Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Μπορεί ν΄ανατραπεί το τοπικό αυτοδιοικητικό κατεστημένο;



Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν εκείνοι, που λένε, ότι ο πρώην δεν ενδιαφέρεται να ξαναδιεκδικήσει το αξίωμα που κατείχε πριν οι επιτελείς του τον ανατρέψουν σε συνεργασία με μέρος της Ν.Δ. Το θέμα ίσως αδιάφορο γιά μεγάλο τμήμα των δημοτών, εφόσον δεν πιστεύουν πιά σε προοπτικές αλλαγών μιά και οι διαφορές μεταξύ του πρώην και του νυν, είναι φανερά απειροελάχιστες. Η σπατάλη και ο υπερδανεισμός όμως συνεχίζονται με άγνωστες συνέπειες και η αδιαφάνεια πίσω απ΄τις διακηρύξεις καλά κρατεί. Το περιβάλλον , το πράσινο και η ποιότητα ζωής,στο ίδιο και χειρότερο σημείο, με μιά πλειοψηφία κουρασμένη και ξεχειλωμένη , με μεθόδους που παραπέμπουν στο «Υπάρχει και φιλότιμο». Η ωραία ατμόσφαιρα , και το “Αμέρικαν μπάρ”, που έλεγε ο Ντίνος Ηλιόπουλος δικαιώνεται πέρα γιά πέρα. Λίγο πολύ το πράγμα ήταν φανερό πριν ακόμα ξεκινήσει η θητεία της ετερόκλητης σημερινής πλειοψηφίας. Όταν οι πιο μυημένοι στα άδυτα του Δήμου το υποστήριζαν, πριν τις προηγούμενες εκλογές, ήταν στη θέση του κατηγορούμενου. Τώρα που πλησιάζουν οι Δημοτικές εκλογές, προβλέπονται ακραία φαινόμενα σε πολλούς πολιτικούς χώρους, όπου διαγκωνίζονται ήδη οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, με τους μηχανισμούς σε πλήρη σύγχυση.
Το θέμα της συμπόρευσης δυναμικών και υγιών δυνάμεων γιά την ανατροπή του σημερινού κατεστημένου είναι πάντα επίκαιρο. Η αλλαγή του σημερινού συστήματος εξουσίας , που βρίσκεται στο δέκατο έκτο χρόνο της ζωής του, με ολέθριες συνέπειες γιά την πορεία του Κορυδαλλού, ξαναμπαίνει στο τραπέζι των συζητήσεων. Ζητείται μιά νέα συσπείρωση που θα αποσκοπεί στην ανατροπή των διαχειριστικών λογικών και της ρουτίνας με ταυτόχρονο συμμάζεμα του τεράστιου δημοτικού χρέους. Μιά άλλου τύπου ενότητα που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Η αλλαγή δεν θα επέλθει με συμφωνίες κορυφής ανάμεσα σε κόμματα και φθαρμένους παράγοντες που θα αναζητούν το φρέσκο πρόσωπο που θα ανατρέψει τον κακό Δήμαρχο και θα τα βρούν στη βάση ενός μίνιμουμ προγράμματος , απλώς γιά να αλλάξει χέρια η εξουσία. Όλα τα προβλήματα πρέπει να γίνουν αντικείμενο συζήτησης μαζί με τον τρόπο και την διαδικασία επίλυσής τους εξασφαλίζοντας την συμμετοχή των πολιτών. Να τεθούν με σαφήνεια οι θέσεις και οι προϋποθέσεις γιά ουσιαστικές βελτιώσεις-αλλαγές στην πόλη γιατί τα ζητήματα δεν είναι μόνο τεχνοκρατικά ή διαχειριστικά , αλλά κυρίως πολιτικά .
Η συνεργασία , εάν προκύψει, οφείλει να στηρίζεται σε αξιόπιστα πρόσωπα, σε εναντίωση στη λογική των αγορών και του κέρδους, στη διαφάνεια και την άμεση δημοκρατία με ενεργή συμμετοχή των πολιτών.Γιά να μην χαθούν όλοι οι συνεργαζόμενοι μαζί, στους λαβύρινθους της αναξιοπιστίας , γιά να μην βουλιάξουν και αυτοί στο τέλμα.
ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: