Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Τα πάρκινγκ, τα πάρκα και οι «αναρχοαυτόνομοι»



Η φωτογραφία και το κείμενο από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

Οχι μία, αλλά πέντε υποθέσεις τύπου «πάρκο Κύπρου και Πατησίων» απασχολούν τον Δήμο Ζωγράφου. Αυτή τη φορά όμως δεν κόπηκε ούτε ένα δέντρο, καθώς σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιάννη Καζάκο, μόλις... «50 αναρχοαυτόνομοι» έβαλαν στον πάγο την κατασκευή πέντε υπόγειων γκαράζ -συνολικά 1.600 θέσεων- σε αντίστοιχα πάρκα μιας από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Ευρώπης.
Αναφέρεται στους εκατοντάδες κατοίκους οι οποίοι από τον περασμένο Οκτώβριο ματαιώνουν τις δημοπρατήσεις των συγκεκριμένων έργων. Κι αυτό χωρίς το παραμικρό ίχνος βίας, υπό τη στενή παρακολούθηση δυνάμεων των ΜΑΤ. Ανθρωποι από διάφορους πολιτικούς χώρους, από συλλόγους και φορείς, συμμετέχουν σε τοπικές επιτροπές και αποφασίζουν μέσω λαϊκών δημοκρατικών συνελεύσεων για δράσεις στις γειτονιές τους.
Προσφυγή στο ΣτΕ
Οι ενέργειές τους ήταν τόσο αποτελεσματικές -περιλαμβάνουν και προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας- ώστε στις τελευταίες προγραμματισμένες δημοπρασίες οι εργολάβοι δεν μπήκαν καν στον κόπο να εμφανιστούν. Εξάλλου, πριν από λίγες μέρες, έπαψε να ισχύει ο παλιός αναπτυξιακός νόμος και πλέον περιμένουν να δουν πόση κρατική χρηματοδότηση θα προβλέπει ο καινούριος για την κατασκευή γκαράζ.
«Οταν τον Μάιο του 2008 η διοίκηση του δήμου ανακοίνωνε τα σχεδιά της, ελάχιστοι πίστευαν ότι μπορούσαμε να σταματήσουμε την όλη διαδικασία. Ο δήμος όμως δεν άντεχε κι άλλη τσιμεντοποίηση», λέει ο Γιώργος Πλουμπίδης, ο οποίος συμμετέχει στην Επιτροπή Κατοίκων της Πλατείας Ελευθερίας στου Γουδή.... Η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: