Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK


Σάββατο, 30 Μαΐου 2009

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

Γιά το Πειραιώτικο Βατοπανηγύρι πληροφορηθήκαμε από το Korydallos

6:00μμ Θυρανοιξία & Μέγας Εσπερινός υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ εις την Ιερά Μονή Αγίων Πατέρων πλησίον Οικολογικού Πάρκου Σχιστού Περάματος.

Κυριακή 31 Μαίου 2009

7:30-10:00πμ Όρθος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ εις τον Καθεδρικόν Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Νικαίας με τηλεοπτική κάλυψη από την ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

10:30πμ Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας των Αγίων Πατέρων.

Υ.Γ. για όποιον δεν κατάλαβε θα μας δείξεικι η tv!!!

Με τον σύλλογο ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ θα συναντηθεί αύριο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής την υπ.Ευρωβουλευτίνα, Ελένη Σωτηρίου
Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά με επικεφαλής την υπ. Ευρωβουλευτίνα,Ελένη Σωτηρίου,τον Βουλευτή Παναγιώτη Λαφαζάνη και την επικ. του Πάμε Αλλιώς, Καίτη Κυλάκου θα συναντηθεί αύριο,Κυριακή, 31-5-2009, στις 6.30μμ το απόγευμα με τον σύλλογο Αναγέννηση στον Άνω Κορυδαλλό γιά το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης της ΔΕΗ στο Σχιστό Κορυδαλλού.Ο σύλλογος Αναγέννηση είναι αυτός που έχει πρωτοστατήσει τα τελευταία πέντε χρόνια στους αγώνες γιά την απομάκρυνση-κατεδάφιση του παράνομου και αυθαίρετου ΚΥΤ μαζί με τις δημοτικές παρατάξεις και τους ενεργούς πολίτες που στηρίζουν τον αγώνα και συμμετέχουν στην Συντονιστική Επιτροπή.

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009

Πράσινη οικονομία, ναι, αλλά πώς;


Από την χθεσινή Αυγή
του Γιώργου Ιωαννίδη
Πριν από λίγα χρόνια το αίτημα για πρασίνισμα της οικονομίας ακουγόταν ως κάτι το αλλοπρόσαλλο. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε την αναδιάταξη των παγκόσμιων ισορροπιών και την αποσταθεροποίηση ισχυρών και εδραιωμένων συμφερόντων (πετρελαϊκές εταιρείες, μεγάλες βιομηχανίες κ.λπ.). Το αίτημα για πράσινη οικονομία δεν περιοριζόταν στον τρόπο παραγωγής, επεκτεινόταν στην κλίμακα παραγωγής, στον τρόπο διάθεσης του προϊόντος, στο μοντέλο κατανάλωσης, με άλλα λόγια στο πρότυπο κοινωνικής ανάπτυξης. Γιʼ αυτό τον λόγο οι περισσότερο συνεπείς υποστηρικτές του «πράσινου δρόμου προς την ανάπτυξη» ήταν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, συνεπικουρούμενες από κόμματα μιας κάποιας αριστεράς με προνομιακή σχέση με το περιβαλλοντικό ζήτημα (ο ΣΥΝ αποτελεί τυπικό παράδειγμα). Γι' αυτό τον λόγο οι οργανώσεις και τα κόμματα αυτά υπερασπίστηκαν το πρωτόκολλο του Κιότο, παρά το γεγονός ότι ήταν ένα συντηρητικό σχετικά κείμενο. Η μεγάλη σημασία του ήταν στον συμβολισμό. Το αίτημα ήταν «το περιβάλλον πάνω από τα κέρδη», δηλαδή το αίτημα ήταν αριστερό. Μετά όμως ήρθε η οικονομική κρίση και η ύφεση.
Ένα από τα αποτελέσματα της κρίσης ήταν ότι έπληξε κάποια μεγάλα και σταθεροποιημένα μέχρι πρότινος συμφέροντα. Η ανάγκη για επενδύσεις στην «πραγματική οικονομία», που να μπορούν να δίνουν υψηλές αποδόσεις, στάθηκε ισχυρότερη από τις ισορροπίες του παρελθόντος και η πράσινη οικονομία υιοθετήθηκε από τη νέα αμερικανική κυβέρνηση αλλά και από το ΠΑΣΟΚ. Για να σωθεί ο καπιταλισμός, έπρεπε να γίνει πράσινος. Δεν γνωρίζω εάν η ανάδειξη της πράσινης οικονομίας σε «σωσίβιο του συστήματος» ήταν προκαθορισμένη ή όχι. Σε κάθε περίπτωση, είναι σίγουρο ότι κάποιον ρόλο έπαιξαν και οι αγώνες των πολιτών και των φιλοπεριβαλλοντικών κομμάτων (ως προς τη διαμόρφωση μιας γενικής κοινωνικής θετικής προδιάθεσης). Το ότι τελικά είναι η πράσινη οικονομία το σωσίβιο, συνιστά από μόνο του μια κάποια (μικρή) νίκη.
Μέσα σε αυτή τη μετατόπιση, εάν πάρουμε υπόψη τις ιδιαίτερες συγκυριακές συνθήκες που ισχύουν στην ελληνική περίπτωση (κρίση του δικομματισμού, έντονα περιβαλλοντικά προβλήματα, επιδείνωση της ποιότητας ζωής κ.λπ.), μπορούμε να κατανοήσουμε τη δημοσκοπική (και πιθανώς εκλογική) άνοιξη ενός νέου οικολογικού κόμματος. Η ύπαρξή του προφανώς είναι θετική, δεν φτάνει όμως. Δεν φτάνει γιατί και στην περίπτωση των Οικολόγων Πράσινων το κόμμα ακολουθεί τις εξελίξεις, δείχνοντας μια απροθυμία στο να τοποθετηθεί στα επίδικα ζητήματα που αυτές οι εξελίξεις γεννούν.
Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι απόλυτα ειλικρινές ως προς το ότι θα επιδιώξει μια πράσινη ανάπτυξη, ακόμη και αν υποθέσουμε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι μπορούν να παίξουν αποτελεσματικά τον ρόλο της οικολογικής συνείδησης της κοινωνίας (ή μιας κυβερνητικής πλειοψηφίας), ακόμα δηλαδή και εάν εφαρμοστεί στην πράξη η πράσινη οικονομία, παραμένει το κεντρικό ερώτημα: «από ποια οικονομικά υποκείμενα»;
Προφανώς το 2015 μπορεί το 20% ή και το 30% της παραγόμενης ενέργειας να είναι από ΑΠΕ. Ποιος όμως θα την παράγει; Εδώ τα πράγματα είναι κάπως «σκοτεινά» ως προς τον λόγο τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και των Οικολόγων Πράσινων. Εάν κρίνουμε από τη γενικότερη πολιτική τους τοποθέτηση και την ιδεολογική τους προδιάθεση, μάλλον το μοντέλο που θα επιλεγεί θα είναι μια ανάπτυξη στηριζόμενη στην αγορά, στις ΣΔΙΤ, στην ιδιωτική παραγωγή ενέργειας. Γιατί όμως αυτό να είναι αυτονόητο; Δεν θα μπορούσε ο παραγωγός αυτής της ενέργειας να είναι η ΔΕΗ ή ακόμη περισσότερο οι ΟΤΑ, έτσι ώστε τα έσοδα της εκμετάλλευσης να επιστρέφουν στην κοινωνία; Γιατί πρέπει να ξηλωθούν όλες οι καλλιέργειες προκειμένου να φυτευτούν ηλιοσυσσωρευτές, πράγμα που θα συμβεί εάν η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος αναπτυχθεί σε ατομική βάση; Τα πρώτα δείγματα τα έχουμε ήδη δει τόσο στο Ειδικό Χωροταξικό για την Ενέργεια, όπου στην αρχική εκδοχή του αναφερόταν ότι ΑΠΕ θα αναπτυχθούν όπου υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον (και όχι όπου το απαιτεί ο κεντρικός σχεδιασμός του συστήματος παραγωγής ενέργειας), τα έχουμε δει στην Κρήτη, όπου οι αγρότες διεκδικούν άδειες για να φυτέψουν φωτοβολταϊκά προκειμένου να πουλήσουν το ρεύμα στη ΔΕΗ, η οποία το αγοράζει ακριβότερα απʼ ό,τι το πουλάει στα νοικοκυριά, απ' ό,τι θα της κόστιζε να το παράγει η ίδια! Το ποιος θα παράγει την ενέργεια σχετίζεται άμεσα με την κατάληξη της κοινωνικής δαπάνης γι΄ αυτή. Θα είναι μια επιχείρηση συλλογικής ιδιοκτησίας όλων ή η τσέπη κάποιου μικρού ή μεγαλύτερου επιχειρηματία; Σε αυτά τα ζητήματα τα πράσινα κόμματα μας τα μασάνε. Αυτά τα ζητήματα για να τα απαντήσεις δεν φτάνει να είσαι οικολόγος, πρέπει να είσαι και αριστερός.

Ο Γ. Ιωαννίδης είναι οικονομολόγος

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2009

Γιά τον χώρο των 4,5 στρεμμάτων που βρίσκονται μεταξύ ανοιχτού και κλειστού γηπέδου στον χώρο των φυλακών.Αναρτούμε την άποψη του μέλους της συντακτικής επιτροπής του blog vissini της Προοδευτικής και της Δημοτικής Κίνησης Πάμε Αλλιώς, Δημήτρη Βεντούρη, γιά το χώρο των 4,5 στρεμμάτων κοντά στις φυλακές.Γιά το θέμα αυτό έχουμε ασχοληθεί τον τελευταίο καιρό στο Πάμε Αλλιώς και σύντομα θα βγεί η ανακοίνωση. Τις απόψεις του ο φίλος και σύντροφός μας, Δ.Β.,τις καταθέτει στο άρθρο του με τίτλο "ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ"


...για ένα ευρύ κύκλο θεμάτων που δεν αφορούν στενά αθλητικά ζητήματα, εξακολουθώ να έχω ριζικά διαφορετικές προσεγγίσεις απ’ αυτές της πλειοψηφούσας δημοτικής κίνησης.
Για παράδειγμα επικαλούμαι τον χώρο τον 4,5 στρεμμάτων που βρίσκεται μεταξύ ανοιχτού και κλειστού γηπέδου στον χώρο των φυλακών.
Όταν δεν μπορούμε σήμερα να καλύψουμε επαρκώς τις υφιστάμενες αθλητικές μας ανάγκες, αναφερόμενοι σ’ ένα χώρο που προορίζεται να καλύψει αθλητικούς σκοπούς και βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και στην μέση ενός μεγάλου σχολικού συγκροτήματος, μου φαίνεται αδιανόητο να προσπερνάμε το τι χρειάζονται οι κορασίδες της Άρτεμης και της Προοδευτικής που φέτος φθάσανε στο final four ΕΣΠΕΔΑ και ΕΣΚΑΝΑ (ανεξάρτητα από το ποια θέση κατέκτησαν), τα κορίτσια της αντίστοιχης ομάδας χάντμπωλ του αθλητικού οργανισμού που σαν πρωταθλήτρια Αττικής μετέχει στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος, το γεγονός ότι μέσω Προοδευτικής και Ερμή τα προηγούμενα χρόνια γνωρίσαμε σημαντικότατες επιτυχίες και στο ποδόσφαιρο σάλας, κι αντί για την κατασκευή δύο κλειστών γηπέδων χάντμπωλ-μίνι ποδοσφαίρου, και μπάσκετ- βόλλεϋ (με τη μέθοδο του μπαλονιού), συζητάμε για πίστες σκέιτμπορντ και γήπεδα τέννις!! Αυτή την ιεράρχηση αθλητικών αναγκών προσωπικά (κι όχι μόνο εγώ) δεν μπορώ να την δεχθώ με τίποτα.
Υποστηρίζουν αρκετοί πως η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Για να γίνει όμως το ανέφικτο εφικτό, χρειάζεται οπωσδήποτε τεκμηριωμένη άποψη, συγκροτημένος σχεδιασμός, καθώς και ειλικρινής και καλόπιστος διάλογος στο πλαίσιο όποιων των διεκδικητικών ενεργειών επιλέγεις προκειμένου να φτάσεις στον σκοπό σου.
Δεν σηματοδοτεί έκπτωση στις απόψεις του καθενός η αναζήτηση κοινού τόπου σε κάποια θέματα με όσους δεν συμφωνείς. Ούτε υστεροβουλία το να θίγεις με ειλικρινή τρόπο κακώς κείμενα είτε δικά σου είτε των άλλων.
Σε τελική ανάλυση ζητούμενο παραμένει αυτό που ο Περικλής υποστήριξε πριν από 2.500 χιλιάδες χρόνια. Η δυνατότητα να ‘’φιλοκαλούμεν μετ’ ευτελείας’’ που σημαίνει να ασχολούμαστε με το ωραίο με ταπεινότητα και να ‘’φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας’’ δηλαδή να μην αφήνουμε να φτάνει το μυαλό μας ξέρετε … που. (Δ.Β.)


Τρίτη, 26 Μαΐου 2009

Ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης έφυγε....Δυστυχώς η 26η Μαΐου του 2009 για τους συντρόφους, τους φίλους και συνεργάτες του
Μιχάλη Παπαγιαννάκη θα είναι μια μέρα μνήμης της απώλειας, ενός από τους «ευγενείς»,
μεγάλους πολιτικούς άνδρες του τόπου.
Αύριο 27 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα θα αποχαιρετίσουμε τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη στο Δημοτικό Νεκροταφείο Καλλιθέας.
Επιθυμία της οικογένειας είναι να κατατεθούν δωρεές εις μνήμην αντί στεφάνων:
ΑΡ.ΣΗ. (Εθνική Τράπεζα Ελλάδας 132/884296-50),
ΑΥΓΗ (Εθνική Τράπεζα Ελλάδας 155/470742-76),
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του ΚΕΘΕΑ(Εθνική Τράπεζα Ελλάδας 116/296028-11),
ΔΙΑΒΑΣΗ του ΚΕΘΕΑ (Εθνική Τράπεζα Ελλάδας 116/296034-62),
ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ (Εθνική Τράπεζα Ελλάδας 080/480847-95)
Ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης γεννήθηκε στην Καλαμάτα, στις 19 Αυγούστου 1941.
Σπούδασε Νομικά, Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες σε Αθήνα, Μονπελιέ και Παρίσι. Εργάστηκε ως καθηγητής και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού 2, στο Ινστιτούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ορσαί και στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο του Μονπελλιέ.
Έκανε έρευνες και μελέτες πάνω στη μεσογειακή οικονομία, την ΕΟΚ, την Κινεζική αγροβιομηχανία, την αλιεία στην Ελλάδα και άλλες, για λογαριασμό της ΕΟΚ, της ΓΚΑΤΤ και του ΟΗΕ, από το 1967 ως το 1987.
Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στο Πάντειο και έχει συνεργαστεί και αρθρογραφήσει στο Βήμα, τον Οικονομικό Ταχυδρόμο, το Αντί, την Αυγή και τον Πολίτη. Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Ιταλικά.
Πολιτική
Ως το 1963 ήταν μέλος της ΕΔΑ. Κατά τη στρατιωτική χούντα (1967-1973) εντάχτηκε στη Δημοκρατική ‘Aμυνα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΕΑΡ καθώς επίσης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Εθνικής Γραμματείας της. Εντάχθηκε στον Συνασπισμό έγινε μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του καθώς και της Πολιτικής Γραμματείας του, υπεύθυνος του Τμήματος Οικολογία και Ποιότητα της Ζωής. Εξελέγη ευρωβουλευτής του ΣΥΝ στις ευρωεκλογές του ευρωεκλογές του 1989, του 1994 και του 1999. Στις εκλογές 2007 εκλέχθηκε Βουλευτής στη Β’ Αθηνών, τρίτος σε σταυρούς μέσα στο κόμμα του.

Η συνέντευξη του Μιχάλη Παπαγιαννάκη πριν 10 μέρες στην Αυγή με τίτλο :
"Μ.Παπαγιαννάκης: Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ βολεύονται από τη συζήτηση για τα σκάνδαλα "

Δελτίο Τύπου του Συντονιστικού Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17/5 ανοιχτή συνέλευση Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών. Έγινε ενημέρωση από προηγούμενες κινητοποιήσεις του Συντονιστικού Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών, καθώς και συζήτηση γύρω από τα τρέχοντα ζητήματα που προκύπτουν.
Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής θέματα:
• Παρέμβαση των μελών του Συντονιστικού στις Συνελεύσεις των Συλλόγων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με στόχο την ενημέρωση των συναδέλφων και τη διακίνηση του ψηφίσματος του Συντονιστικού.
• Παρέμβαση στο Συνέδριο της ΔΟΕ (21-24/6) και της ΟΛΜΕ (25-28/6) με στόχο την ανάδειξη του προβλήματος των ελαστικών σχέσεων εργασίας στο χώρο της εκπαίδευσης.
• Κινητοποίηση των Ωρομισθίων (μικροφωνική – μοίρασμα ανακοίνωσης – συλλογή υπογραφών) σε συντονισμό με τους Νηπιαγωγούς στις 30/5 στις 12.00 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος με στόχο την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το θέμα της ωρομισθίας.
• Παρουσία και παρέμβαση με μοίρασμα υλικού κατά τις αιτήσεις αναπληρωτών – ωρομισθίων, στις διευθύνσεις και τα γραφεία Α’Βάθμιας και Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης.
• Νέα ανοιχτή συνέλευση την Κυριακή 14 Ιουνίου, στις 18:30, στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15 Α ,
Σύνταγμα)

Τη Δευτέρα 18/5, παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ, μέλη του Συντονιστικού Ωρομισθίων όπου και έθεσαν τα παρακάτω ζητήματα:
Α. Την υιοθέτηση του Πανελλαδικού Ψηφίσματος των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών και την ανάδειξη του αίσχους της ωρομισθίας ως ένα από τα βασικά προβλήματα του σημερινού σχολείου.
Β. Τη στήριξη και προτροπή συμμετοχής των ωρομίσθιων στους συλλόγους μέσα και από την ελάττωση της ετήσιας συνδρομής των ωρομισθίων.
Γ. Τη στήριξη της ΔΟΕ στην κινητοποίηση της 30ης Μάη.
Δ. Την απόσυρση – διευκρίνιση των 2 σημείων από την προσωρινή ημερήσια διάταξη του συνεδρίου της ΔΟΕ, τα οποία υποβιβάζουν τα πτυχία των ειδικοτήτων και αφήνουν θολό το πρόβλημα της παιδαγωγικής κατάρτισης.
Ε. Τη στήριξη και συμμετοχή της ΔΟΕ σε επόμενες κινητοποιήσεις – παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και με την πίεση από τη δράση του Συντονιστικού Ωρομισθίων, αλλά και με τις διαστάσεις που έχει πάρει ο μεσαίωνας της ωρομισθίας στην εκπαίδευση, η ΔΟΕ, ψήφισε το Πανελλαδικό Ψήφισμα των ωρομισθίων Εκπαιδευτικών, και αποφάσισε επίσης την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων, το Σάββατο 30/5, στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, καθώς και στις πρωτεύουσες των υπόλοιπων νομών της Ελλάδας.

Το Συντονιστικό, καλεί όλους τους συναδέλφους ωρομίσθιους να παραβρεθούν και να παρέμβουν στις συνελεύσεις των συλλόγων τους στην Α’Βάθμια και Β’Βάθμια Εκπαίδευση.

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2009

Οι νέοι και νέες που γεννήθηκαν το 1991 ψηφίζουν στις Ευρωεκλογές 2009!

Με αφορμή το δικαίωμα της ψήφου των Ελλήνων πολιτών,γεννημένων το 1991,Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας,έστειλε από τις αρχές Μαϊου 2009 επιστολή προς τον Υπ. Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης με θέμα την προώθηση επικοινωνιακής καμπάνιας.Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και το αρμόδιο Υπουργείο στη χώρα μας, έχουν ξεκινήσει μεγάλη επικοινωνιακή καμπάνια για την συμμετοχή των πολιτών στις επικείμενες εκλογές.
Από την εκστρατεία αυτή απουσιάζει η πληροφορία, πως όλοι οι Έλληνες πολίτες, γεννημένοι το έτος 1991, έχουν δικαίωμα ψήφου.
Επειδή στόχος και των δύο επικοινωνιακών εκστρατειών είναι ο περιορισμός της αποχής, θα ήταν καλό από την μεριά σας να ληφθούν όλα τα μέτρα, ώστε να πληροφορηθούν οι εκλογείς αυτοί, ότι έχουν δικαίωμα ψήφου».
Εμείς θα προσθέταμε ότι και οι Δήμοι θα έπρεπε να μπουν μπροστά σ΄αυτή την καμπάνια για να ενημερωθούν οι νέοι και οι νέες της πόλης μας γιά το δικαίωμα ψήφου που έχουν στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου.Το ίδιο πρέπει να κάνει και το Τοπικό Συμβούλιο Νεολαίας. Εάν δεν το πράξουν, πως μπορούν να ισχυρίζονται ότι είναι κοντά στην νεολαία;

Κυριακή, 24 Μαΐου 2009

Τα παλαιά Λατομεία και οι κάδοι με οικοδομικά υλικά χρώματος βυσσινί έχουν σχέση;

Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούν στον Κορυδαλλό κάδοι,χρώματος βυσσινί με οικοδομικά υλικά προερχόμενα από επισκευές διαμερισμάτων ή καθαρισμούς ανεγειρόμενων οικοδομών.Οι κάδοι αυτοί που φέρουν το όνομα γνωστού επιχειρηματία με έδρα στα πρώην Λατομεία του Σχιστού Κορυδαλλού που αδειάζουν;Μήπως στις χωματερές που υπάρχουν ακόμη στα παλαιά Λατομεία,όπως αυτές παρακάτω;Σάββατο, 23 Μαΐου 2009

Υποσταθμός της ΔΕΗ στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου.Μιά μόνιμη απειλή κατά της υγείας των Κορυδαλλιωτών.

Είναι γνωστός ο υποσταθμός της ΔΕΗ που λειτουργεί εδώ και χρόνια στην Πλατεία Αγ. Γεωργίου.Δεν είναι ίσως γνωστό ότι είναι παλαιάς τεχνολογίας με υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας και το χειρότερο ότι περιέχει ένα από τα πιό τοξικά χημικά υλικά,το κλοφέν. Πριν από λίγες μέρες, γίναμε μάρτυρες εκρήξεων υποσταθμών της ΔΕΗ σε άλλες περιοχές με κίνδυνο να διαχυθεί η άκρως τοξική αυτή ουσία στο περιβάλλον .

Οι εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου είναι δίπλα σε σχολεία και παιδική χαρά!!! και απειλούν την υγεία των κατοίκων. Δεν θέλουμε να κινδυνολογήσουμε και θα επανέλθουμε στο θέμα και στους πιθανούς κινδύνους του θανατηφόρου αυτού τοξικού προϊόντος, όπως και στην υποχρέωση της ΔΕΗ να σταματήσει την χρησιμοποίησή του.Στο επόμενο φύλλο της Κορυδαλλιώς θα υπάρξει εκτενής αναφορά στο θέμα.

Ο Δήμος Κορυδαλλού τι κάνει; Είναι δυνατόν να μην γνωρίζει τους πιθανούς κινδύνους ; Θα λάβει μέτρα απέναντι στην ΔΕΗ γιά την άμεση απομάκρυνση ή τον πλήρη εκσυγχρονισμό του;

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2009

Η βεβήλωση του Κορανίου από Αστυνομικό προκάλεσε την αγανάκτηση των μουσουλμάνων μεταναστώνΣυνεχίζεται επεισοδιακά η κινητοποίηση των μουσουλμάνων μεταναστώνΠηγή
http://www.tvxs.gr/v12298

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009

Τα θέματα που συζητήθηκαν στην συνέλευση του Παναττικού Δικτύου Κινημάτων ΠόληςΠηγή:indy.gr

".....Η συζήτηση αρχικά περιστράφηκε γύρω από μια ατζέντα μεγάλων υπερτοπικών θεμάτων, ενώ προς το τέλος ακούστηκαν και πιο τοπικά, ή και θέματα οργανωτικά του Παναττικού.

Τα μεγάλα θέματα που θίχτηκαν περισσότερο ή λιγότερο ήταν αυτό των νέων αυτοκινητοδρόμων στον Υμηττό, με μια συνολικότερη κριτική για το αυτοκίνητο και πως τελικά αυτό μας επιβάλει μοντέλο «ανάπτυξης» ή καλύτερα υποβάθμισης του περιβάλλοντος.
Φυσικά το τεράστιο θέμα του Θριασίου και του νέου επαπειλούμενου περιβαλλοντικού εγκλήματος. Τονίστηκε ότι οι χιλιάδες τόνοι νέων ρίπων που θα εκλυθούν στην ατμόσφαιρα από τις βιομηχανικές επεκτάσεις θα επιβαρύνουν καθοριστικά τον ήδη μολυσμένο αέρα όλου του λεκανοπεδίου. Μάλιστα ρίπου του Θριασίου ήδη έχουν ανιχνευτεί στο Ελληνικό!
Άλλο θέμα αφορούσε την ποιότητα των νερών και στο υπέδαφος αλλά και τα επίπεδα μόλυνσης του Σαρωνικού. Και εκεί διαπιστώθηκε η ανάγκη κοινής δράσης κινήσεων παρά τον Σρωνικό.
Σημαντικό μέρος της κουβέντας, από το οποίο προέκυψε και η ανάγκη μιας ημερίδας ήταν το νέο ρυθμιστικό, καθώς όπως διαπιστώνεται αντί να λύνει προβλήματα, τα εξάγει σε ολόκληρη την Αττική, οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερο υδροκεφαλισμό την πόλη. Στην ουσία αντί να προσαρμόζει την πόλη στις ανάγκες των πολιτών, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα μοντέλο πολίτη συμβατού με την επιχειρηματική πόλη.
Από ομιλητές της δυτικής Αθήνας τονίστηκε, ότι ακόμα και τα κινήματα πόλης ξεχνάμε το ένα εκατομμύριο ανθρώπων που ζουν δυτικά του Κηφισού. Του κόσμου που δεν αγωνίζεται «για να», αλλά «για να μην».Υπάρχει ανάγκη να δούμε τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές στα δυτικά του λεκανοπεδίου και την δυτική έξοδο, ή αν το πάρουμε ανάποδα την δυτική πύλη της κολάσεως, όπως αναφέρουν για το Θριάσιο.
Μεγάλο θέμα αποτέλεσε και το ζήτημα της ενέργειας καθώς τονίστηκε από ομιλητές και ομιλήτριες αν δεν προωθήσουμε ένα άλλο μοντέλο ζωής, κατανάλωσης, λιγότερο ενεργοβόρο θα αναπαράγουμε τα ίδια προβλήματα. Θα χρειαζόμαστε περισσότερη ενέργεια, περισσότερα εργοστάσια και αναπόφευκτα θα έχουμε περισσότερες από τις αρνητικές επιπτώσεις τους. Υπογραμμίστηκε η ανάγκη όλα τα κινήματα πόλης, να εντάξουν αυτό το θέμα στην προβληματική τους, να το κάνουν παράμετρο της πολιτικής τους.
Στην συνέλευση παρουσιάστηκαν επίσης τα συμπεράσματα της ημερίδας που είχε γίνει στο πολυτεχνείο σχετικά με τους υπόγειους χώρους στάθμευσης και το αυτοκίνητο. Διαπιστώθηκε πως το αυτοκίνητο έχει φτάσει να είναι ο μεγάλος εχθρός των ελεύθερων χώρων.

Επίσης από την επιτροπή πολιτών του Ελαιώνα έγινε αναφορά στα τελευταία γεγονότα με την απόφαση του ΣτΕ και τονίστηκε ότι αυτό που μας βοήθησε ήταν η γνώση. Ότι χρειάστηκε μεγάλη εμβάθυνση για να χτιστούν τα στέρεα νομικά επιχειρήματα που αποτέλεσαν την επιχειρηματολογία μας και προς την κοινωνία και προς το ΣτΕ.

Ο Δήμαρχος του Ελληνικού ζήτησε με έμφαση να είμαστε όσοι και όσες μπορούμε την άλλη Κυριακή στην συγκέντρωση διεκδίκηση ενός νέου πάρκου στο Ελληνικό στον χώρο της παλιάς βάσης.

Υπήρξαν αναφορές και σε διάφορα άλλα ζητήματα και αγώνες, όπως πχ στις περιοχές του Πειραιά, Νίκαιας, Κορυδαλλού, ή τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους μετανάστες στον Άγιο Παντελεήμονα, για τους αγώνες των πολιτών σχετικά με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και πολλά ακόμά.

Τέλος συζητήθηκαν διάφορες οργανωτικές προτάσεις και πρωτοβουλίες. Κάποιες από αυτές αφορούν την ανάδειξη του θέματος του Θριασίου, μια ημερίδα για το νέο ρυθμιστικό, την επεξεργασία μιας διακήρυξης για την Αττική.


Το σημαντικό, είναι ότι σιγά σιγά, ο κόσμος των κινημάτων πόλης και με τη συμβολή του Παναττικού, αντιλαμβανόμαστε ότι το τοπικό πρόβλημα που μας έβγαλε στο δρόμο, είναι άρρηκτα συνδεμένο με συνολικότερα ζητήματα και ταυτόχρονα αντίστοιχα θέματα απασχολούν και άλλους ανθρώπους σε άλλες περιοχές. Από την πρώτη συνέλευση του Παναττικού, με τα δεκάδες μικρά θέματα, έχουμε περάσει σε νέες πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις για θέματα που επηρεάζουν συνολικά και τοπικά όλους μας. Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, συνθέτουμε το παζλ! ..."

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009

Φωτιά χθές στο Όρος Αιγάλεω , στις Πλειάδες σήμερα στις 7.30μμ η Συντονιστική Επιτροπή κατά του ΚΥΤ καλεί τους φορείς του Δήμου Κορυδαλλού.

Αναμένοντας την απόφαση επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων της Συντονιστικής Επιτροπής και ενεργών πολιτών κατά της ΔΕΗ γιά να σταματήσει η παράνομη λειτουργία αυτής, η εκδίκαση της οποίας έγινε στις 5-5-2009 στο Πρωτοδικείο Πειραιά,πραγματοποιείται σήμερα συνάντηση με τους φορείς και τους συλλόγους της πόλης προκειμένου να κλιμακωθεί ο αγώνας με πολλές ακτιβίστικες δράσεις στο Σχιστό,στον Κορυδαλλό και στην ευρύτερη περιοχή.Οι πολίτες είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν ενωμένοι μέχρι το τέλος.

Τελικά μετά την άμεση παρέμβαση της πυροσβεστικής σβήστηκε η φωτιά. Παραμένει όμως το πρόβλημα γιά την αποτελεσματική πυροπροστασία του βουνού

Τρίτη, 19 Μαΐου 2009

Ο ΑΣΔΑ , το όρος Αιγάλεω και ο Κορυδαλλός ....


Φαίνεται,ότι Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας,στον οποίο συμμετέχει πλέον και ο Δήμος Κορυδαλλού, δεν έχει προλάβει!!!(εάν είναι δυνατόν!!!) να ενημερωθεί... γιά το οικολογικό έγκλημα που εδώ και χρόνια εκτυλλίσσεται σε συνέχειες στο Όρος Αιγάλεω...Εάν είχε μπεί στον κόπο να ενημερωθεί και να δεί από κοντά,όσα πρωτάκουστα συμβαίνουν,θα ήταν και πιό προσεκτικός στο φυλλάδιο που εξέδωσε και του οποίου την κυκλοφορία πληροφορηθήκαμε από το ιστολόγιο Κorydallos .
Θα είχε δεί πολλά.Αναφέρουμε ενδεικτικά:
το ΚΥΤ της ΔΕΗ στους πρόποδες του Όρους Αιγάλεω
Τα γουρούνια που βγήκαν στον δρόμο
Το σφαγείο στο Όρος Αιγάλεω
Θα επανέλθουμε.

Η ζωή μας και το περιβάλλον πάνω από τα κέρδη σας

Φωτογραφίες από την παρέμβαση των μελών του Παναττικού Δικτύου Κινημάτων Πόλης στην Ελευσίνα στις 17-5-2009.


Τα πανώ του Δικτύου


Η επιβίβαση στις βάρκες γιά την περιήγηση στον κόλπο της Ελευσίνας.


Οι εγκαταστάσεις του Σκαραμαγκά.

Οι φωτογραφίες μας εστάλησαν από φίλους του Παναττικού.

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟ

Σήμερα, 18 Μαϊου 2009 και ώρα 8 μμ, ο Δήμος Πειραιά και η ΚΟ.Δ.Ε.Π.Α.Π με αφορμή τα 10 χρόνια από την απώλεια του Κώστα Κωσταράκου μας προσκαλούν σε εκδήλωση μνήμης και τιμής στον Πολιτιστικό Πολυχώρο του Δήμου Πειραιά:"Κώστας Κωσταράκος", Θήρας και Μαντινείας στα Καμίνια.
Από χθές λειτουργεί έκθεση ντοκουμέντων από τη ζωή και δράση του Κώστα Κωσταράκου στον αντιδικτατορικό αγώνα, την Αριστερά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το Δελτίο τύπου του Δήμου Πειραιά αναφέρει:
"Πάνε δέκα χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας στις 26 Μαρτίου 1999 ο πολυαγαπημένος και αξέχαστος σε όλους μας φίλος Κώστας Κωσταράκος, κι όμως παραμένει τόσο ζωντανή η παρουσία του γιατί είναι βαθειά χαραγμένη στη μνήμη και στην καρδιά μας.
Στον ασυμβίβαστο μαχητή των κοινωνικών αγώνων και των μεγάλων ιδεωδών για τα οποία με τόση αγνότητα, αυταπάρνηση, αυτοθυσία και συνέπεια αγωνίστηκε, στον άνθρωπο, με την ελεύθερη σκέψη, την χωρίς προκαταλήψεις και δεσμούς, ο οποίος πίστευε στη συναίνεση και τη συνεργασία, σ’ αυτόν που δόθηκε ολόψυχα στα κοινά, προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο, με ιδιαίτερη φροντίδα στον Πολιτισμό τον οποίο θεωρούσε ακρογωνιαίο λίθο κάθε μορφής προόδου.
Στον Κώστα Κωσταράκο, που όσοι συνεργάστηκαν μαζί του θυμούνται έναν άνθρωπο γλυκύτατο, ευπροσήγορο, μειλίχιο, οξυδερκή, ακριβοδίκαιο και αποτελεσματικό. Έναν άνθρωπο δοσμένο απόλυτα σε αυτό που αναλάμβανε και ορκισμένο να το φέρει σε πέρας.
Στον Κώστα Κωσταράκο που έγραψε τη δική του προσωπική ιστορία στον Δήμο και στη Δ.Ε.Π.Α.Π στην οποία διετέλεσε Πρώτος Πρόεδρος και ήταν εκείνος που είχε αναλάβει την ευθύνη της δημιουργίας του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά (Π.Μ.Κ.Π) και τη λειτουργία δημοτικών κινηματογράφων και άλλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κος Παναγιώτης Φασούλας, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Π.Α.Π. κος Δημήτρης Γκερλές και οι εργαζόμενοι σ’ αυτή πρόκειται να κάνουν ειδικό αφιέρωμα στη μνήμη του πολυαγαπημένου και αλησμόνητου φίλου και συνεργάτη, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο που βρίσκεται στα Καμίνια και που φέρνει το όνομά του."

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Παναγιώτης Φασούλας τόνισε μεταξύ άλλων:

Ο Κώστας Κωσταράκος σηματοδότησε με τη ζωή και τη δράση του, τα πολιτικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, αλλά και του Πειραιά. Ασυμβίβαστος αγωνιστής στεκόταν με συνέπεια προς την πλευρά του δικαίου και του ανθρώπου.
Σε μια εποχή που αξίες και ιδανικά δοκιμάζονται ο Κώστας Κωσταράκος αποτελεί για όλες και όλους φωτεινό παράδειγμα, ήθους, συνέπειας, σύνεσης και αγώνα.»

Οι υπεύθυνοι του καφέ μπάρ"ΑΙΓΛΗ",στην Πλατεία Ελευθερίας, απαγορεύουν την διακίνηση εντύπων πολιτικού περιεχομένου στο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ

Γιά την ενημέρωση του Δήμου Κορυδαλλού,του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου, των Δημοτικών Παρατάξεων και των Αρμόδιων Υπηρεσιών του Δήμου.Το Σάββατο,16-5-2009 και περί ώρα 11.30 μμ,και ενώ περιόδευε στην Πλατεία Ελευθερίας Κορυδαλλού, κλιμάκιο της τοπικής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Βουλευτή Β΄Πειραιά,Παν. Λαφαζάνη,οι υπεύθυνοι του Καφέ μπάρ "ΑΙΓΛΗ" απαγόρευσαν!!! την διανομή έντυπου προεκλογικού υλικού γιά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009 στα τραπεζοκαθίσματα που βρίσκονται πάνω στην πλατεία.Το επεισόδιο αυτό έχει επαναληφθεί και άλλες φορές,προφανώς,με εντολή του ιδιοκτήτη-επιχειρηματία, στον οποίο φαίνεται ότι δεν αρέσει η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, γι ΄αυτό και την απαγορεύει, αποφασίζοντας και διατάσσοντας ερήμην των νόμων και της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου,που έχει ληφθεί γιά παρόμοιο περιστατικό ήδη από τον Ιούλιο 2005Πράγματι,το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από το προ ημερησίας θέμα, που είχε θέσει τότε η Κ. Κυλάκου γιά παρόμοια απαράδεκτη συμπεριφορά του επιχειρηματία μέσω των υπαλλήλων του σε κλιμάκιο του ΣΥΝ Κορυδαλλού με τον Παν.Λαφαζάνη ,είχε αποφασίσει ομόφωνα ότι σε περίπτωση που επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό στο μέλλον, θ΄ανακληθεί η άδεια λειτουργίας της επιχείρησης.
Να λοιπόν που η συμπεριφορά αυτή επαναλαμβάνεται και δεν είναι η δεύτερη φορά, αλλά έχουν προηγηθεί και άλλες.Τί σκέπτεται να πράξει ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο; Ως εδώ και μη παρέκει.Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να εμποδίζει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και καλούμε τον Δήμαρχο, όπως και όλες τις δημοτικές παρατάξεις να τοποθετηθούν, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα.

Σάββατο, 16 Μαΐου 2009

Αύριο πραγματοποιείται η Συνέλευση του Παναττικού Δικτύου στην Ελευσίνα (Ιερά οδός & Αφών Μουρίκη - Παλαιά Ελαιουργεία)
-Από τις 11:00 αύριο ο χώρος της συνέλευσης θα είναι ανοικτός.
Θα υπάρχουν πάγκοι και ταμπλό για τις συλλογικότητες που θέλουν να παρουσιάσουν το υλικό τους.


-Στις 12:00 θα γίνει η Ακτιβίστικη Παρέμβαση από το λιμάνι της Ελευσίνας.


-Ο αρχαιολογικός χώρος της Ελευσίνας θα είναι ανοικτός έως τις 3:00 για όσους θέλουν να τον επισκεφθούν.
(Στον πεζόδρομο δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο υπάρχουν καφετέριες και εστιατόρια.)

-Στις 4:00 θα ξεκινήσει η συνέλευση.

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009

"Γόρδιος δεσμός" για το ΑΣΕΠ η μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Αυτό τον τίτλο έχει σημερινό άρθρο της Αυγής γιά την ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ για το 2008
Μήνυμα προς την κυβέρνηση
Το ΑΣΕΠ εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για τη συνέχιση της κάλυψης θέσεων του δημοσίου τομέα με διαδικασίες που δεν του επιτρέπουν τον έλεγχο, αλλά και για τη δημοσίευση νόμων που το αφορούν χωρίς προηγούμενη έγκαιρη ενημέρωση, με αποτέλεσμα την πρόκληση μεγάλων καθυστερήσεων στη λειτουργία του. Στέλνει δε σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση και τους φορείς του Δημοσίου που προσπαθούν να περιορίσουν το ρόλο του καθιστώντας το διακοσμητικό, τονίζοντας ότι κατά τη συνταγματική επιταγή έχει την αρμοδιότητα ουσιαστικού ελέγχου ακόμη και στις περιπτώσεις που διατάξεις νόμου εκχωρούν στους φορείς τη διενέργεια των διαγωνισμών.
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση, το ΑΣΕΠ το 2008 ολοκλήρωσε τις διαδικασίες πλήρωσης συνολικά 9.140 θέσεων τακτικού και επιστημονικού προσωπικού (4.161 μέσω διαγωνισμών που διεξάγονται από το ΑΣΕΠ και 4.979 μέσω διαγωνισμών φορέων που ελέγχονται από το ΑΣΕΠ) και 35.759 θέσεων εποχικού προσωπικού. Για πρώτη φορά διοργάνωσε το τεστ δεξιοτήτων, στο οποίο πήραν μέρος 103.530 άτομα. Επίσης, πραγματοποίησε 27 επιθεωρήσεις, σε 17 από τις οποίες διαπίστωσε ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες. Πρόκειται για περιπτώσεις στην πλειονότητά τους παράνομων προσλήψεων και καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση διαδικασιών σε προκηρύξεις και αφορούν κυρίως δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις.
Η φωτογραφία και το κείμενο είναι από την Αυγή

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2009

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ 2009

«Μια ελπίδα ανθίζει…. Τα κινήματα πόλης»
Αγαπητοί συναγωνιστές,

Ένας χρόνος πέρασε από την προηγούμενη συνάντησή μας στον Άγιο Κοσμά. Στο διάστημα αυτό αναπτύχθηκαν μεγάλοι και μικροί αγώνες για την προστασία του αστικού και του φυσικού περιβάλλοντος, για τα δικαιώματα των πολιτών, για την υπεράσπιση των ακτών, για τη διατήρηση της αρχιτεκτονικής και της πολιτιστική μας κληρονομιάς. Όλοι εμείς ξεχωριστά σαν φορείς ή άτομα, αλλά και συντονισμένα ως δίκτυο, συγκρουστήκαμε με οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, ήρθαμε αντιμέτωποι με τη διαπλοκή, αντέξαμε όμως & σε πολλές περιπτώσεις καταφέραμε μεγάλες ή μικρές νίκες.
Την Κυριακή 17 Μαΐου καλούμαστε να συμμετέχουμε στη συνέλευση των εταίρων του ΠΔΚΠ. Επιλέξαμε να πραγματοποιήσουμε τη συνέλευσή μας στην ιστορική πόλη της Ελευσίνας ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους αγώνες που αναπτύσσονται εκεί για την απορρύπανση της περιοχής αλλά και για την απόκρουση των νέων βιομηχανικών εγκαταστάσεων [επέκταση των ΕΛΠΕ (ΠΕΤΡΟΛΑ), εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας Χαλυβουργικής/ΔΕΗ κ.λπ].
Τα κινήματα πόλης και οι ενεργοί πολίτες καλούνται να παρουσιάσουν τα υλικά τους (αφίσες, εκδόσεις, παρεμβάσεις κ.λπ.) και να συμμετάσχουν:

1. Στην παρέμβαση δια θαλάσσης από το λιμάνι της Ελευσίνας, 12:00.

2. Στη συνέλευση του ΠΔΚΠ από 4:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ.Στη συνέλευση μεταξύ των άλλων θα ανταλλάξουμε εμπειρίες και θα χαράξουμε τους γενικούς άξονες δράσης για το επόμενο διάστημα. Μεταξύ των άλλων θεμάτων ιδιαίτερα θα συζητήσουμε για:

Την οργάνωση του ΠΔΚΠ και την λειτουργία της Συντονιστικής Επιτροπής.
Για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας.
Τους αγώνες για την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή.
Την αλληλεγγύη στους αγωνιστές & στις συλλογικότητες που δέχονται επιθέσεις.
Τους αγώνες για τους ορεινούς όγκους, τις ακτές, τα μεγάλα και τα μικρά πάρκα.
Τα μικρά και μεγάλα τοπικά προβλήματα.


H ΣΥΜΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΕνημερωνόμαστε – Συζητάμε – Συντονιζόμαστε – Δρούμε

Η Αλληλεγγύη είναι η δύναμη μας

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2009

Ο Βοτανικός Κήπος βρίσκεται στις Βόρειες κλιτύες του Όρους Αιγάλεω και σε απόσταση 8 χλμ. από την Αθήνα.Όλες οι φωτογραφίες Διομήδειου Βοτανικού Κήπου στην σημερινή ανάρτηση, αλλά και στην χθεσινή, είναι του Ντάνιελ Χατζή

Συναντά κανείς τον Βοτανικό Κήπο αριστερά του, κατευθυνόμενος μέσω της Ιεράς οδού από την Αθήνα προς την Εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου και έχοντας κατεύθυνση την Κόρινθο. Τα όρια του Κήπου αρχίζουν μετά το Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο, διακόπτεται από τον δρόμο Σχιστού - Κορυδαλλού και συνεχίζει κατά μήκος της Ιεράς Οδού μέχρι το Τουριστικό περίπτερο του ΕΟΤ (και σήμερα του Δήμου Χαϊδαρίου).
Καταλαμβάνει έκταση 1800 στρεμμάτων στην περιοχή του Χαϊδαρίου, εκ των οποίων 200 περίπου στρέμματα έχουν διαμορφωθεί στα κάτωθι τμήματα: Ανθώνας, Ιστορικό, Οικονομικό - Φαρμακευτικό, Συστηματικό, Δενδρώνας.

Το δασόκτημα της Βοτανικού Κήπου συνορεύει :
Ανατολικά : Με τις εγκαταστάσεις του Δρομοκαϊτειου θεραπευτήριου.
Δυτικά : Με τις εγκαταστάσεις του ΕΟΤ χώρος όπου κατά το παρελθόν φιλοξενούσε την γιορτή του κρασιού και την Δημόσια δασική έκταση του όρους Αιγάλεω.
Βόρεια : Με την Ιερά οδό.
Νότια : Με περιοχές αυθαίρετης δόμησης της περιοχής του Δήμου Αγ. Βαρβάρας και Δημόσια Δασική έκταση.
Ο Βοτανικός Κήπος Διομήδους διοικείται από 5μελή Διοικητική Επιτροπή στην οποία μετέχουν ο εκάστοτε Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών ως Πρόεδρος και ο εκάστοτε Καθηγητής της Βοτανικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ως Γενικός Γραμματέας. Τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα, από το 1996, έχει αναλάβει ο Καθηγητής του Τομέα Βοτανικής κ. Βασίλειος Γαλάτης. Η Διοικητική Επιτροπή υποστηρίζεται στο έργο της από υποεπιτροπές, οι οποίες απαρτίζονται από μέλη του Τμήματος Βιολογίας.
Σκοπός του Βοτανικού Κήπου Διομήδους είναι η προώθηση της επιστημονικής έρευνας (μελέτη, ανάπτυξη και διαφύλαξη της μοναδικής σε πλούτο και ενδιαφέρον Ελληνικής Χλωρίδας) καθώς και η υποστήριξη της Πανεπιστημιακής διδασκαλίας, σε θέματα Βοτανικής και Περιβάλλοντος. Στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους παρέχεται η ευχέρεια εκπόνησης Διπλωματικών Εργασιών και διευκολύνεται η εκπόνηση Διδακτορικών Διατριβών.
Ο Κήπος διαθέτει ένα ικανοποιητικό δίκτυο δασικών δρόμων που οδηγούν σχεδόν σε όλες τις περιοχές του. Επίσης διαθέτει μονοπάτια που οδηγούν σε χαρακτηριστικές θέσεις θέας. Διαθέτει δύο λυόμενα οικήματα (60 τετρ. μέτρα το κάθε ένα) του Κρατικού εργοστάσιου Καλαμπάκας που παραχωρήθηκαν στον Κήπο από την δασική Υπηρεσία το 1993.
Ακόμα ο Κήπος διαθέτει δύο πυροφυλάκια, δύο πυροσβεστικές αποθήκες και πυροσβεστικό αγωγό που περιβάλλει όλα τα τμήματά του και τις εγκαταστάσεις του.
Συνδέεται άμεσα στην Βόρεια πλευρά του με την Ιερά οδό με τρεις πύλες και δύο υπηρεσιακές πόρτες. Ακόμα διαθέτει και πέντε πύλες από την Νότια πλευρά του, δύο στην Δυτική πλευρά και δύο στην Ανατολική πλευρά του, που συνδέονται με την Οδό Σχιστού-Κορυδαλλού.
Ο Βοτανικός Κήπος απασχολεί 15 εργαζόμενους σε μόνιμη βάση, από τους οποίους 3 είναι Διοικητικοί, και οι υπόλοιποι Κηποτέχνες-Κηπουροί. Επίσης τα τελευταία χρόνια απασχολούνται εκτάκτως περίπου 10 εργαζόμενοι σε ωρομίσθια βάση ή με σύμβαση έργου.

ΠΗΓΗ: http://users.hol.gr/~foret/presentation.htm

Κυριακή, 10 Μαΐου 2009H ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΚΑΙ

Τα γουρούνια βγήκαν στο δρόμο!!!Αυτήν την φωτογραφία αναρτήσαμε στις 17-10-2008
Το έγγραφο της Νομαρχίας Πειραιά προς το Δήμο Κορυδαλλού και την Αστυνομία δεν απαλλάσσει των ευθυνών του τον Νομάρχη Πειραιά.Αποδεικνύει με τον πιό αποκαλυπτικό τρόπο την εγκληματική αδιαφορία γιά το Όρος Αιγάλεω όλων όσων έχουν την ευθύνη να το πράξουν.

Αυτήν την ανακοίνωση-πρόσκληση απευθύναμε στις 7-10-2008 γιά την ανάπτυξη ενός ευρύτερου συλλογικού υποκειμένου στις γειτονιές των Δήμων μας και του Πειραιά από τις Δημοτικές Κινήσεις και τους ενεργούς πολίτες που έμπρακτα έχουν ως κριτήριο τη ζωή των ανθρώπων πάνω από τα κέρδη.

Να σταματήσει τώρα το οικολογικό έγκλημα στο Όρος Αιγάλεω

Είναι γνωστό σε όλους/ες μας ότι μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007,έγινε περισσότερο από κάθε άλλη φορά αναγκαία η αντιμετώπιση των ελεύθερων χώρων και του πράσινου (αστικού και περιαστικού),ως προϋπόθεση της επιβίωσής μας στον ευρύτερο χώρο της πρωτεύουσας.Τα γύρω από την Αθήνα βουνά,η Πάρνηθα, ο Υμηττός,η Πεντέλη,το Αιγάλεω και το Ποικίλο αποκτούν πρωτεύουσα περιβαλλοντική βαρύτητα, και η ανάγκη διατήρησης του χαρακτήρα τους ως βουνά, μάλιστα πράσινα βουνά, είναι άμεσης προτεραιότητας.
Η κινηματική αντίσταση στην καταστροφή των οικοσυστημάτων των βουνών, και η προσπάθεια διατήρησής τους ή ακόμη η ανάπλασή τους, αποτελεί μεγάλης σημασίας προτεραιότητα γιά την ζωή μας.Προσοχή όμως ανάπλαση με στόχο την διατήρηση του δασικού χαρακτήρα των βουνών, και όχι την παράδοσή τους σε επιχειρηματίες γιά δραστηριότητες με κριτήριο το κέρδος
Το όρος Αιγάλεω είναι το φυσικό τείχος του Περάματος, του Κερατσινίου της Νίκαιας, του Κορυδαλλού,της Αγίας Βαρβάρας, του Χαϊδαρίου, του Αιγάλεω.
Είναι ένα δώρο της φύσης που εάν κυβερνήσεις,τοπικές εξουσίες,συμφέροντα και εργολάβοι,δεν το είχαν προσπεράσει με κάθε λογιών αυθαιρεσίες,παρανομίες και καταστρατηγήσεις,θα μπορούσε να φέρνει «τύχη» στην ζωή μας. Και σκεφθείτε το αντισταθμιστικό όφελος, οικολογικό και αισθητικό:ένας μοναδικούς πράσινος πενύμονας τόσο κοντά στο Λεκανοπέδιο.
Από τα τέσσερα βουνά του Λεκανοπεδίου, το ελληνικό κράτος έχει, περίπου, αποδεχθεί την απώλεια του όρους Αιγάλεω.Παρά τις κατά καιρούς μεγαλοστομίες,τις μελέτες ακαδημαϊκών φορέων και οικολογικών οργανώσεων, ελάχιστοι πόροι έχουν χρηματοδοτήσει ουσιαστικές ενέργειες αναδάσωσης.Αλήθεια τι έγινε εκείνη η πολυτελής έκδοση του πρώην υπουργού Λαλιώτη που υποσχόταν ότι θα αναδασώσει το Όρος σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια ; Και οι τοπικές εξουσίες τι έκαναν;
Χρόνια τώρα αντί γιά δέντρα φυτεύονται κεραίες στα Πυροβολεία.Αντί να τεθεί υπό έλεγχο και διαχείριση η αυθαίρετη δόμηση, επεκτείνεται.Αντί να σταματήσει η παράνομη βοσκή και το ανεξέλεγκτο κυνήγι, συνεχίζεται η αυθαιρεσία.Αντί να προστατευθεί, Κυβέρνηση και τοπικές εξουσίες φύτευσαν το Κέντρο Διανομής ΔΕΗ, που με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας κρίθηκε παράνομο.
Και επειδή είμαστε με κείνους που δεν περιμένουν μοιρολατρικά τις εξελίξεις,αλλά παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους και φτιάχνουν οι ίδιοι καλλίτερους όρους γιά την ζωή τους
Σας καλούμε να συναντηθούμε στις 30-10-2008 , ημέρα Πέμπτη και ώρα 8.30 μμ στον Κορυδαλλό και στην οδό Βαλαωρίτου αρ. 118 γιά να συζητήσουμε την συγκρότηση ενός Διαδημοτικού Δικτύου που θα αντιστέκεται ,θα προτείνει και θα διεκδικεί :
Να ξεκινήσει εδώ και τώρα η αναδάσωση και η προστασία του Όρους Αιγάλεω.
Να τεθούν υπό διαχείριση και έλεγχο η αυθαίρετη δόμηση και να παρθεί απόφαση γιά μικρότερο συντελεστή δόμησης στις υπό ένταξη στο σχέδιο πόλεως περιοχές .
Να απομακρυνθεί το παράνομο και αυθαίρετο Κέντρο Διανομής της ΔΕΗ.
Να σταματήσει τώρα το οικολογικό έγκλημα στο Όρος Αιγάλεω.

Πέμπτη, 7 Μαΐου 2009

Βοτανικός Κήπος Ιουλίας & Αλεξάνδρου Διομήδους


Ιερά οδός 401.

“Βρίσκεστε στην είσοδο ενός εξαίσιου βοτανικού κήπου. Είναι ο μεγαλύτερος βοτανικός κήπος της Ελλάδας, σχεδιασμένος με διεθνείς προδιαγραφές, όπου υπάρχουν χιλιάδες φυτικά είδη. Ο κήπος αυτός, που ονομάζεται Βοτανικός Κήπος Ιουλίας & Αλεξάνδρου Διομήδους, ήταν όραμα για τον Αλέξανδρο Ν. Διομήδη και τη σύζυγό του Ιουλία, οι οποίοι άφησαν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία ως κληροδότημα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με το αίτημα να δημιουργηθεί ο Bοτανικός Kήπος. Ο νομικός Αλέξανδρος Διομήδης, που η σταδιοδρομία του συνδέθηκε ενδεικτικά με θέσεις νομάρχη, βουλευτή, υπουργού Δικαιοσύνης, του διοικητού της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, του ιδρυτού της Τράπεζας της Ελλάδος, ακαδημαϊκού και πρωθυπουργού, πίστευε ότι η επιβίωση στηρίζεται στις νέες και άγνωστες δυνάμεις που έρχονται. Στη βιοποικιλότητα του Kήπου του Διομήδους, που στολίζει τη Δυτική Αττική, αξίζει να περιηγηθείτε και να θαυμάσετε πώς αναπτύσσεται η πολύχρονη ομορφιά των φυτών.”

Από το Βιβλίο της Σοφίας Ριζοπούλου, « Βοτανικός Κήπος Ιουλίας και Αλεξάνδρου Διομήδους»
http://www.diavlosbooks.gr/book.asp?cid=318#

Τετάρτη, 6 Μαΐου 2009

Την Κυριακή, 10-5-2009, ώρα 11.30 το πρωί, η Επιτροπή του Όρους Αιγάλεω επισκέπτεται τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο στην Ιερά Οδό 401H Επιτροπή Υπεράσπισης και Οικολογικής ανάδειξης του Όρους Αιγάλεω από τον Κορυδαλλό μας καλεί να συναντηθούμε στην είσοδο του Διομήδειου Βοτανικού Κήπου του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ιερά Οδό στο Χαϊδάρι.
Θα περπατήσουμε και θα γνωρίσουμε μαζί το κομμάτι του βουνού που εδώ και χρόνια έχει τεθεί υπό την διαχείριση του Πανεπιστημίου Αθηνών και έτσι βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση.
ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Καίτη Κυλάκου, 6944509625, Χάϊκ Κασσαρτζιάν ,6944860542
Ο Βοτανικός Κήπος είναι ανοιχτός και δέχεται επισκέπτες 08:00 με 14:00 τις καθημερινές ενώ τα Σαββατοκύριακα 10:00 με 15:00. Παράλληλα από τον Γενάρη που μας πέρασε γίνονται δωρεάν ξεναγήσεις στον κήπο από το προσωπικό του ιδρύματος κατόπιν ραντεβού στα ακόλουθα τηλέφωνα:2105811557 & 2105813049.

Υ.Γ. Δεν επιτρέπονται: Τροχοφόρα, αθλοπαιδιές, κατοικίδια ζώα, παιδιά μικρότερα των 14 ετών άνευ συνοδού κτλ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Απ΄ότι πληροφορούμεθα οι κάτοικοι της Πλατείας Ελευθ. Βενιζέλου διεκδικούν τα αυτονόητα : Να πάψει το Αστυνομικό Τμήμα και η Τροχαία Κορυδαλλού να σταθμεύει στα πεζοδρόμια και στα οδοστρώματα της περιοχής τους.
Συγκεκριμένα διαμαρτύρονται γιατί από το έτος 2000 που εγκαταστάθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού και η Τροχαία στην γωνία των οδών Θερμοπυλών και Υψηλάντου,δεν εξασφάλισε χώρους στάθμευσης γιά τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα και τις δίκυκλες μηχανές,αλλά και γιά τα αυτοκίνητα και δίκυκλα που γιά διάφορους λόγους κατάσχονται από την αστυνομία και την τροχαία.Η σοβαρή αυτή έλλειψη χώρων στάθμευσης των ως άνω αυτοκινήτων και δικύκλων έχει επιβαρύνει και υποβαθμίσει αφόρητα εδώ και οκτώ χρόνια την περιοχή τους,αφού τα πεζοδρόμια και το οδόστρωμα καταλαμβάνονται αποκλειστικά και μόνο από αυτά. Η παραπάνω κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα να εμποδίζεται η απρόσκοπτη διάβασή τους στα πεζοδρόμια,αλλά και από τους γύρω δρόμους. Δεν είναι λίγοι δε αυτοί που προσπαθούν μετ΄εμποδίων να μπουν στο ίδιο τους το σπίτι.
Παλιότερα, στην εφημερίδα του Πάμε Αλλιώς « Κορυδαλλιώς».δημοσιεύσαμε και αποσπάσματα μιάς γραπτής διαμαρτυρίας .
Το θέμα θα το παρακολουθήσουμε γιατί είναι σοβαρό.

Κυριακή, 3 Μαΐου 2009

Η Αττική στη δίνη του ενεργειακού τυφώνα.

Οι πολίτες της Αττικής δεν ξεγελιούνται πια!

Η Επιτροπή αγώνα κατά των επεκτάσεων των ΕΛ.ΠΕ. * Διαρκής κίνηση Χαϊδαρίου * Korydallos.blogspot.com * ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου * Παναττικό δίκτυο κινημάτων πόλης
Περιβαλλοντικός φυσιολατρικός σύλλογος Περιστερίου * Πολίτες της Αττικής για την ενέργεια, καλεί στη συνάντηση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης την Παρασκευή 8/5/2009στις 8 μ.μ.στο κοινωνικό χώρο Nosotros (Θεμιστοκλέους 66, Αθήνα)


Ακολουθεί το δελτίο τύπου

Φτάνει πια!
Το Θριάσιο πεδίο αργοπεθαίνει περιβαλλοντικά και, ταυτόχρονα, δηλητηριάζει με τους ρύπους του ολόκληρο το λεκανοπέδιο.

Αντί να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να αναστραφεί αυτή η κατάσταση, γινόμαστε μάρτυρες μιας νέας τεράστιας επέμβασης, που θα αποτελειώσει ότι έχει απομείνει ζωντανό:

με την εδαφική επέκταση και γιγάντωση του διυλιστηρίου των ΕΛ.ΠΕ. (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ), στην Ελευσίνα
με την κατασκευή κολοσσιαίας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής (880 MW), στην Ελευσίνα, με τη σύμπραξη ΔΕΗ – ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ
με την κατασκευή χωματερής επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων, στο καταπράσινο Μελετάνι της Μάνδρας
με το σχεδιασμό νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής (390 MW), σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό της Ν. Περάμου, με τη σύμπραξη ΕΛ.ΠΕ. – EDISON
με τη μετεγκατάσταση των δεξαμενών του Περάματος στο στρατόπεδο Ξηρογιάννη στον Ασπρόπυργο

Οι νέες δραστηριότητες θα πολλαπλασιάσουν το πρόβλημα των μεταφερόμενων ρύπων, που θα αγκαλιάσουν ολόκληρο το λεκανοπέδιο. Ταυτόχρονα, θα εντείνουν τις πιέσεις για τη σταδιακή περιβαλλοντική υποβάθμιση και των γειτονικών περιοχών.

Εκείνο, όμως, που τις κάνει πρόβλημα ολόκληρης της Αττικής είναι το εξής: ότι είναι γέννημα – θρέμμα μιας πολιτικής αντίληψης, που έχει θεοποιήσει την κατανάλωση ενέργειας, το Ι.Χ. αυτοκίνητο και τον κλιματισμό. Της ίδιας πολιτικής, που την ίδια στιγμή:

οδηγεί στην καταστροφή (και) τον Υμηττό, με το νέο τεράστιο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων ταχείας κυκλοφορίας
συνεχίζει να συντηρεί και να επεκτείνει το μοντέλο της τερατούπολης, με τα ενεργοβόρα κτίρια, με την παντελή έλλειψη ελεύθερων χώρων και πρασίνου και με την κυριαρχία του Ι.Χ..

Αυτό που συμβαίνει δεν είναι ένα τοπικό πρόβλημα του Θριασίου. Με τους συμπολίτες μας στο Θριάσιο δεν μας δένουν, μόνο, “δεσμοί ρύπων”. Μας δένουν οι δεσμοί της αλληλεγγύης και της κοινής ελπίδας για μια ζωή σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον. Μας δένει η ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε την ισοπεδωτική επέλαση των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Και θα το αποδείξουμε στην πράξη!

Ο Αγώνας κλιμακώνεται! Η Συντονιστική Επιτροπή γιά την κατεδάφιση του ΚΥΤ ενημερώνει πόρτα-πόρτα τους Κορυδαλλιώτες/σσες.Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα γιά την κατεδάφιση του ΚΥΤ συνεχίζει με επιτυχία την ενημέρωση των κατοίκων γιά την συγκέντρωση της Τρίτης, 5 Μαϊου 2009,στα Δικαστήρια του Πρωτοδικείου Πειραιά κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων. Από την περασμένη Τετάρτη έχουν γίνει περιοδείες στους δρόμους του Άνω Κορυδαλλού με αφισοκόλληση και μοίρασμα του φυλλαδίου, όπως και επισκέψεις σε μαγαζιά και σπίτια.
Η ανταπόκριση είναι ενθαρρυντική γιά την συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που αναμένεται να ακολουθήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα.
Σήμερα Κυριακή πρωί,3-5-2009, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής θα βρίσκονται έξω από τις Εκκλησίες του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Στυλιανού και θα περιοδεύσουν στις γύρω περιοχές και στα καφενεία.

Σάββατο, 2 Μαΐου 2009

Κατεδαφίζεται- Πωλούνται υλικά

Ολοι/ες την Τρίτη το πρωϊ,5-5-2009,στην συγκέντρωση στα Δικαστήρια Πειραιά.Φτάνει πιά.Πέντε χρόνια μας εμπαίζουν!!!


Η φωτογραφία έχει ληφθεί χθές, πρωϊ της Πρωτομαγιάς

Οι αναρτήσεις του μπλογκ γιά το ΚΥΤ μετά και την τελευταία απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας.


Η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για το Κέντρο Διανομής ΔΕΗ στο Σχιστό Άνω Κορυδαλλού δίπλα στα παλαιά Λατομεία


Η πρόσφατη ερώτηση στη Βουλή του Παναγιώτη Λαφαζάνη γιά το ΚΥΤ της ΔΕΗ

Πραγματοποιήθηκε χθές η Συγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής και του Δήμου γιά την κατεδάφιση του Κέντρου Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ

«Τα Λατομεια και το Κεντρο Διανομης Ηλεκτρικής Ενέργειας Υπερυψηλης Τάσης»


Παναττικό Δίκτυο Κινηµάτων Πόλης και ενεργών πολιτών
http://pamealliws.blogspot.com/2009/02/blog-post_04.html

Oλόκληρη η ερώτηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στις 17-6-2008 προς τους Υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ,Ανάπτυξης και Οικονομικών ,γιά το Κ. Δ. ΔΕΗ στο Σχιστό


Όλοι/ες την Παρασκευή, 3-4-2009, ώρα 9 πμ στην Παράσταση- Διαμαρτυρία στο ΥΠΕΧΩΔΕ γιά το ΚΥΤ της ΔΕΗ στο Σχιστό Κορυδαλλού.


Συνεδριάζει σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα γιά το ΚΥΤ στο Σχιστό Κορυδαλλού

Άλλα το πρωί και άλλα το βράδυ .Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ δεν γνώριζε... και ο Υφυπουργός αρρώστησε ...Ο Υπουργός, κ. Σουφλιάς;

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ "Πάμε Αλλιώς'' Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ "Πάμε Αλλιώς'' Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα

Παρασκευή, 1 Μαΐου 2009

Καλό μήνα!!! Η Εργατική Πρωτομαγιά ξημέρωσε στο ΚΥΤ με μπογιές και συνθήματα!!!.Γκρεμίστε το! Όχι στα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους!!!

Όλοι/ες στην συγκέντρωση στα Δικαστήρια Πειραιά την Τρίτη, 5 Μαϊου 2009 ,
Οι πολίτες/σσες παίρνουν στα χέρια τους την υπόθεση της κατεδάφισης του ΚΥΤ στα πρώην Λατομεία Σχιστού Κορυδαλλού.Ως εδώ και μη παρέκει!!! Φτάνει η κοροϊδία!!!