Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK


Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2010

Η απάντηση στην απάντηση του Δελτίου Τύπου του Δήμου Κορυδαλλού γιά την κοπή των δέντρων στην Παλαιά Χωροφυλακή στο Σχιστό Κορυδαλλού.

Λάβαμε χθές με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κορυδαλλού ένα Δελτίο Τύπου, το οποίο και δημοσιεύουμε παρακάτω.
Η Επιτροπή Προστασίας και Οικολογικής Ανάδειξης του Όρους Αιγάλεω εκτιμά ότι η αυτοπρόσωπη παρουσία και "αυτοψία" της με εκπροσώπους δημοτικών κινήσεων και ενεργών πολιτών στο χώρο της κοπής των πεύκων,αμέσως μόλις πληροφορήθηκε από κατοίκους της περιοχής,το Σάββατο 6-2-2010,και όχι από το Δήμο Κορυδαλλού, που γνώριζε το γεγονός από τις 26-1-2010,την πρόσφατη κοπή των είκοσι και πλέον δέντρων στο Όρος Αιγάλεω, συνέβαλε τα μέγιστα στην δημοσιοποίηση και ανάδειξη του αποτρόπαιου αυτού γεγονότος.Η αυθόρμητη κινητοποίηση των μελών και φίλων της Επιτροπής την Κυριακή το πρωϊ,7-2-2010,και μάλιστα την ίδια ημέρα που ο ραδιοφωνικός σταθμός Σκάϊ με τον ΑΣΔΑ,πραγματοποιούσαν δενδροφύτευση στο Ποικίλο Όρος και στο Αιγάλεω,όπως και η κατάθεση καταγγελίας-ανφοράς στο Δασαρχείο Αιγάλεω,όχι μόνο προστίθενται πολλαπλασιαστικά στις δράσεις και πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει από την ιδρυτική της συνάντηση στις 30-10-2008,αλλά και συμβάλλει στην πάρα πέρα ευαισθητοποίηση των πολιτών γιά να υπερασπιστούν τον δασικό χαρακτήρα σε ό,τι απέμεινε από την ανεξέλεγκτη και αυθαίρετη δόμηση του Αιγάλεω,αλλά και από τις άλλες απειλές που δέχεται επί σειρά ετών (ΚΥΤ,παράνομη βοσκή,σφαγεία, κεραίες κλπ).Μας εκπλήσσει το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή Κορυδαλλού, άν και από τις 26-1-2010 γνώριζε την κοπή των δέντρων από καταγγελίες κατοίκων,δεν το δημοσιοποίησε ενημερώνοντας,ώς όφειλε,το Δημοτικό Συμβούλιο ή έστω αναρτώντας ένα λιτό Δελτίο Τύπου στο Korydallos.gr, αναφέροντας τις ενέργειες στις οποίες προέβη. Αυτό το πράττει μόλις χθές και ενώ η Επιτροπή Προστασίας και Οικολογικής Ανάδειξης του Όρους Αιγάλεω δημοσιοποιεί το γεγονός αμέσως μετά την επιτόπια παρουσία της στο χώρο Παλαιάς Χωροφυλακής στο Σχιστό Κορυδαλλού.
Η συνέχεια στις φωτογραφίεςΑυτός ο υποσταθμός της ΔΕΗ πότε έγινε; Μέχρι τώρα γνωρίζαμε γιά το παράνομο, αυθαίρετο και κατεδαφιστέο ΚΥΤ της ΔΕΗ στο χώρο των παλαιών Λατομείων.Αυτά τα δέντρα δεν βολεύονται...
Γιά την Επιτροπή
Καίτη Κυλάκου

