Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Όχι στην μπετομανία ! Να σώσουμε τις πλατείες Μέμου και Βενιζέλου

Πλατεία Βενιζέλου

Πλατεία Μέμου

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου,συνεχίζοντας τα πεπραγμένα της προηγούμενης και λειτουργώντας σαν ιδιοκτήτες των ελεύθερων χώρων, έχουν δρομολογήσει την κατασκευή υπόγειων πάρκιγκ στις δύο ιστορικές πλατείες- Πλατεία Βενιζέλου και Μέμου- στο κέντρο της πόλης,με σκοπό την δήθεν επίλυση του προβλήματος στάθμευσης στην ήδη περιβαλλοντικά υποβαθμισμένη πόλη μας.
Η πόλη του Κορυδαλλού με το ελάχιστο πράσινο και τις πλατείες του,που τις καταλαμβάνουν στο μεγαλύτερο τμήμα τους τα τραπεζοκαθίσματα και οι αυθαίρετες κατασκευές, απειλείται να «Κυψελοποιηθεί» με τη γνωστή συνταγή της κοπής δέντρων, μείωση του ελάχιστου πρασίνου και το περιορισμό των ελεύθερων χώρων σε βάρος της υγείας των κατοίκων, με πρώτο θύμα τα ελάχιστα δέντρα που απόμειναν και με το πρόσχημα της διευκόλυνσης της αυτοκίνησης.
Όλοι εμείς, που είμαστε αντίθετοι στην επέλαση του μπετόν και του αυτοκινήτου, θα επαγρυπνούμε, ώστε δύο από τις τέσσερεις μεγάλες πλατείες να παραμείνουν σαν ελεύθεροι χώροι ανάσας μέσα στην εκκρηκτική ανοικοδόμηση των τελευταίων ετών και τις τεράστιες ποσότητες τσιμέντου, που συνεχίζουν να «πέφτουν» κυρίως στον Κάτω Κορυδαλλό.
Εκπέμπουμε SOS εν όψει μάλιστα της επέκτασης του ΜΕΤΡΟ που θα προσελκύσει χιλιάδες μετακινούμενους από τις όμορες περιοχές.
Αν πρέπει να γίνουν υπόγεια πάρκιγκ αυτά δεν μπορούν να βρίσκονται στο κέντρο της ήδη μποτιλιαρισμένης πόλης, παρά μόνο στον άξονα της οδού Ποταμού και στο Δημοτικό πάρκιγκ της Γρηγορίου Λαμπράκη,όπου υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθεί από πάνω και πάρκο υψηλού πρασίνου.
Για όλους αυτούς τους λόγους, απαιτούμε δημόσιο εξαντλητικό διάλογο με τους κατοίκους για τα πάρκινγκ, που συνήθως χαρίζονται στους εργολάβους με συνοπτικές διαδικασίες,χωρίς περιβαλλοντικές μελέτες κλπ, αλλά και γιά τα 115 στρ. των λατομείων.
Απαιτούμε να μάθουμε πόση γή θα καλύψει το μπετόν , οι σκληρές επιφάνειες και οι αναπλάσεις με πλακόστρωση.
Απαιτούμε αύξηση του πράσινου και καμμία «αξιοποίηση» χωρίς εμάς.
Όχι στην δωρεάν παραχώρηση των «φιλέτων» της πόλης σε Α.Ε. που βάζουν τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους και το περιβάλλον.
Μπορούμε να πετύχουμε πολλά για το μέλλον των παιδιών μας. Όποιος διεκδικεί κερδίζει.Παράδειγμα η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για το παράνομο κέντρο της ΔΕΗ στην οδό Ποταμού.
Για όλα τούτα λέμε φτάνει, ως εδώ. Τα πάρκινγκ σας είναι τα πάρκα μας , είναι οι ανάσες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: