Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK


Τρίτη, 14 Απριλίου 2009

Διαμαρτυρία αύριο γυναικείων οργανώσεων στο ΚΑΤ γιά τον Ακρωτηριασμό γυναίκας στην ΚαλαμάταΜετά την φρικτή είδηση για τον ακρωτηριασμό γυναίκας στην Καλαμάτα από τον πρώην σύζυγό της την Κυριακή 12-4-09,αρκετές γυναικείες οργανώσεις έβγαλαν ανακοίνωση αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας. Επίσης αύριο Τετάρτη 15-4, έξω από το νοσοκομείο ΚΑΤ (Κηφισιά) όπου και νοσηλεύεται, Κεντρική πύλη,θα γίνει διαμαρτυρία με συγκέντρωση, πανό,
Η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού Πάμε Αλλιώς στηρίζει και συμμετέχει στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς την παθούσα, καταδικάζει τις πράξεις βίας κατά των γυναικών και μαζί με τις γυναικείες και φεμινιστικές οργανώσεις απαιτεί:

" • Διαπαιδαγώγηση από το σχολείο ακόμα για την ισότητα των δύο φύλων και το σεβασμό της προσωπικότητας των γυναικών.
• Απαγόρευση διαφημιστικών μηνυμάτων ή προγραμμάτων που αναπαράγουν τα σεξιστικά στερεότυπα και καλλιεργούν τη βία κατά των γυναικών.
• Αλλαγή του ισχύοντος νόμου 3500/06 για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, σε νόμο για τη βία λόγω φύλου, με φιλοσοφία την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας των γυναικών.
• Υποδομές όπου θα προσφεύγουν οι γυναίκες που βιώνουν προβλήματα βίας στις σχέσεις τους, στην εργασία ή στην πορνεία για συμβουλές, νομική, ψυχολογική και οικονομική στήριξη σε περίπτωση βίας και διαζυγίου. Δημιουργία οικογενειακών δικαστηρίων.
• Επαναφορά του μοναδικού επωνύμου για τη γυναίκα, το οποίο καταργήθηκε με νομοθετική ρύθμιση το 2008.
• Πλήρη ιατρική φροντίδα, συνταξιοδότηση σε περίπτωση αναπηρίας, οικονομική στήριξη με ευθύνη της πολιτείας, για την γυναίκα και χορήγηση υπηκοότητας, αν το επιθυμεί, μαζί με τη στήριξη των ανήλικων παιδιών της. Διευκόλυνση της εισόδου και παραμονής των γονιών της στην Ελλάδα για όσο χρειαστεί.
• Τιμωρία του δράστη και του κάθε δράστη."

Δεν υπάρχουν σχόλια: