Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Προς τους πολίτες που εξυπηρετούνται από το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας

H Συνέλευση Γιατρών ΓΝ Νικαίας – Συνδικάτο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά - Ανοιχτή επιτροπή αγώνα κατά του προγράμματος σταθερότητας και των αντιλαϊκών μέτρων
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ 16-04-2010 ΚΑΙ ΩΡΑ 15.00μμ ΣΤΟ
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ



Αγαπητοί συμπολίτες

Το επόμενο διάστημα, και εξαιτίας των «σταθεροποιητικών» μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση εφαρμόζοντας την πολιτική που της επιβάλλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θα ζήσουμε ραγδαίες μεταβολές στην ελληνική κοινωνία. Ήδη οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο, ενώ οι αυξήσεις των τιμών στα βασικά αγαθά έχουν κάνει ακόμα πιο δύσκολη την επιβίωση των νοικοκυριών. Υπολογίζεται ότι, μόνον από τις ανατιμήσεις, το βασικό εισόδημα θα μειωθεί κατά 20-30%.
Δραματικές όμως θα είναι οι συνέπειες και σε τομείς παροχής υπηρεσιών όπως η δημόσια υγεία και παιδεία, ακόμα και η καθαριότητα.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι
Τα μέτρα που, στα πλαίσια του προγράμματος σταθερότητας προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση στον χώρο της υγείας, όχι μόνον δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που υπάρχουν σε όφελος της λαϊκής υγείας, αλλά αντίθετα, στοχεύουν στην πλήρη διάλυση του συστήματος.
Ενώ δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο για την πάταξη της παραοικονομίας και της διαφθοράς, ή έστω για να αποδώσουν οι μεγαλοκλινικάρχες του ιδιωτικού τομέα τα δις που οφείλουν στο ΙΚΑ,
·η κυβέρνηση εντοπίζει τον ένοχο στο πρόσωπο των εργαζόμενων υγειονομικών που ζουν από το μισθό τους και περικόπτει τις (ήδη χαμηλές) αποδοχές τους!
·το υπουργείο Υγείας και παρά τις μεγαλοστομίες και τις υποσχέσεις έχει αναστείλει επ’ αόριστον την πρόσληψη νέων γιατρών και νοσηλευτών. Αυτό την ώρα που πολλές μεγαλύτερες σε ηλικία νοσηλεύτριες ετοιμάζονται να συνταξιοδοτηθούν, γιατί αν παραμείνουν, θα υποχρεωθούν να δουλεύουν έως τα 70 τους, με το νέο ασφαλιστικό σύστημα που θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν. Η τεράστια έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού από τα τμήματα των νοσοκομείων θα μεγαλώσει κι άλλο. Η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τους νοσηλευόμενους ασθενείς, ενώ σίγουρα ευθύνεται για τους μεγάλους χρόνους αναμονής στα επείγοντα! Μόνο από το Νοσοκομείο της Νίκαιας λείπουν 400 νοσηλεύτριες!
· Η κυβέρνηση υποχρηματοδοτεί (κατά 25 %) το πρόγραμμα εφημεριών των νοσοκομείων και επιδιώκει την αντίστοιχη μείωση του αριθμού των εφημερευόντων ιατρών! Όχι μόνον οι χρόνοι αναμονής στα επείγοντα των νοσοκομείων θα αυξηθούν επικίνδυνα, αλλά, και θα υπάρξουν ανθρώπινα θύματα!
· το υπουργείο Υγείας εξήγγειλε μείωση των λειτουργικών εξόδων των νοσοκομείων κατά 2/3! Αποτέλεσμα θα είναι σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία και ελλείψεις υγειονομικού υλικού!

με το Καλλικράτης σχεδιάζεται η πλήρης εκχώρηση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στον ιδιωτικό τομέα
Το πρόγραμμα «σταθερότητας» όχι μόνον ΔΕΝ συνιστά εθνική αναγκαιότητα, αλλά είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ για τη χώρα. Έρχεται να ολοκληρώσει δεκαετίες αντιλαϊκής πολιτικής και να απομυζήσει ολοσχερώς τα λαϊκά στρώματα.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε ζήσει την αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας, την εμφάνιση όλο και πιο ελαστικών μορφών εργασίας, την μεθοδευμένη υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών μέσα από την ευνοιοκρατία των «ημετέρων» των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, την υποχρηματοδότηση και την σκανδαλώδη υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα.
Το επίπεδο διαβίωσης των εργαζομένων πέφτει όλο και χαμηλότερα, και η ψαλίδα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς ανοίγει όλο και περισσότερο
Το 2009, το 55% του ΑΕΠ, δηλαδή του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι αυτής της χώρας, διοχετεύθηκε με διάφορους τρόπους στον ιδιωτικό τομέα. Φέτος ζητούν πολύ περισσότερα.
Ιδιαίτερα για την δημόσια υγεία:
- Το ΕΣΥ είναι ένα ελλειμματικό σύστημα (χωρίς δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και πρόληψη, χωρίς φροντίδα εξωνοσοκομειακής αποκατάστασης). Επί χρόνια υποχρηματοδοτείται, ενώ η υποστελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό έχει φτάσει σε επίπεδα καθαρής επικινδυνότητας.
- Δεν είναι δωρεάν για τον πολίτη: Εκτός από το περίφημο «φακελάκι» για το οποίο καμιά κυβέρνηση δεν έχει πάρει ουσιαστικά μέτρα, τεράστια ποσά χρημάτων των ασφαλιστικών ταμείων σπαταλιούνται μέσω της παραοικονομίας (μίζες, υλικά, φάρμακα) είτε διοχετεύονται στον κρατικοδίαιτο παρασιτικό τομέα ιδιωτικής υγείας, λόγω της έλλειψης υψηλής τεχνολογίας στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.
- Έτσι, ενώ τα κρατικά νοσοκομεία καταπονούν την αξιοπρέπεια του πολίτη με την εικόνα που παρουσιάζουν (ελλείψεις και χαμηλές αποδοχές προσωπικού, υποδομών, άθλιοι χώροι, τεράστιες ουρές αναμονής στα επείγοντα), τεράστια ποσά χρημάτων διοχετεύονται στον ιδιωτικό τομέα υγείας και στους κάθε λογής συμμέτοχους της παραοικονομίας.
- Παρ’όλον τούτο, το σύστημα αυτό αποτελεί έναν από τους τελευταίους θυλάκους κοινωνικού κράτους στη χώρα μας.
Σε μια περίοδο όπου, με ευθύνη της κυβέρνησης που επιλέγει να ταυτίσει το εθνικό συμφέρον με το συμφέρον των κεφαλαιοκρατών και του διευθυντηρίου των Βρυξελλών, το εισόδημα όλων των εργαζομένων θα μειωθεί δραματικά, η ανεργία αυξάνεται καθώς και ο αριθμός των ανασφάλιστων, το να επιλέγει η κυβέρνηση να υποβαθμίσει κι άλλο την παρεχόμενη δημόσια υγεία συνιστά εγκληματική πολιτική.
Πρέπει όλοι μαζί να αντισταθούμε! Στήν πολιτική που στόχο έχει να εξοντώσει τους εργαζόμενους, τους νέους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, να αντιπαρατάξουμε την συλλογική, αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας!

Η ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ, ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

Συνέλευση Γιατρών ΓΝ Νικαίας – Συνδικάτο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά - Ανοιχτή επιτροπή αγώνα κατά του προγράμματος σταθερότητας και των αντιλαϊκών μέτρων

Δεν υπάρχουν σχόλια: