Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Αποσπάσματα από την Ανακοίνωση της Νομαρχίας Πειραιά στις 11-2-2009


.....Να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που έχουν κρίνει εδώ και δύο χρόνια αυθαίρετο και κατεδαφιστέο το κέντρο διανομής υψηλής τάσης της ΔΕΗ καλεί ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας με επιστολή του το ΥΠΕΧΩΔΕ και τη ΔΕΗ ΑΕ. Για την παράνομη μάλιστα ανέγερση και διατήρηση του αυθαιρέτου η Διεύθυνση Πολεοδομίας της Νομαρχίας Πειραιά προχώρησε στην επιβολή προστίμου στην εταιρεία ΔΕΗ ΑΕ ύψους 3.727.289, 55 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι η Νομαρχία Πειραιά μετά την απόφαση του ΣτΕ το 2006, με γνώμονα την προστασία του αστικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών, τόσο μέσω του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πειραιά, όσο και δια της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Πειραιά, είχε απορρίψει τις υποβληθείσες από την Περιφέρεια Αττικής Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το συγκεκριμένο κτίσμα.
Στην επιστολή του προς το ΥΠΕΧΩΔΕ και τη ΔΕΗ ΑΕ ο Νομάρχης Πειραιά αναφέρει ότι «.... είναι αδιανόητο σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, η Κεντρική Διοίκηση να αδιαφορεί στις «επιταγές» του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου της χώρας και να επιτρέπει παράνομα τη λειτουργία ενός κτίσματος που έχει κριθεί από το ΣτΕ αυθαίρετο και κατεδαφιστέο», καλώντας τους στη συνέχεια να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, όπως απορρέουν από την κείμενη νομοθεσία.
Για την κατεδάφιση του αυθαιρέτου ο κ. Μίχας απευθύνθηκε στον αρμόδιο σύμφωνα με το άρθρο 23 του Ν. 3731/2008 περί κατεδάφισης αυθαιρέτων φορέα, την Περιφέρεια Αττικής, ζητώντας την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.
Για το ίδιο θέμα ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας είχε χθες συνάντηση με αντιπροσωπεία του Δήμου Κορυδαλλού με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη και τους αντιδημάρχους Μιχάλη Φίλη και Κώστα Καλούδη, αλλά και με τον Πρόεδρο και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής φορέων και κατοίκων κατά του Κέντρου Διανομής Υψηλής Τάσης, τους οποίους διαβεβαίωσε ότι η Νομαρχία θα συνεχίσει τις προσπάθειές της μέχρι την οριστική απομάκρυνση του παράνομου κτίσματος, συμπαραστεκόμενος έμπρακτα στις δίκαιες διεκδικήσεις των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: