Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Το ΥΠΕΧΩΔΕ παραπέμπει στον Περιφερειάρχη και Νομάρχη Πειραιά την κατεδάφιση του ΚΥΤ της ΔΕΗ στο Σχιστό Κορυδαλλού


Στη παράσταση-διαμαρτυρία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα στο ΥΠΕΧΩΔΕ, σήμερα το πρωϊ, ο υφυπουργός κ. Καλογιάννης δήλωσε ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν έχει την αρμοδιότητα της κατεδάφισης του ΚΥΤ.Κατά τον Υφυπουργό η κατεδάφιση ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας και της Νομαρχίας Πειραιά και γιά τον λόγο αυτό έχει καταθέσει τα σχετικά έγγραφα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Από τις απαντήσεις του Υπουργείου στην ερώτηση και στην επίκαιρη ερώτηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη γνωρίζουμε ότι η μεν Νομαρχία Πειραιά περί τα μέσα Ιανουαρίου 2009 ενέκρινε με απόφασή της τους όρους της περιβαντολογικής μελέτης γιά το ΚΥΤ και μετά από οκτώ μέρες τους ανακάλεσε.Η Περιφέρεια προσέφυγε με ένδικα μέσα στην απόφαση ανάκλησης και η εκδίκαση της προσφυγής θα γίνει αρχές του 2010.
Ενώ τα συμφέφοντα και οι εξουσίες προσπαθούν να βρουν τρόπους γιά να μην κατεδαφιστεί το ΚΥΤ, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα και οι ενεργοί πολίτες δηλώνουν αποφασισμένοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους,ξεδιπλώνοντας όλες τις δυνατότητες που έχουν σε κινηματικό και νομικό επίπεδο,κόντρα σε συμφέροντα και εξουσίες.Η περιοχή ήταν και θα παραμείνει δασική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: