Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Θετικά βήματα για ψήφο και ελληνική ιθαγένεια μεταναστών


Αναγνώριση ιθαγένειας στα παιδιά δεύτερης γενιάς μεταναστών και δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ωστόσο, με εξαίρεση το αξίωμα του δημάρχου, αντιδημάρχου και του προέδρου τοπικού συμβουλίου, προβλέπει, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την πολιτική συμμετοχή των ομογενών και των μεταναστών δεύτερης γενιάς. Υπολογίζεται ότι συνολικά 250.000 ομογενείς και μετανάστες θα ψηφίσουν στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ ΚΟΡΥΔΑΛΟΥ - ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΝΙΚΑΙΑ-ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ μέσα από την στήριξή τους στο Σχολείο Μεταναστών Πειραιά διεκδίκησαν τα τελευταία χρόνια:
• Δημιουργία Αιρετού Συμβουλίου Μεταναστών και θεσμική παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο με στόχο την καθιέρωση της ψήφου των μεταναστών τουλάχιστον στις δημοτικές εκλογές.
• Δημιουργία Ανοιχτών Κοινωνικών και Πολιτιστικών Κέντρων Μεταναστών στις γειτονιές και οικονομική στήριξη για δραστηριότητες πολυπολιτισμικής εκπαίδευσης,επιμορφωτικά σεμινάρια,μαθήματα ελληνικών με σκοπό την επαγγελματική και κοινωνική ένταξη.
• Δημιουργία Κέντρων Φιλοξενίας θυμάτων trafficking με ψυχολογική, νομική και κοινωνική υποστήριξη.
• Αναβάθμιση των υπηρεσιών των δήμων που απευθύνονται σε κατοίκους προερχόμενους από άλλες χώρες με κοινωνική και νομική στήριξη
• Να σταματήσει ο ρατσισμός από κούνια και να εγγράφονται τα παιδιά των μεταναστών/στριών στα Ληξιαρχεία των δήμων.
• Στήριξη του σχολείου μεταναστών στον Πειραιά γιά την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.
Τα παραπάνω παραμένουν επίκαιρα και σήμερα που οι αντιδράσεις απέναντι στα μέτρα γιά ψήφο και ιθαγένεια στους μετανάστες/τριες καθημερινά πληθαίνουν.
Ο ρόλος της ΤΑ είναι σημαντικός κυρίως προς την κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και της συνακόλουθης Θεσμικής Οργάνωσης της Κοινωνικής Αλληλεγγύης προς τους μετανάστες και τις μετανάστριες μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις.
Οι Δήμοι του Πειραιά πρέπει να εφαρμόσουν πολιτικές και να πάρουν μέτρα καθημερινά και σε βάθος χρόνου,τα οποία θα εξασφαλίζουν την αξιοπρεπή διαβίωση των μεταναστών/στριών στις πόλεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: