Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Περιμένοντας τον Καλλικράτη... ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΔΚΝΑ!!!

Η παράταξη ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ μειοψήφισε στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚΝΑ.

Ο Δήμος Κορυδαλλού μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει βγάλει ανακοίνωση!!! Φαίνεται ότι δεν τον απασχολεί το θέμα μπροστά στην αγωνία που περνούσε τον τελευταίο καιρό σε πιθανή ενοποίησή του με Νίκαια!!!
Είδομεν!!!

Η ΑΠΟΦΑΣΗ
Η ΤΕΔΚΝΑ διαπιστώνει με θλίψη και αγανάκτηση το τέλμα στο οποίο οδηγείται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο πιο ανθρωποκεντρικός θεσμός της πολιτείας μας, ως αποτέλεσμα της απαξίωσης του ρόλου της και της υπονόμευσης της εύρυθμης λειτουργίας της, με την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε περικοπές 35%-40% των θεσμοθετημένων πόρων (ΚΑΠ) προς τους ΟΤΑ.
Σε μια δύσκολη εποχή για κάθε Έλληνα, σε μια κρίσιμη εποχή για την Ελλάδα, ενόψει μάλιστα των αλλαγών που προβλέπει το σχέδιο «Καλλικράτης», η Κυβέρνηση επιλέγει να γονατίσει οικονομικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στερώντας την από πόρους αναγκαίους για την υπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών της.
Δυστυχώς, η κυβερνητική πολιτική οδηγεί στο χείλος της ανεργίας χιλιάδες εργαζομένους στην Αυτοδιοίκηση, επιβαρύνοντας περαιτέρω το ήδη δυσμενές κλίμα αβεβαιότητας, το οποίο επικρατεί στην κοινωνία.
Κι όλα αυτά, την ώρα που ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών μιλούσε για νέες αρμοδιότητες που θα συνοδεύονταν από τους απαραίτητους πόρους, καθώς και για απόδοση των οφειλομένων των προηγούμενων ετών.
Η ΤΕΔΚΝΑ στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Με έκδηλη απογοήτευση παρακολουθούμε και μια παράλληλη προσπάθεια απαξίωσης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και δαιμονοποίησής τους στα μάτια της κοινής γνώμης, την ώρα μάλιστα που Ανεξάρτητες Αρχές όπως ο Συνήγορος του Πολίτη, σημειώνουν τη βελτίωση που παρατηρείται στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, ώστε να ανταποκρίνονται οι ΟΤΑ στις απαιτήσεις των πολιτών που έχουμε κληθεί να υπηρετούμε.
Μετά από όλα τα παραπάνω, εκτιμούμε ότι η Κυβέρνηση μας ωθεί σε αδιέξοδο. Και δεν μας αφήνει περιθώρια για άλλους χειρισμούς, παρά μόνο για τη δυναμική αντίδραση, στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των εργαζομένων, των πολιτών, του θεσμού της Αυτοδιοίκησης.
Απόφασή μας λοιπόν είναι να προχωρήσουμε σε αναστολή των κρατικών αρμοδιοτήτων, που προβλέπονται από το άρθρο 75 του ΔΚΚ, την Πέμπτη 8 Απριλίου, θέλοντας να δείξουμε το πρόβλημα σε όλη την έκτασή του, και να καλέσουμε την Κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών.
Την ίδια ημέρα και ώρα 11.00 π.μ. καλείσθε όλοι οι συνάδελφοι στα γραφεία της ΤΕΕΚΝΑ (Κότσικα 4) όπου εν συνεχεία θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών.
Δεν θα ανεχτούμε την εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ αν η κυβέρνηση δεν εγγυηθεί αυτά που διεκδικούσε ως αντιπολίτευση.
Δεν θα ανεχτούμε την απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως πρόσχημα για να δικαιολογήσει το κεντρικό κράτος τη δική του ανευθυνότητα.
Θα υπερασπιστούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς κομματικά κριτήρια και σκοπιμότητες, γιατί αυτό είναι το χρέος μας.
Δεν θα αφήσουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση να βουλιάξει όπως το σύστημα εξουσίας μας οδηγεί.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Αυτοδιοίκησης σε κοινό αγώνα.

1 σχόλιο:

neagenia είπε...

http://neagenia-neagenia.blogspot.com/2010/04/blog-post.html