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

9 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε απάντηση δημοσιεύματος στο pamealliws.blogspot.com σχετικά με την κοπή είκοσι πεύκων στην έκταση του αλσυλλίου στην περιοχή του Σχιστού Κορυδαλλού, η δημοτική αρχή ανακοινώνει ότι:
Στις 26 Ιανουαρίου το πρωί η δημοτική αστυνομία , στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που πραγματοποιεί σε ημερήσια βάση στην περιοχή, και σε συνεργασία με τους κατοίκους, εντόπισε το συμβάν και ενημέρωσε αμέσως τις υπηρεσίες Περιβάλλοντος και Πρασίνου.
Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καλούδης και ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Νίκος Χουρσαλάς, μαζί με στελέχη των υπηρεσιών που προΐστανται, επισκέφτηκαν την περιοχή και πραγματοποίησαν αυτοψία με την παρουσία και του Δημάρχου Κορυδαλλού κ. Σταύρου Κασιμάτη που επίσης αμέσως επισκέφτηκε την περιοχή.
Αμέσως ειδοποιήθηκε το Δασαρχείο το οποίο με αρμόδιους υπαλλήλους του πραγματοποίησε αυτοψία και πιστοποίησε το γεγονός.
Την ίδια ημέρα και μετά την καταγραφή του συμβάντος τόσο από τις υπηρεσίες του Δήμου όσο και από το Δασαρχείο, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου επισκέφτηκε το Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού όπου υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων. Συμφωνήθηκε επίσης να υποβληθεί από την πλευρά του Δασαρχείου μήνυση κατά συγκεκριμένων φυσικών προσώπων – στη συγκεκριμένη περίπτωση κατά των ιδιοκτητών των «οικοπέδων» – με μάρτυρα κατηγορίας τον ίδιο τον Δήμαρχο Κορυδαλλού.
Η μήνυση κατά των ιδιοκτητών υπεβλήθη αφού πρώτα οι υπηρεσίες του Δήμου με ταχύτατες ενέργειες και σχετική έρευνα στα αρχεία του Εθνικού Κτηματολογίου εντόπισαν τους ιδιοκτήτες των τριών «οικοπέδων». Παράλληλα τα πλήρη στοιχεία τους, εκτός από το Δασαρχείο που ήδη ξεκίνησε προανάκριση, παραδόθηκαν και στο Αστυνομικό τμήμα για τη συμπλήρωση του φακέλου της υπόθεσης. Η υπόθεση είναι σε πλήρη εξέλιξη και αναμένονται τα σχετικά πορίσματα.
Πρέπει να τονιστεί με έμφαση ότι είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια που υποβάλλεται μήνυση κατά συγκεκριμένων φυσικών προσώπων για κοπή δέντρων σε μια περιοχή όπως αυτή του αλσυλλίου. Είναι γνωστό και αδιαμφισβήτητο ότι επί δεκαετίες υπήρξε οικοπεδοποίηση και αυθαίρετη δόμηση της περιοχής, γεγονός που συνεπάγεται και την καταστροφή του δάσους με την κοπή πολύ μεγάλου αριθμού δέντρων. Είναι όμως επίσης γνωστό ότι οι επίσημες κρατικές και τοπικές αρχές και φορείς κώφευαν δυστυχώς ηχηρά !
Οι υπεκφυγές και τα πικρόχολα σχόλια περί ολιγωρίας και ευθυνών της δημοτικής αρχής για το απαράδεκτο πράγματι γεγονός αποτελούν ακόμη ένα πειστήριο ότι κάποιοι τον τελευταίο καιρό, στην προσπάθειά τους να βρίσκονται στο επικοινωνιακό προσκήνιο, πλειοδοτούν σε οικολογική ευαισθησία ενώ στην ουσία ούτε προτείνουν τίποτε και ούτε δραστηριοποιούνται πραγματικά μένοντας στο κοινωνικό παρασκήνιο. Η ευαισθησία και η βούληση της δημοτικής αρχής τόσο για την προστασία του συγκεκριμένου αλσυλλίου όσο και για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της πόλης έχει εκδηλωθεί και καταγραφεί στη συνείδηση των κατοίκων μέσα από τα έργα και τις δράσεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: