Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Δανεικά στο παρά 5' ψάχνουν οι δήμαρχοι

Στη χθεσινή Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία δημοσιεύθηκε το άρθρο του Σπ. Φρεμεντίτη γιά τα δάνεια των Δημάρχων ενόψει της ψήφισης του "Καλλικράτη".Με δεδομένο ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού της Τετάρτης, 21-4-2010, υπάρχει θέμα στην ημερήσια διάταξη γιά απόφαση λήψης δανείου 2.800.000 ευρώ,δηλ. γιά ακόμη περισσότερη υπερχρέωση του Δήμου Κορυδαλλού, το άρθρο αυτό μας ενδιαφέρει.Διαβάστε και την χθεσινή μας ανάρτηση με αυτό το θέμα εδώ
με τίτλο "Η κρυφή γοητεία του δανεισμού στο Δήμο Κορυδαλλού!!! Νέο δάνειο 2.800.000 ευρώ γιά λειτουργικές ανάγκες!!!"


Από το άρθρο της Ελευθεροτυπίας
"Στο παρά πέντε του «Καλλικράτη» ορισμένοι περιφερειάρχες ενημέρωσαν την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών ότι δέχονται βροχή αιτημάτων από αρκετούς δημάρχους για να συνάψουν δάνειο με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Η έγκριση του δανείου προϋποθέτει υπογραφή του περιφερειάρχη.
«Δεν θα βάλετε ούτε μία υπογραφή», τους απάντησαν. «Θα εξετάσετε τεκμηριωμένα την κάθε περίπτωση και μόνο αν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος θα εγκρίνετε το δάνειο» ήταν η οδηγία που έδωσε ο υφυπουργός Γ. Ντόλιος.
«Δεν είναι δυνατόν ενόψει του "Καλλικράτη" να αποδεχτούμε λογικές νέας χρέωσης των δήμων», δηλώνει στην «Κ.Ε.» ο υφυπουργός Εσωτερικών. «Φυσικά υπάρχουν ορισμένες διακριτές περιπτώσεις όπου εφόσον ο περιφερειάρχης αξιολογήσει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και δεν κρύβεται κάτι ύποπτο πίσω από ένα αίτημα δανεισμού, τότε μόνο θα υπογράφει την αίτηση προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων».
«Κακοδιαχείριση, σπατάλη, χρέη προς εργαζόμενους και προμηθευτές, «βολέματα» ημετέρων, έχουν εκτινάξει τα χρέη των δήμων και τώρα ορισμένοι δήμαρχοι προσπαθούν όπως όπως να κλείσουν τις μαύρες τρύπες των ταμείων τους» σχολιάζει στην «Κ.Ε.» περιφερειάρχης, που έλαβε τέτοια αιτήματα και που τα μπλόκαρε άμεσα μετά την εντολή του υπουργείου Εσωτερικών.
«Συνολικά δεν έχω τάξη μεγέθους, αλλά μόνο πληροφορίες από τους περιφερειάρχες ότι είναι πάρα πολλοί οι δήμαρχοι που ζητούν δάνεια και θα τα μπλοκάρουμε» μας διευκρινίζει ο Γ. Ντόλιος.
Τι σκοπεύετε να πράξετε για όσα αιτήματα φτάσουν σε ιδιωτικές τράπεζες; ρωτήσαμε τον υφυπουργό Εσωτερικών. «Δεν έχουμε μηχανισμό για να ελέγξουμε τέτοιου είδους αιτήματα, και φυσικά ούτε μπορούμε να μπλοκάρουμε αυτά τα δάνεια. Εντούτοις όμως έχουμε την πληροφορία ότι ακόμη και οι ιδιωτικές τράπεζες ζητούν την υπογραφή του αρμόδιου περιφερειάρχη, προκειμένου να δανειοδοτήσουν έναν δήμο. Εκεί λοιπόν θα ανάψουμε κόκκινο».
Γενικά όμως όσον αφορά στο θέμα των χρεών και των υπερχρεωμένων δήμων, που θα συνενωθούν με άλλους οικονομικά υγιείς, το υπουργείο Εσωτερικών έχει διευκρινίσει ότι θα υπάρξει πρόγραμμα εξυγίανσης το οποίο θα επιβαρύνει τους σημερινούς «προβληματικούς δήμους», θα υπάρχει χρονοδιάγραμμα, και θα συνοδεύεται από αυστηρό πρόγραμμα επιτήρησης.
Η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: