Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK


Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος

«Δεν πληρώνουμε τους φόρους και τα χαράτσια τους»
Από τη σημερινή κινητοποίηση-διαμαρτυρία- παρέμβαση πολιτών-ακτιβιστών και δημοτικών κινήσεων  στη ΔΕΗ Κερατσινίου για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ , την συσχέτησή τους με το χαράτσι και  την εκβιαστική απειλή διακοπών ρεύματος


Εντυπωσιακή και δυναμική ήταν η παρουσία και παρέμβαση των ακτιβιστών της οργάνωσης Αλ.ΝΥΑ.Α , όπως και αγωνιστών από το Κορυδαλλό, το Πέραμα, τη Νίκαια  και τους γύρω Δήμους. Στη παρέμβαση -διαμαρτυρία συμμετείχαν  μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Κορυδαλλού-Νίκαιας-Ρέντη, Σαλαμίνας  και η επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Κορυδαλλού "Πάμε Αλλιώς", Καίτη Κυλάκου.   

Οι πολίτες με θερμές αντιδράσεις επικρότησαν την παρέμβαση-διαμαρτυρία και εξέφραζαν με κάθε τρόπο την αγανάκτησή τους και την οργή τους  

Η  επικεφαλής του "Πάμε Αλλιώς" έκανε την ακόλουθη δήλωση
"Την ώρα που χιλιάδες πολίτες ζουν στα όρια της φτώχειας και πάμπολλα νοικοκυριά αδυνατούν οικονομικά να τα βγάλουν πέρα, την ώρα που η ανεργία έχει χτυπήσει... κόκκινο, κυβέρνηση και τρόικα αποφάσισαν τη συνέχιση της είσπραξης του τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) ενιαία, μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος και μάλιστα με την εντολή να μην επιτρέπεται καμιά διευκόλυνση στην αποπληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ.
Η εκβιαστική συσχέτιση της είσπραξης του χαρατσιού με το δημόσιο αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος είναι παράνομη, ανάλγητη, άδικη και αντισυνταγματική. Η σύνδεση του χαρατσιού με το λογαριασμό του ρεύματος θα προκαλέσει για μια ακόμη φορά τεράστια προβλήματα στα δοκιμαζόμενα από την κρίση νοικοκυριά.
 Εμείς  τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Κορ/λού, της Δημοτικής Κίνησης "Πάμε Αλλιώς" και ευρύτερα των άλλων Δήμων και γειτονιών, είμαστε προσανατολισμένοι σταθερά στον αγώνα για την ανατροπή των μνημονιακών και των αντιλαϊκών πολιτικών από όπου και αν εκπορεύονται. Θα συνεχίσουμε να πρωτοστατούμε και να συμμετέχουμε σε κάθε αγωνιστική δράση για τη διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας και των κοινωνικών αγαθών. Διεκδικούμε ανυποχώρητα το δικαίωμά μας μας στο δημόσιο αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος και είμαστε απέναντι σε κάθε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος για όλους/ες τους συμπολίτες/σσες μας που δοκιμάζονται από τη κρίση. Συμμετέχουμε επίσης δραστήρια και πρωτοβουλιακά σε όλες τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και τα κινήματα αντίστασης και ανυπακοής που αναπτύσσονται στην πόλη μας και στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.  
Καλούμε τους συμπολίτες/σσες μας  να συντονίσουν τα βήματά τους  με κάθε σχετική αγωνιστική πρωτοβουλία και δράση  ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ και της εφορίας και οποιουδήποτε άλλου "χαρατσιού" μας επιβάλει η απολύτως μεροληπτική υπέρ των πλουσίων, άδικη και σκληρή δημοσιονομική και φοροεισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης, Ε.Ε και Δ.Ν.Τ., για μέτρα ανακούφισης των ανέργων συμπολιτών μας κλπ."


      Δεν υπάρχουν σχόλια: