Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Ο Δήμος να γίνει ανάχωμα στην Κρίση-2

Το Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης του Δήμου Κορυδαλλού,αλλά και ο Δήμος στο σύνολό του, θα έπρεπε ήδη να έχει αναδιατάξει τις υπηρεσίες του και τους εργαζόμενους με κύρια κατεύθυνση τις δράσεις αλληλεγγύης και στήριξης των ανέργων και όλων όσων πλήττονται από την κρίση.Στη θέση ενός δυσκίνητου, γραφειοκρατικού και εν πολλοίς φιλανθρωπικού μηχανισμού θα πρέπει να στηθούν ομάδες άμεσης παρουσίας και κρούσης στα προβλήματα των δημοτών που έχουν να κάνουν με την εργασία, την ανεργία, τα δάνεια στις Τράπεζες, την έλλειψη κατοικίας, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κλπ.
Τα πασχαλινά επιδόματα του Δήμου είναι ψίχουλα φιλανθρωπίας που δεν επιβεβαιώνουν το ρόλο που πρέπει να παίξει η Τ.Α. στις δραματικές εξελίξεις της κρίσης.Πολύ περισσότερο οι πρόσφατες εκδηλώσεις με θέμα «Μπορούμε να καθυστερήσουμε το γήρας;» που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Κορυδαλλού,επ΄ουδενί δεν επιβεβαιώνουν το ρόλο του ως φορέα άσκησης κοινωνικής πολιτικής σε συνθήκες κρίσης.Είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα και μόνο. Υπηρετεί ανάγκες προβολής του Δημάρχου και αυτών που επέλεξαν την εκδήλωση.Πως μπορούν σε τέτοιες έκτακτες συνθήκες να συζητάνε "να προσεγγίσουμε τη γήρανση ως κοινωνικό και πολιτιστικό φαινόμενο και με βάση τα νέα επιστημονικά δεδομένα να επανασχεδιάσουμε την πολιτική του φορέα" , δηλ. του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης;Έλεος!!!

ΥΣΤ. Να μην παρεξηγηθούμε και εμείς είμαστε υπέρ της καθυστέρησης του γήρατος και της αιώνιας νεότητας, όχι όμως και έτσι !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: