Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

O “Καλλικράτης’’ και οι εκλογές στον Κορυδαλλό

Λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω άρθρο
Η μείωση του αριθμού των Δήμων στο ένα τρίτο μετά τις ενοποιήσεις που προβλέπει ο ‘’Καλλικράτης’’ προβάλλεται ως η μόνη λύση για τους καταχρεωμένους ΟΤΑ και τούτο γίνεται άλλη μια φορά στη χώρα μας με γενικόλογες και ασαφείς εξαγγελίες. O “Καλλικράτης’’ όμως, μάλλον θα ενισχύσει το συγκεντρωτισμό γύρω από έναν παντοδύναμο Δήμαρχο και θα απομακρύνει τους πολίτες ακόμη πιο πολύ από τα κέντρα εξουσίας. Δεν καθιερώνεται, όπως όλα δείχνουν, η απλή αναλογική και εξακολουθεί ο πρώτος συνδυασμός να παίρνει τα 2/3 των συμβούλων. Το θέμα της σπατάλης δεν αντιμετωπίζεται και η εξοικονόμηση πόρων οδηγείται μοιραία στη μείωση των κοινωνικών υπηρεσιών και της εξυπηρέτησης του πολίτη, ενώ θα έπρεπε να προβλέπει μια αναδιάταξη δυνάμεων και πόρων, στην κατεύθυνση της συμμετοχής του και της άμεσης δημοκρατίας.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, το Πάμε Αλλιώς, οφείλει να συνεννοηθεί και να συνεργαστεί, εάν είναι εφικτό, με τις δυνάμεις της οικολογίας και τους πολίτες απ΄ όλους τους χώρους που ζητούν μια άλλη ανάπτυξη έξω από το χώρο του περιχαρακωμένου κομματισμού, των παραγόντων και των οικονομικών συμφερόντων. Αυτό σημαίνει μέτωπο ενάντια στην εισαγωγή των νόμων του κέρδους , της αγοράς και των λογικών βιτρίνας. Σημαίνει δραστική μείωση της σπατάλης και του χρέους.Σημαίνει επίσης διεύρυνση του δημόσιου χώρου και δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Ουσιαστική αύξηση του πρασίνου, με άλση υψηλού πρασίνου και απομάκρυνση απ΄ τις λογικές του γκαζόν, των συντριβανιών και των πλακοστρώσεων της γης. Σημαίνει συμμετοχικό προϋπολογισμό των πολιτών, εμβάθυνση δηλαδή της δημοκρατίας στην τοπική κοινωνία και όχι προσχηματικούς διαλόγους , για να περνάνε τα σχέδια των εργολάβων ερήμην τους. Άρα, δεν είναι δυνατή μια συνεργασία σε αυτοδιοικητικό επίπεδο με παρατάξεις που υπηρετούν την νεοφιλελεύθερη πολιτική και ευθύνονται για την επιδείνωση της ζωής και των προβλημάτων των πολλών. Παρόλα αυτά, υπάρχουν δυνάμεις που προέρχονται απ΄ το κυβερνών κόμμα που μπορούν να συμμετέχουν σε μια νέου τύπου συμμαχία για τη λύση των συσσωρευμένων προβλημάτων. Πρέπει το Πάμε Αλλιώς ν΄ απευθύνει πρόταση συνεργασίας σε όλες τις δυνάμεις της αριστεράς, της οικολογίας, στα κινήματα πολιτών και σε όσους βρέθηκαν απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των προηγούμενων δημοτικών αρχών, με σκοπό την σύνθεση και την κοινή δράση για το καλό της πόλης μας. Στην κίνησή μας έχουμε παράδοση στο να λέμε ανοιχτά την γνώμη μας και να παλεύουμε γι΄ αυτήν. Έχουμε μάθει να ακούμε τους άλλους , να σεβόμαστε τη διαφορετική άποψη, να συνθέτουμε και να βαδίζουμε μαζί σε κοινούς αγώνες.
Κ.Χ.
Μέλος του Πάμε Αλλιώς

1 σχόλιο:

Συντακτική Ομάδα είπε...

Τα δένδρα (που δεν υπάρχουν) του όρους Αιγάλεω είναι πολύ σημαντικά και για την Δραπετσώνα.
Η καθαρή θαλάσσια αύρα (που δεν έρχεται) από τον Σαρωνικό μέσω της Δραπετσώνας επηρεάζει το μικροκλίμα και του Κορυδαλλού και της Νίκαιας και… και…
Θέλω να πω, κοινή είναι η μοίρα μας σαν κατοίκων του Πειραιά, κοινά και τα συμφέροντα μας.
Τα αυτονόητα όμως, έχουν πάψει εδώ και χρόνια να είναι αυτονόητα και το γεωγραφικό σχέδιο του Καλλικράτη έρχεται να τα επιβαρύνει.
Η άποψη μου, και όχι μόνο δική μου, είναι εδώ: http://drapetsona-manos.blogspot.com/2010/01/blog-post_18.html kαι απομένει ο συντονισμός όσων κινούμαστε σε παρόμοιο μήκος για να παλέψουμε για τα αυτονόητα πρώτα.
Καλή δύναμη.