Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Το "Πάμε Αλλιώς" στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7ης Δεκεμβρίου 2011


Κινδυνεύουν οι ηλικιωμένοι και οι εργαζόμενοι από την λήξη του προγράμματος  "Βοήθεια στο σπίτι"  


Η επικεφαλής Δημοτική Σύμβουλος , Καίτη Κυλάκου, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρθηκε και στη δραματική κατάσταση που θα προκύψει γιά εργαζόμενους και ηλικιωμένους από την λήξη του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Μεταξύ άλλων ανέφερε: « Στις 31 Δεκέμβρη λήγει η χρηματοδότηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» από ευρωπαϊκά προγράμματα και απειλείται να τιναχτεί στον αέρα καθώς δεν έχει εξασφαλιστεί η συνέχιση της χρηματοδότησής του με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες ανήμποροι συμπολίτες μας σε ολόκληρη την Ελλάδα που εξαρτώνται από τις υπηρεσίες τους να πεταχτούν στο κοινωνικό περιθώριο –στην πιο άσχημη οικονομικο-κοινωνική συγκυρία - και εκατοντάδες εργαζόμενοι να βρεθούν στο δρόμο. Οι συνέπειες αυτές θα είναι οδυνηρές και για τους ανήμπορους Κορυδαλλιώτες που έχουν ανάγκη από ιατρική ή και νοσηλευτική φροντίδα, συναισθηματική υποστήριξη και από εξωτερικές εργασίες. Ο Δήμος Κορυδαλλού θα διεκδικήσει μαζί με τους εργαζόμενους και θα τους στηρίξει στα δίκαια αιτήματά τους που είναι : 
1.- Η προώθηση άμεσα νομοθετικής ρύθμισης για την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας και τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε Αορίστου Χρόνου, καθώς παρέχουν έργο μόνιμο και αναγκαίο για την κοινωνία.
2. Η δημιουργία μόνιμων δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» και Κοινωνικών Υπηρεσιών στους Ο.Τ.Α. με την στελέχωση των υπηρεσιών αυτών από το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό που υπηρετεί πάνω από οκτώ χρόνια προκειμένου να υπάρξει η διασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας τους.
3. Η εξασφάλιση του κόστους μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων στις Προνοιακές Δομές με σχετική πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».;

Δεν υπάρχουν σχόλια: