμένουμε πότε η εκάστοτε κυβέρνησης θα προχωρήσει τις διαδικασίες ή πότε θα τα βρούν μεταξύ τους οι εργολάβοι. Οι Κορυδαλλιώτες και οι Κορυδαλλιώτισες πρέπει να απαιτήσουν την όσο πιο γρήγορη δυνατή επέκταση του Μέτρο στο δήμο μας. Και πρέπει η Δημοτική αρχή στην προσπάθεια αυτή να είναι μπροστάρης και όχι θεατής.
Γιά το Πάμε Αλλιώς
Σταύρος Βαλσαμής

Δεν υπάρχουν σχόλια: