Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά σας προσκαλεί στη γιορτή του για τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2008-2009 που θα γίνει στις εγκαταστάσεις του 14ου και 15ου Γυμνασίου Πειραιά, Κω και Αγίων Αναργύρων στην Παλιά Κοκκινιά, την Κυριακή 21 Ιουνίου 2009 και ώρα 19.30.
Οι μαθητές μας θα παρουσιάσουν τις δουλειές που ετοίμασαν για τη γιορτή και, παράλληλα, θα εκτίθενται φωτογραφίες του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου από τη ζωή του Γιάννη Ρίτσου με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του ποιητή. Η έκθεση θα φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του σχολείου από 18 έως 21 Ιουνίου και θα είναι ανοιχτή για όλους κάθε απόγευμα από τις 18.00 έως τις 21.00.
Σας περιμένουμε να γιορτάσετε μαζί μας με φαγητό, ποτό και ζωντανή μουσική.

Η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς»


διαβίβασε στο Δήμο Κορυδαλλού την πρόσκληση του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά για τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2008-2009 που θα γίνει για 3η συνεχή χρονιά στις εγκαταστάσεις του 14ου και 15ου Γυμνασίου Πειραιά, την Κυριακή 21 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα.Με την ευκαιρία δε της γιορτής αυτής σας ενημερώνουμε ότι:
Το Σχολείο λειτουργεί σε εθελοντική βάση εδώ και 4 χρόνια στην παλιά Κοκκινιά. Μία από τις περιοχές της πόλης μας που πριν από μερικές δεκαετίες βρήκαν καταφύγιο οι μικρασιάτες πρόσφυγες και κατάφεραν μετά από πολύ προσωπικό και συλλογικό αγώνα να ορθοποδήσουν και ν’ αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι του σημερινού Πειραιά.
Οι εθελοντές του Σχολείου προσπαθούν να συμβάλουν στην ομαλή ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία ως ισότιμων μελών της.
Η προσπάθεια τους αυτή περιλαμβάνει:
• Εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, που είναι απαραίτητο εφόδιο για την προσαρμογή τους στην ελληνική κοινωνία αλλά και προϋπόθεση στην προσπάθεια τους να πάρουν άδεια παραμονής μακράς διάρκειας στην χώρα μας.
• Νομική στήριξη στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες με τις διαδικασίες νομιμοποίησης τους.
• Συμπαράσταση στους μετανάστες για την αντιμετώπιση φαινομένων ρατσιστικής βίας αλλά και δράση για την ανάδειξη και τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην προσπάθεια ένταξης τους στην ελληνική κοινωνία.
Η πρωτοβουλία τους έρχεται να καλύψει με θετικό τρόπο ένα από τα πολλά κενά που εντοπίζονται στη χώρα μας εξαιτίας της απουσίας μεταναστευτικής πολιτικής.
Το Πάμε Αλλιώς από την αρχή στηρίζει ενεργά αυτή την προσπάθεια και καλεί τις Κορυδαλλιώτισσες και τους Κορυδαλλιώτες να συμμετέχουν στη γιορτή του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών την Κυριακή 21 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: