Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Έκτακτο Δελτίο Τύπου της Επιτροπής Προστασίας και Οικολογικής Ανάδειξης του Όρους Αιγάλεω

Νωρίς το πρωϊ του Σαββάτου,6-2-2010,και ενώ τι ειρωνεία!!! τα ΜΜΕ προπαγάνδιζαν την δενδροφύτευση του Όρους Αιγάλεω και Ποκίλου Όρους από τον Σκάϊ και τον ΑΣΔΑ,πληροφορηθήκαμε ένα τραγικό γεγονός, που έρχεται να προστεθεί στα οικολογικά εγκλήματα που επί σειρά ετών συντελούνται κατ΄εξακολούθηση και με την ανοχή αυτών που έχουν την ευθύνη,χωρίς να τιμωρούνται παραδειγματικά οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί:Στο Όρος Αιγάλεω στον Κορυδαλλό,στην περιοχή της Παλαιάς Χωροφυλακής,είχαν κοπεί πριν μερικές μέρες περισσότερα από είκοσι πεύκα.Την Κυριακή το πρωί,7-2-2010,η Επιτροπή Προστασίας και Οικολογικής Ανάδειξης του Όρους Αιγάλεω, αμέσως μετά από αυτή την τραγική είδηση,πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη και "αυτοψία"στο χώρο με σημαντική παρουσία μελών και φίλων των Δημοτικών Κινήσεων Κορυδαλλού "Πάμε Αλλιώς" με επικεφαλής την Καίτη Κυλάκου και της "Δεκαεξάχρονης Πόλης",με επικεφαλής την Μερόπη Κατσάνου, του Προέδρου του Οικολογικού Συλλόγου Χαϊδαρίου,Οικόπολις, Κώστα Φωτεινάκη,αλλά και ενεργών πολιτών της πόλης του Κορυδαλλού και των γύρω Δήμων.Αυτό που αντικρύσαμε δεν περιγράφεται με λόγια, αλλά με εικόνες







Τά κομμένα πεύκα είναι περίπου 28!!! και από τους ακρωτηριασμένους κορμούς προκύπτει ότι και υγιή ήταν και ζωή πολλών χρόνων είχαν ακόμη!!! Το ανατριχιαστικό γεγονός όμως που προκύπτει,ακόμη και με την απλή παρατήρηση των κορμών που απέμειναν, είναι ότι η κοπή τους πρέπει να έχει γίνει την ίδια μέρα, από επαγγελματίες πληρωμένους ή διατεταγμένους "δολοφόνους" του είδους.Και το κίνητρο πιό είναι; Μα και πάλι οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.



Πάνω στον κομμένο κορμό η πινακίδα με τα συνθηματικά της ιδιοκτησίας!!!
Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί και αυτού του οικολογικού εκλήματος με την ανοχή, και όχι μόνο, αυτών που έχουν την ευθύνη να προστατεύσουν το βουνό,φαίνεται ότι με την αποτρόπαια πράξη τους έχουν σκοπό να αποχαρακτηρίσουν μιά όχι και μικρή δασική έκταση πάνω σε έναν πανέμορφο λόφο στον Κορυδαλλό,στο Όρος Αιγάλεω, με θέα ολόκληρο το λεκανοπέδιο,γιά να εξυπηρετήσουν τα ιδιοτελή και κερδοφόρα συμφέροντά τους.Γι΄αυτό και ο επαγγελματισμός με τον οποίο προχώρησαν στην κοπή, δεν αφήνει καμία απολύτως αμφιβολία γιά τις προθέσεις τους!!!



Και βέβαια με μπόλικη κόκκινη μπογιά έβαλαν και τα σημάδια της έκτασης που θέλουν να ιδιοποιηθούν.Οι εικόνες το αποδεικνύουν.






Γιά το θλιβερό και αποτρόπαιο αυτό έγκλημα της κοπής των 28 πεύκων στο Όρος Αιγάλεω μέχρι και σήμερα δεν ακούστηκε ούτε μία λέξη από το Δήμο Κορυδαλλού,τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους,άν και αποκλείεται να μην το γνωρίζουν.Οι ευθύνες τους είναι μεγάλες γιατί μέσα από την απραξία και την αδιαφορία που επιδεικνύουν γιά το βουνό και τις απειλές που αυτό δέχεται επί σειρά ετών( παράνομη βοσκή, σφαγεία, κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ΚΥΤ,αυθαίρετα)στρώνουν το έδαφος στην ασυδοσία των εργολάβων και των κάθε λογής συμφερόντων.Και το αποτρόπαιο αυτό γεγονός που σήμερα είδαμε με τα μάτια μας είναι πολύ κοντινό με αυτό της πρόσφατης κοπής των πεύκων από τον Δήμο στο μικρό χώρο πρασίνου μεταξύ Καραολή και Δημητρίου, Νοταρά και Κ. Βάρναλη, αλλά και άλλων σε όλη την πόλη. Και ο λαλίστατος κατά τα άλλα Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ και αυτός δεν γνώριζε;Δεν έχει ευθύνη ο ΠΕΣΥΔΑΠ γιά την φύλαξη και προστασία του βουνού.Έλεος!!!
Η προανάκριση που διενεργεί το Δασαρχείο Αιγάλεω, άν και επιβεβλημένη,δεν αρκεί από μόνη της γιά να σταματήσει το οικολογικό έγκλημα που συντελείται στο Όρος Αιγάλεω,ακόμη και σήμερα.
Καλούμε όλους τους ενεργούς πολίτες να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας,γιατί μέσα από τις κινηματικές διαδικασίες και την συμμετοχή των πολιτών στην υπεράσπιση του Βουνού μπορεί να μπεί τέρμα στην καλά σχεδιασμένη και στοχοποιημένη καταστροφή του!!!
Θα σας ενημερώσουμε σύντομα γιά τις επόμενες πρωτοβουλίες μας, οι οποίες αποκτούν τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, γιατί έχουν γνώση οι φύλακες.
Η Επιτροπή έχει στη διάθεσή της άπειρες φωτογραφίες από την περιοχή των κομμένων πεύκων, από επαγγελματίες, αλλά και ερασιτέχνες φίλους φωτοφράφους. Θα τις δημοσιεύσουμε σε επόμενη ανάρτηση.
Γιά την Επιτροπή Προστασίας και Οικολογικής Ανάδειξης του Όρους Αιγάλεω
Καίτη Κυλάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια: