Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK


Κυριακή, 26 Απριλίου 2009

ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝΌταν,πριν ένα χρόνο περίπου,ανακοινώθηκε από την Δημοτική Αρχή η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης γιά κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στο χώρο των παλαιών Λατομείων,το Πάμε Αλλιώς δημοσιοποίησε με ανακοίνωση τις απόψεις του γιά την περιοχή. Σήμερα η ανακοίνωση αυτή εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, άν και τα έργα δεν έχουν ξεκινήσει και ούτε προβλέπεται στο άμεσο μέλλον.

"... Πρόκειται για μια ακόμη ανακοίνωση-απόφαση της Δημοτικής Αρχής που παρά την επίμονη προσπάθεια της να δημιουργήσει ένα φιλολαϊκό-συμμετοχικό προφίλ, στα μεγάλα ζητήματα του Δήμου αφήνει ξανά τους πολίτες εκτός παιχνιδιού και αποφάσεων...
Με βάση την υπάρχουσα μελέτη ο χώρος των 115 στρεμ στα Λατομεία θ΄ασφυκτιά από τις «Ολυμπιακών διαστάσεων» αθλητικές εγκαταστάσεις,αφού δεν προβλέπονται γιά τους πολίτες του Κορυδαλλού χώροι πρασίνου, αναψυχής και περιπάτου,όπως και χώροι πολιτιστικών εκδηλώσεων,αλλά και δεν γίνεται πρόβλεψη γιά την διατήρηση της μνήμης των Λατομείων γιά τις επόμενες γενιές.Η περιοχή αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα τα οποία δεν μπορεί να περάσουν σε δεύτερη μοίρα.Έχει ανάγκη από ένα σύνολο έργων και παρεμβάσεων και απαιτείται μια συνολική προσέγγιση της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο των 115 στρεμμάτων.

Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών και έχοντας ως βασικό στοιχείο της ταυτότητας μας την ανάγκη των πολιτών του Δήμου μας για χώρους άθλησης αλλά ταυτόχρονα και την προώθηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού πάνω από τα κέρδη των Αθλητικών Α.Ε,θεωρούμε απαραίτητη την ενημέρωση των πολιτών του Δήμου μας και την σύμφωνη γνώμη τους, πριν παρθούν από την Δημοτική Αρχή τόσο σημαντικές αποφάσεις.

Για εμάς τα αποτελέσματα των Δημοτικών εκλογών δεν είναι λευκή επιταγή στα χέρια κάθε Δημοτικού άρχοντα..

· Ζητάμε να δοθούν στην δημοσιότητα τα ακριβή στοιχεία των προβλεπόμενων έργων και με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής να ενημερωθούν οι πολίτες του Δήμου μας.

· Ζητάμε οποιαδήποτε παρέμβαση στο χώρο των Λατομείων να μην αποτελέσει δικαιολογία για την παραμονή του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) της ΔΕΗ στην περιοχή ώστε να καλυφθούν οι νέες ανάγκες.

· Απαιτούμε την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων και την άμεση απομάκρυνση του ΚΥΤ της ΔΕΗ.

· Ζητάμε οι Κορυδαλλιώτες να αποφασίσουν ενεργά για τις αθλητικές εγκαταστάσεις , αφού ενημερωθούν για τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την ανάπλαση της περιοχής των Λατομείων.

· Ζητάμε μέσα από ουσιαστικό διάλογο πολιτών και Δημοτικής Αρχής οι πολίτες του Δήμου να αποφασίσουν με τοπικό ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για την ανάπλαση της περιοχής των Λατομείων

Η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλός <<ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ>> δεσμεύεται ότι στα πλαίσια αυτού του διαλόγου θα καταθέσει συνολική πρόταση που θα αφορά τόσο την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής των Λατομείών όσο και για την επίλυση του προβλήματος έλλειψης χώρων άθλησης στο Δήμο μας"

Δεν υπάρχουν σχόλια: