Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ ΚΟΡΥΔΑΛΟΥ - ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΝΙΚΑΙΑ-ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Σάββατο 20/12 & Κυριακή 21/12 12,00μ.μ. - 20.00μ.μ. στην οδό Δραγάτση στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ στηρίζουμε μαζικά με την παρουσία μας το περίπτερο του ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ και διακινούμε τα υλικά μας

Οι συμπολίτες μας μετανάστες/στριες

έχουν προβλήματα, δεν είναι πρόβλημα.


Είναι οι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας. Φροντίζουν γέροντες και ασθενείς,χτίζουν και καθαρίζουν σπίτια, δουλεύουν σκληρά, προκόβουν και στηρίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία.Αν αύριο το πρωϊ έφευγαν,εύκολα μπορούμε να φανταστούμε το κενό που θα δημιουργούσαν στη κοινωνία και την οικονομία.
Όλοι εμείς που ζούμε στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά έχουμε πολύ κοντινές εμπειρίες και βιώματα τόσο από τη προσφυγιά της Μικρασιατικής Καταστροφής, όσο και από τη μετανάστευση των δικών μας στη Γερμανία , την Αμερική και την Αυστραλία. Επομένως έχουμε πολλούς λόγους γιά να αναπτύξουμε την ευαισθησία και τη κοινωνική μας αλληλεγγύη και να συμβιώσουμε μαζί τους χωρίς διακρίσεις και με διάθεση ανοχής στην ιδιαιτερότητα του άλλου.
Oι συμπολίτες μας μετανάστες έχουν προβλήματα,δεν είναι πρόβλημα.Είναι απαράδεκτη η κατάσταση νομιμοποίησης τους, αφού χιλιάδες αιτήσεις δεν έχουν διεκπεραιωθεί μέχρι σήμερα, η δε νομοθεσία άφησε πολλούς μετανάστες στη παρανομία με τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει γιά τα παράβολα και τις ημερομηνίες εισόδου.Επίσης είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την ασφάλιση , την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ,την εκπαίδευση , την γλώσσα , την στέγη , τον ρατσισμό από κούνια.
Το Δημοτικό Δίκτυο Λιμάνι της Αγωνίας,η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς» και η Δημοτική Κίνηση Νικαίας «Μιά πόλη γιά όλους» στηρίζουν όλες τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες που ενισχύουν τις αρχές της αλληλεγγύης και της ανεκτικότητας, που βοηθούν στην άρση των ξενοφοβικών συνδρόμων και στην απαξίωση των ρατσιστικών απόψεων, ιδεών και πρακτικών, που ενδυναμώνουν την κοινωνική συνοχή σε μια σύγχρονη πολυπολιτισμική πόλη.Έχουμε προσυπογράψει τον αντιρατσιστικό χάρτη της αυτοδιοίκησης και έχουμε δεσμευθεί να εργαστούμε για την εξάλειψη κάθε μορφής διακρίσεων, να επιδιώξουμε την συμμετοχή των μεταναστών στις συλλογικές δράσεις για την πόλη, να στηρίξουμε, τέλος, τις προσπάθειες και να διεκδικήσουμε μαζί και με τους μετανάστες την κατοχύρωση του δικαιώματος ψήφου τουλάχιστον στις δημοτικές εκλογές.
Ο ρόλος της ΤΑ είναι σημαντικός κυρίως προς την κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και της συνακόλουθης Θεσμικής Οργάνωσης της Κοινωνικής Αλληλεγγύης προς τους μετανάστες και τις μετανάστριες μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις.
Οι Δήμοι του Πειραιά πρέπει να εφαρμόσουν πολιτικές και να πάρουν μέτρα καθημερινά και σε βάθος χρόνου,τα οποία θα εξασφαλίζουν την αξιοπρεπή διαβίωση των μεταναστών/στριών στις πόλεις μας.

Διεκδικούμε
• Δημιουργία Αιρετού Συμβουλίου Μεταναστών και θεσμική παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο με στόχο την καθιέρωση της ψήφου των μεταναστών τουλάχιστον στις δημοτικές εκλογές.
• Δημιουργία Ανοιχτών Κοινωνικών και Πολιτιστικών Κέντρων Μεταναστών στις γειτονιές και οικονομική στήριξη για δραστηριότητες πολυπολιτισμικής εκπαίδευσης,επιμορφωτικά σεμινάρια,μαθήματα ελληνικών με σκοπό την επαγγελματική και κοινωνική ένταξη.
• Δημιουργία Κέντρων Φιλοξενίας θυμάτων trafficking με ψυχολογική, νομική και κοινωνική υποστήριξη.
• Αναβάθμιση των υπηρεσιών των δήμων που απευθύνονται σε κατοίκους προερχόμενους από άλλες χώρες με κοινωνική και νομική στήριξη
Να σταματήσει ο ρατσισμός από κούνια και να εγγράφονται τα παιδιά των μεταναστών/στριών στα Ληξιαρχεία των δήμων.
• Στήριξη του σχολείου μεταναστών στον Πειραιά γιά την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: