Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και οι συνεργάτες τους οδηγούν σε μαρασμό την Τ.Α: κατά 60% μειώνονται τα έσοδα από το Κράτος


     Η αναφορά του προϋπολογισμού 2012 στην Τ.Α συνομολογεί αυτό που καθαρά και ξάστερα έχουμε κατ΄επανάληψη υποστηρίξει, τόσο προεκλογικά στις τελευταίες δημοτικές εκλογές,ένα χρόνο πριν, όσο και μετεκλογικά, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο : Τα Μνημόνια και ο Καλλικράτης οδηγούν σε μαρασμό τους Δήμους, υποθηκεύουν το μέλλον μας, αλλά και το μέλλον το παιδιών μας για χάρη της δικής τους κακοδιαχείρισης και της προστασίας των υπερκερδών των τραπεζιτών. Η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, αλλά και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ με τον Παπανδρέου, όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται γιά την επιβίωση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά βάλλουν ευθέως εναντίον της. Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι οξύνονται σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μην μπορούν να πληρώσουν ούτε τη μισθοδοσία των εργαζομένων.
  Τα πράγματα φαίνονται να χειροτερεύουν και οι Δήμοι να μην μπορούν να επιβιώσουν. Είναι περιττό να επαναλάβουμε ότι ένα χρόνο σχεδόν από την εφαρμογή του «Καλλικράτη» όλες μας οι εκτιμήσεις, ριζικές διαφωνίες και αντιρρήσεις έχουν δικαιωθεί, ότι δηλαδή πρόκειται για μια αντιδημοκρατική, συντηρητική, συγκεντρωτική μεταρρύθμιση, που θα κάνει ακόμη πιο γραφειοκρατικό το θεσμό, μακριά από τους πολίτες και τις ανάγκες τους.
     Η εκτίμησή μας ότι ο «Καλλικράτης» είναι η εφαρμογή του μνημονίου στην αυτοδιοίκηση για την επιβολή νεοφιλελεύθερων πολιτικών, έχει απολύτως δικαιωθεί. Αρκεί κάποιος να αξιολογήσει το στοιχείο εκείνο σύγκρισης των τριών τελευταίων χρόνων των προϋπολογισμών για την Τ.Α και θα διαπιστώσει ότι τα έσοδα της από το Κράτος μειώνονται στο εκπληκτικό ποσοστό που προσεγγίζει το 60%. Ακόμα και με τους τυχοδιωκτικούς υπολογισμούς της κυβέρνησης η Τ.Α δεν μπορεί να επιβιώσει. Το ερώτημα που προβάλλει είναι απλό: Δεν το γνωρίζουν αυτό οι «ειδήμονες»; Βεβαίως το γνωρίζουν, αλλά έχουν άλλα σχέδια, τα οποία πλέον έχουν αποκαλυφθεί, όπως η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας, η εγκατάλειψη κάθε κοινωνικής πολιτικής από την Τ.Α, η πλήρης ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών και δεν έχει τέλος ο κατάλογος των νεοφιλελεύθερων επιλογών που θα οριστικοποιήσουν το θάνατο της αυτοδιοίκησης.
    Απέναντι σ΄αυτή την κατάσταση οι Δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια έχουν τεράστιες ευθύνες στο βαθμό που αποδέχονται τις πολιτικές αυτές και τις υπηρετούν, χωρίς ν΄ αντιδρούν. Όπως έχουν τεράστιες ευθύνες και όσοι Δήμαρχοι προκάλεσαν την υπερχρέωση των Δήμων μέσα από την κακοδιαχείριση και τον υπέρογκο δανεισμό.
    Το ίδιο ισχύει και για το δικό μας Δήμαρχο, Σταύρο Κασιμάτη και το Δημοτικό Συμβούλιο που εκλέχτηκαν με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, της τρόϊκας των τοπικών βουλευτών του (αλήθεια που είναι και κρύβονται;), όπως και ενός σημαντικού τμήματος της ΝΔ και λειτούργησαν όλα αυτά τα χρόνια, ακόμη και σήμερα, ως στενοί συνεργάτες της μνημονιακής Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Είναι άραγε τυχαία η υπερχρέωση του Δήμου Κορυδαλλού ,τόσο επί Δημαρχίας του Σ. Χρήστου, όσο και επί Δημαρχίας Σ.Κασιμάτη; όχι βέβαια!!! Μεγάλες και οι ευθύνες της παράταξης της ΝΔ με τον επικεφαλής κ. Βουγιουκλάκη (αλήθεια πότε θα έρθει επιτέλους στο Δημοτικό Συμβούλιο; Είναι όλες οι απουσίες του δικαιολογημένες; )
5-12-2011 
Γραφείο Τύπου "Πάμε Αλλιώς" 


Δεν υπάρχουν σχόλια: