Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Το Πάμε Αλλιώς συμμετέχει στο συλλαλητήριο κατά της κλιματικής αλλαγής το Σάββατο,6-12-2008 , 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα



ΤΟ ΚΛΙΜΑ Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ;
ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΩΡΑ
STOP CLIMATE CHANGE

6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ , 12.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ


Εκατοντάδες περιβαλλοντικές κινήσεις πολιτών και κινήματα πόλης συνεργαζόμαστε με μη κυβερνητικές οργανώσεις, συνδικάτα και επιστημονικούς φορείς για ένα μαζικό, πολύχρωμο συλλαλητήριο.

 Απαιτούμε από την κυβέρνηση να συμμορφωθεί τώρα η χώρα μας με το πρωτόκολλο του Κιότο και να πάρει μέτρα κατά της κλιματικής αλλαγής.
 Διεκδικούμε δραστικές αλλαγές στο παγκόσμιο πρότυπο ανάπτυξης
Η διέξοδος από την οικονομική κρίση πρέπει να βασιστεί στις πολιτικές που θα σταματήσουν την κλιματική αλλαγή.

Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ Σύμφωνα με την Έκθεση «Ζωντανός Πλανήτης 2008» - των οργανώσεων WWF, Ζωολογική Εταιρεία Λονδίνου και Global Footprint Network – η παγκόσμια κατανάλωση ξεπερνά κατά 30% την ικανότητα της γης να αναπληρώνει τους φυσικούς της πόρους. Η Διακυβερνητική για την Κλιματική Αλλαγή προβλέπει άνοδο των θερμοκρασιών από 1,4 έως 5,9 βαθμούς στα επόμενα 50 χρόνια. Οι επιστήμονες προειδοποιούν για ερημοποίηση μεγάλων κατοικημένων εκτάσεων και για εκατομμύρια πρόσφυγες εξ αιτίας της κλιματικής αλλαγής. Ήδη, εκατομμύρια ανθρώπων πεθαίνουν καθημερινά από την πείνα και τη δίψα. Τα σημερινά ακραία φαινόμενα, οι πυρκαγιές, οι ξηρασίες και οι πλημμύρες θα ενισχυθούν, πολλαπλασιάζοντας τα προβλήματα επιβίωσης σε πολλά μέρη του κόσμου. Η Ελλάδα, ευάλωτη μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές , θα πλησιάσει τις επόμενες δεκαετίες κλιματολογικά την Αφρική. Η ζωή μας θα γίνει αβίωτη και το παραγωγικό πρότυπο της χώρας, που στηρίζεται στην οικοδομή, τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους και τον τουρισμό, σπαταλώντας αλόγιστα τους φυσικούς πόρους και το περιβάλλον, θα οδηγηθεί σε κατάρρευση.

ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗΒασικές αιτίες της κλιματικής αλλαγής : το ενεργειακό πρότυπο που στηρίζεται σε ρυπογόνα καύσιμα και η ενεργειακή σπατάλη, η διαρκής επέκταση των μεταφορικών δικτύων και η κυριαρχία του ΙΧ αυτοκινήτου στη μετακίνηση, η βιομηχανική ανάπτυξη χωρίς περιβαλλοντικούς περιορισμούς, η συνεχώς διογκούμενη αστικοποίηση, η καταστροφή της φύσης, η αποψίλωση των δασών και η συρρίκνωση του αστικού και περιαστικού πράσινου.
Χρειάζονται ριζικές αλλαγές στο σημερινό πρότυπο παραγωγής και κατανάλωσης ώστε να γίνει συμβατό με την οικολογική αειφορία, την επιβίωση του πλανήτη και την ευημερία των ανθρώπων. Αλλά γι αυτό πρέπει να δούμε τον πλανήτη και τους ανθρώπους πάνω από τα κέρδη. Η δομική οικονομική κρίση, που οδήγησε σε κατάρρευση το χρηματοπιστωτικό σύστημα, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με μεγάλες δημόσιες παρεμβάσεις που θα αφορούν ταυτόχρονα την παραγωγική αναδιάρθρωση, την κοινωνική δικαιοσύνη και την οικολογική αειφορία.
ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Μπορούμε να επιβάλλουμε σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο μέτρα κατά της κλιματικής αλλαγής αν ενώσουμε τις δυνάμεις και τη φωνή μας. Υπάρχει ελπίδα.
Στην Ελλάδα πολύ σημαντικοί μαζικοί αγώνες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και πρωτ’ απ’ όλα για την αποτροπή εγκατάστασης μονάδων παραγωγής ενέργειας με λιθάνθρακα. Επιστημονικοί φορείς και περιβαλλοντικές οργανώσεις κινητοποιούνται με κοινούς στόχους. Τα κινήματα πόλης, που δώσαμε αγώνες για το περιβάλλον στη γειτονιά και τον Δήμο μας, έχουμε ενσωματώσει στην κοινωνική και πολιτική μας δράση το θέμα της κλιματικής αλλαγής. Όλοι μαζί μπορούμε ν’ ανατρέψουμε την κυρίαρχη πολιτική.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 Να συμμορφωθεί επιτέλους η Ελλάδα με τους στόχους του Κιότο και να συμμετάσχει ενεργά στην προώθηση μιας παγκόσμιας συμφωνίας που θα επιβάλλει δραστική μείωση των εκπομπών αερίων CO2
 Να περιοριστεί δραστικά η χρήση ορυκτών καυσίμων στην ηλεκτροπαραγωγή και να μην κατασκευαστούν οι σχεδιαζόμενες μονάδες λιθάνθρακα. Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και στα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων.
 Να ληφθούν αντιρρυπαντικά μέτρα στη βιομηχανία και τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας.
 Να καλύψουν σταδιακά οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας το μεγαλύτερο μέρος της παραγόμενης ενέργειας.
 Να αλλάξει ριζικά το Γενικό Χωροταξικό Σχέδιο και να αποσυρθεί το Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό.
 Να ληφθούν μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στην κατανάλωση.
 Να εφαρμοστούν σε παλιά και νέα κτίρια σύγχρονοι κανόνες και προδιαγραφές με βάση τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και της οικολογικής δόμησης.
 Να περιοριστεί δραστικά η χρήση ΙΧ αυτοκινήτου και να ενισχυθούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς και το ποδήλατο. Όχι σε αυτοκινητόδρομους που καταστρέφουν το περιβάλλον.
 Να γίνει ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων, που αποτελούν δημόσιο αγαθό, να καταπολεμηθεί η σπατάλη και να εξασφαλιστεί καθαρό πόσιμο νερό για όλους.
 Να κηρυχθούν αναδασωτέες όλες οι καμένες εκτάσεις, να προστατευτούν τα δάση της χώρας χωρίς εξαιρέσεις. Όχι στην αναθεώρηση των άρθρων 24 και 117 του Συντάγματος. Να καταργηθούν οι δασοκτόνοι νόμοι.
 Να σωθούν όλοι οι ελεύθεροι και πράσινοι χώροι. Κανένα τετραγωνικό μέτρο νέας δόμησης στους δημόσιους και ελεύθερους χώρους.
 Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας, η οποία προωθείται από ορισμένες κυβερνήσεις ως εναλλακτική μορφή στο σημερινό κυρίαρχο ενεργειακό πρότυπο.
 Απάντηση στην οικονομική κρίση αποτελούν οι δημόσιες επενδύσεις που προωθούν την οικολογική ανασυγκρότηση της χώρας, σταματούν την κλιματική αλλαγή και δημιουργούν πράσινες θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: