Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Με μεγάλη προσέλευση μελών και φίλων πραγματοποιήθηκε η Ανοιχτή Συνέλευση του "Πάμε Αλλιώς"

                                       ΔΕΛΤΊΟ  ΤΥΠΟΥ 
 Με μεγάλη προσέλευση μελών και φίλων  πραγματοποιήθηκε  η Ανοιχτή Συνέλευση του "Πάμε Αλλιώς"  την περασμένη Πέμπτη ,15-12-2011, στο Πνευματικό  Κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού. Η επικεφαλής δημοτική σύμβουλος, Καίτη Κυλάκου, στην εισήγησή της αναφέρθηκε στη δεινή οικονομική κατάσταση των Δήμων συνολικά, αλλά και στην υπερχρέωση του Δήμου Κορυδαλλού από χρέη και δάνεια. Από τη μια οι πολιτικές των Κυβερνήσεων  ΠΑΣΟΚ και αυτές της  πρόσφατης ΠΑΣΟΚ -ΝΔ-ΛΑΟΣ, με πρόσχημα την σωτηρία της πατρίδας εκτός από τις ζοφερές συνέπειες που προκάλεσαν  στην κοινωνία, στις ζωές και στην αξιοπρέπεια των ανθρώπων, αυξάνοντας με ιλιγγιώδεις ρυθμούς την ανεργία και μειώνοντας το εισόδημα με έκτακτους φόρους και χαράτσια, έπληξαν και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την οδηγούν σε μαρασμό μειώνοντας τα τελευταία χρόνια  τα έσοδά της από το Κράτος κατά 60%.  Από την άλλη τα χρέη και τα δάνεια του Δήμου Κορυδαλλού που τον κατέταξαν  και επίσημα από την Κυβέρνηση του Μνημονίου μεταξύ των πρώτων ΄΄κόκκινων" Δήμων με συνολικό χρέος άνω του 150%  των τακτικών εσόδων και της ΣΑΤΑ, χωρίς στο χρέος αυτό  να περιλαμβάνεται και το χρέος των δημοτικών επιχειρήσεων, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας ότι ο Δήμος Κορυδαλλού θα ανταποκριθεί στις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες των Κορυδαλλιωτών/σσων, αλλά και στις  υποδομές  και έργα που  έχει ανάγκη η πόλη μας. 
 Φέτος, λόγω μη ανανέωσης των συμβάσεων εργασίας, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί  δέχθηκαν 200 παιδιά λιγότερα, οι εργαζόμενοι παραπονούνται για καθυστερήσεις στις πληρωμές τους, καθηγητές, δάσκαλοι και γονείς απαιτούν τις οφειλόμενες δόσεις προς αυτούς για την λειτουργία των σχολείων  και οι τρίτοι απαιτούν ακόμη και δικαστικά τα οφειλόμενα προς αυτούς. Πρόσφατο παράδειγμα  το χρέος προς την ΕΥΔΑΠ  να έχει φθάσει στο ποσό των 1.850.000 ευρώ!!! Την εικόνα αυτή δεν αναιρεί η πρόσφατη ένταξη της αποπεράτωσης του νέου Δημαρχείου,σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δημάρχου, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  και η κατασκευή του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού. Η κατασκευή του Δημαρχείου  έχει σταματήσει περίπου 2 χρόνια και ο εργολάβος απαιτούσε μέχρι πρόσφατα  την αποπληρωμή του. 
  Για  τα πολυδιαφημιζόμενα, ακόμη και από την εποχή Χρήστου,  αθλητικά  έργα στα Παλαιά Λατομεία, το μόνο χειροπιαστό  γεγονός που έχουμε είναι ότι  ιδιώτες με τα φορτηγά τους εξακολουθούν  να αδειάζουν μπάζα!!! Η έστω και την τελευταία στιγμή, πριν την παραίτηση του προηγούμενου Υπουργού Δικαιοσύνης, παραχώρηση του χώρου των γυναικείων φυλακών είναι θετική εξέλιξη, μένει όμως να μάθουμε πόσο χώρο ακριβώς παραχώρησε, πότε θα γκρεμιστεί η μάντρα των φυλακών και εάν οι Κορυδαλλιώτες/σσες θα έχουν την ευκαιρία μέσα ακόμα και από δημοψήφισμα να εκφράσουν την γνώμη τους για το τι ακριβώς θα γίνει  στο χώρο αυτό.   
  Τελειώνοντας η επικεφαλής κάλεσε τα μέλη και τους φίλους της Δημοτικής Κίνησης "Πάμε Αλλιώς" σε εγρήγορση  απέναντι στα νέα καθήκοντα που θέτει η συγκυρία της τρέχουσας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και πρότεινε να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για ενωτικούς αγώνες με άλλες συλλογικότητες, συγγενείς δημοτικές κινήσεις και ενεργούς πολίτες  απέναντι στα χαράτσια της ΔΕΗ, να διεκδικήσουμε κοινωνικό παντοπωλείο και κοινωνικό ιατρείο στην πόλη μας,  απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των ανέργων της πόλης και μείωση με κοινωνικά κριτήρια για επαγγελματίες και κατοίκους, υπερασπιζόμενοι την κοινωνική αλληλεγγύη, την οικολογία,τον κοινωνικό έλεγχο και την δημοκρατική συμμετοχή στην πόλη, διεκδικώντας δημοκρατική και φιλολαϊκή Τ.Α.
 Στη συνέχεια η άλλη δημοτική σύμβουλος του "Πάμε Αλλιώς"", Ιφιγένεια Γεωργακοπούλου, ζήτησε από τους συμμετέχοντες στη Συνέλευση να συγκροτηθούν ομάδες δράσης για τα χαράτσια, το κοινωνικό παντοπωλείο και ιατρείο, όπως επίσης και ομάδα εργασίας που θα επεξεργαστεί την πρόταση για την απαλλαγή ή τη μείωση των δημοτικών τελών. Τέλος ενημέρωσε τη συνέλευση ότι η κλήρωση των δώρων του λαχνού ( πίνακας ζωγραφικής του Δημήτρη Ζουρούδη, μηχανάκι και λάπτοπ) θα γίνει στις 2 Μαρτίου 2012, ημέρα Παρασκευή. 
  Οι συμμετέχοντες  εξέφρασαν την αγωνία και την αγανάκτησή τους για όσα δεινά έχουν ενσκήψει πάνω τους ,ως συνέπειες των πολιτικών των Κυβερνήσεων των μνημονίων και δήλωσαν την ενεργή συμμετοχή τους στις επιτροπές και στις διεκδικήσεις του επόμενου χρονικού διαστήματος. 

  Κορυδαλλός, 17-12-2011
Το Γραφείο Τύπου 



Δεν υπάρχουν σχόλια: