Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Το χάσμα που έγινε χάος (και στον Κορυδαλλό)

Αναδημοσιεύουμε από το σημερινό φύλλο της εφημερίδας ΕΠΟΧΗ την παρακάτω επιστολή που έστειλε αυτόπτης μάρτυρας της διαδήλωσης των μαθητών στον Κορυδαλλό στις 11/12



Κάποιοι το λένε από παλιά χάσμα γενεών, αφήνοντας σκόπιμα έξω όλα τα πολιτικά, κοινωνικά και άλλα χαρακτηριστικά. Προσπαθούν να ερμηνεύσουν επιφανειακά κάθε μορφής νεανική αντίσταση ή εξέγερση, χρησιμοποιώντας στερεότυπα που απογυμνώνουν από κάθε ουσία και κάθε αίτιο την όποια αντίδραση –διαμαρτυρία. Ακόμη όμως και εάν ήταν έτσι , ένα είναι σίγουρο. Ένα τυχαίο συμβάν, όπως έχει γίνει άπειρες φορές στο παρελθόν, βγάζει στους δρόμους χιλιάδες πολίτες που μην έχοντας όραμα και προοπτική, θέλουν απλώς να αλλάξουν ή να σταματήσουν την πορεία επιδείνωσης των πραγμάτων.
Οι μαθητές του Κορυδαλλού και των γύρω περιοχών σίγουρα δεν θα έμεναν αδιάφοροι, μετά μάλιστα από τις δηλώσεις του ¨κυρίου΄΄ Κούγια και του υπομνήματος των δύο ένστολων εκπροσώπων του κράτους οπερέτα. Το κλίμα επιβαρύνθηκε μετά την είδηση της μεταφοράς των δύο αδίστακτων στις φυλακές Κορυδαλλού. Η συγκέντρωση 600-700 μαθητών, γονιών και καθηγητών ήταν σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα γινόταν. Και τι έκαναν τα γνωστά κουτσαβάκια της δεκάρας; Αντί να στείλουν απλούς αστυνομικούς να κάτσουν απλώς μπροστά στην πύλη μαζί με τους εξωτερικούς φρουρούς των φυλακών, επιτέθηκαν με τα ΜΑΤ κατά πάντων, με χημικά με χειροβομβίδες κρότου και ρόπαλα για να διαλύσουν τη συγκέντρωση. Η εικόνα του καλού μπάτσου μόνο στα video games και στο Χόλυγουντ επιζεί. Αυτό το γνώριζαν οι μεγαλύτεροι ,το γνώρισαν και οι δεκαπεντάρηδες που μαζεύτηκαν την Πέμπτη 11/12 στην Γρηγόρη Λαμπράκη. Οι ¨γενναίοι΄΄ λοιπόν που διατηρούν τάχα την τάξη, απάντησαν στα νεράτζια και τις πέτρες των ελάχιστων νεαρών που τα πετούσαν, με χημικά, ξύλο κλπ. Ο υπερβάλλων ζήλος και η επίδειξη μαγκιάς, τους ανάγκασε άραγε, εκτός των άλλων μεθόδων να επιστρέψουν τις πέτρες και ό,τι άλλο τους πετούσαν, μαζί με όλα τα άλλα που τους παρέχει η καλή μας κυβέρνηση επάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος; Θύματά τους έγιναν όχι μόνο οι μαθητές, αλλά δημοτικοί σύμβουλοι και υπάλληλοι, εκπρόσωποι κομμάτων, γονείς, καθηγητές ακόμη και περαστικοί. Ξαφνικά γίναμε <<γνωστοί-άγνωστοι>>. Σιγά που θα χωλοσκάσουμε . Εδώ είμαστε υπόλογοι από τα γενοφάσκια μας και ύποπτοι, τώρα θα μας νοιάξει που ο κάθε βλάκας δήθεν ειδικός, ο κάθε πολυκατοικιάνθρωπος νοικοκύρης βγαίνει και μας καταδικάζει όπου βρεθεί και όπου σταθεί; Και να μην ξεχάσω. Δεν θα μπορούσαν να μην έρθουν και στον Κορυδαλλό και οι γνωστοί ασφαλίτες των γύρω τμημάτων που παρίσταναν τους καλούς πολίτες και διαδηλωτές και συνομιλούσαν με γονείς, μαθητές και καθηγητές. Τα ονόματά τους στην διάθεση της εφημερίδας. Όταν δε, ένας διαδηλωτής φώναξε ότι αυτοί είναι ασφαλίτες, τον πήραν από πίσω και σταμάτησαν την παρακολούθησή του στην Πλατεία Ελευθερίας.
Ας μην απορούν για το που ήταν κρυμμένη τόση οργή. Ας μην απορούν που και στον Κορυδαλλό έπεσαν όλοι πάνω τους , για να αποσπάσουν από τα χέρια τους, τους συλληφθέντες. Αν πίστεψαν ότι με τα σκουπίδια της ΤV , τα σκυλοτράγουδα , τις καφετέριες και το life style μετέτρεψαν τους νέους σε λωτοφάγους είναι γελασμένοι.
Μικρέ μας Αλέξη, είμαστε χιλιάδες, όλοι εμείς που θα ξαγρυπνάμε διαρκώς στο καραούλι των ονείρων σου, αποφασισμένοι να πάρουμε στις πλάτες μας, ό,τι δεν πρόλαβαν να σηκώσουν οι εφηβικοί σου ώμοι.

Ο Αυτόπτης Κ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: