Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Απολείπειν ο θεός Κορυδαλλόν...Γιά να μην θρηνούμε εκ των υστέρων την πόλη που χάσαμε!


H φωτογραφία είναι από την δεκαεξάχρονη πόλη

Στις σημερινές μεγαλουπόλεις η έγνοια γιά την σπατάλη της γής με επικαλύψεις από γιγαντιαίες τσιμεντένιες κατασκευές είναι στάση ευθύνης απένατι στην ζωή μας και στη ζωή των μελλοντικών γενεών. Δεν αναφερόμαστε μόνο στα κωμο-τραγικά σχέδια του Δημάρχου γιά γήπεδα τέννις και μπίτς βόλεϋ.Διαμαρτυρόμαστε χρόνια τώρα γιά την ανυπαρξία πολιτικής ανάπτυξης του αστικού και περιαστικού πρασίνου.Η καταστροφή των πλατειών γιά να κερδίσουν κάποιοι ιδιώτες απ΄ τα υπόγεια γκαράζ ήταν και είναι μακριά από την λογική μας, χωρίς να υποτιμάμε το πρόβλημα της στάθμευσης.Πρόβλημα που δεν αντιμετωπίζεται με την επιχειρούμενη τα τελευταία χρόνια κατασκευή γκαράζ στις πλατείες και το κόψιμο δέντρων.Θα πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις αποφυγής της χρήσης των αυτοκινήτων με την ανάπτυξη αξιόπιστων μέσων μαζικής μεταφοράς σταθερής τροχιάς και με την χωροθέτηση δημοτικών γκαράζ στις άκρες της πόλης.Με όλες μας τις δυνάμεις θα αγωνιστούμε όχι μόνο να μην μειωθεί δραματικά το ελάχιστο πράσινο που υπάρχει στην πόλη μας,αλλά μαζί με τους πολίτες θα διεκδικήσουμε την ανάπτυξή του και στην τελευταία γωνιά της πόλης.
Με βάση τα παραπάνω μας προβληματίζουν και μας προξενούν ανησυχία οι πανηγυρισμοί της δημοτικής αρχής γιά την μελλούμενη δημιουργία του βρεφονηπιακού σταθμού στο χώρο του δημοτικού γκαράζ στην Γρ. Λαμπράκη πίσω από τις φυλακές. Αυτό το έργο, εάν πραγματοποιηθεί,μαζί με τις καφετέρειες, τα γκαζονάκια, τα συντριβάνια και τις πλακοστρώσεις, που " οραματίζεται" ο Δήμαρχος στην περιοχή ενδεχομένως να γίνει η αιτία να χαθεί η τελευταία ευκαιρία γιά τον Κορυδαλλό με την δημιουργία ενός μεγάλου πράσινου πάρκου. Και τούτο γιατί η περιοχή αυτή είναι ο τελευταίος μεγάλος ελεύθερος χώρος στην καρδιά του Κορυδαλλού, που μαζί με τα δέκα στρέμματα που θα αποδεσμευτούν απ΄τις γυναικείες φυλακές προσφέρει τη δυνατότητα να γίνει ένα πάρκο υψηλού πρασίνου με υπερτοπική σημασία.
Τι λέμε λοιπόν; Έστω και τώρα άς ευαισθητοποιηθεί η πλειοψηφία του Δήμου και άς χωροθετήσει τουλάχιστον τον βρεφονηπιακό σταθμό στο άκρο αυτής της έκτασης. Ας δεσμευτεί επίσης ότι αυτός ο χώρος θα γίνει πάρκο και ότι άν θα γίνει υπόγειο γκαράζ στον Κορυδαλλό, πρέπει να γίνει εκεί και όχι στις πλατείες Μέμου και Βενιζέλου. Θα το επικροτήσουμε. Θα είμαστε μαζί τους.Θα πούμε πρώτοι με υπευθυνότητα ένα μεγάλο μπράβο.Είναι έξω απ΄τη λογική μας η κατασκευή εχθρών, συνομοτών και φαντασμάτων. Πριν από κάθε ενέργεια ή απόφαση πρέπει να μπαίνει το ερώτημα τι χάνει και τι κερδίζει η τοπική κοινωνία .Δεν είναι φιλοσοφικό ζητούμενο.Είναι πάντα ένα μεγάλο επίκαιρο θέμα.
Γιά να μην θρηνούμε εκ των υστέρων την πόλη που χάσαμε σαν τον ήρωα του Καβάφη.Τις άστοχες επιλογές του Δημάρχου -¨Αντωνίου"- θα τις πληρώσουμε όλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: