Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Ενημερωτικό σημείωμα από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27/6

 Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 27/6,δυστυχώς μας άφησε μια απογοητευτική εικόνα για τη βούληση και τις δυνατότητες του δήμου όσον αφορά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας.Θεωρώντας δεδομένη την καλή πρόθεση όλων να πράξουν τα δέοντα,πρέπει να αναρωτηθούμε για τα αίτια-εκτός της οικονομικής δυσπραγίας-της στασιμότητας στις διαδικασίες για την εφαρμογή κι αποτελεσματικότητα των αποφάσεων του δήμου μας.
Στις ερωτήσεις μας σχετικά με τους ΡΟΜΑ στο Σχιστό και αναγνωρίζοντας βεβαίως την πολυπλοκότητα του προβλήματος,διαπιστώσαμε ότι δεν έχει υπάρξει μια ουσιαστική προσέγγιση και βελτίωση του προβλήματος.
Πεποίθησή μας είναι ότι στο θέμα αυτό πρέπει την τοπική αυτοδιοίκηση να συνδράμουν κοινωνικοί λειτουργοί και άνθρωποι με εμπειρία σε τέτοια ζητήματα,ώστε σε βάθος χρόνου να υπάρξει μια διαδικασία ενσωμάτωσης των ανθρώπων αυτών και συγχρόνως να εξομαλυνθούν και οι σχέσεις τους με τους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής.Οι παρεμβάσεις διορθωτικού χαρακτήρα σε περιπτώσεις ζημιών και η παρουσία κατασταλτικών μηχανισμών σε στιγμές έντασης,δε φτάνει. Χρειάζεται ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο με συνέχεια στις αποφάσεις και τις δράσεις.
Όσον αφορά το θέμα των λατομείων,ζητήσαμε την περίφραξή τους.Η απάντηση που λάβαμε είναι,ότι αν κι έχει γίνει προσπάθεια,τα φορτηγά το βράδυ την καταπατούσαν,με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί ποτέ.Δυστυχώς ο δήμος δεν μπορεί να διαφυλάξει και να προστατεύσει χώρο ζωτικής σημασίας από αυθαιρεσίες.
Στις παρατηρήσεις μας πάνω σε τεχνικά ζητήματα,που σχετίζονται με την ασφάλεια πεζών αλλά και οχημάτων,διαπιστώνουμε μια ολιγωρία στην πράξη,όπωςείναι η επικινδυνότητα της Καραολή Δημητρίου,λόγω επικίνδυνης ράμπας και στάθμευσης οχημάτων σε στροφή λεωφορείου,η επικινδυνότητα της στροφής στη Μ.Ασίας απέναντι από το 7ο γυμνάσιο,καθώς τα οχήματα διαρκώς εισέρχονται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
Ζητήσαμε-αναγνωρίζοντας την έλλειψη προσωπικού και των περιορισμένων αρμοδιοτήτων της-την καλύτερη και αποτελεσματικότερη παρουσία της δημοτικής αστυνομίας,ώστε να μπορέσει να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο στην εφαρμογή των κανόνων.Επίσης την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων της ,με βασικό της μέλημα την ασφάλεια των παιδιών ,κατά την προσέλευσή τους στα σχολεία.
Τέλος -έχοντας ξανααναφερθεί στο θέμα αυτό-θεωρούμε αναγκαίο ,ιδίως μετά τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στις εκλογές,να γίνει μια πραγματική ενημέρωση στα σχολεία για τη βία και το ρατσισμό.Όχι μόνο σε επίπεδο γονέων,αλλά κυρίως μέσα στις τάξεις,μέσα στους μαθητές,οι οποίοι είναι οι αυριανοί πολίτες και πρέπει να έχουν γνώση και κρίση.Οι μαθητές οι οποίοι πρέπει να καταλάβουν ότι πρόκληση είναι η νίκη του πνεύματος κι όχι της δύναμης,ότι μαγκιά είναι να είσαι δυνατός ΔΙΠΛΑ στους αδύναμους κι όχι ΑΠΕΝΑΝΤΙ τους...
Θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον και θα δοθούν λύσεις προς όφελος όλων...

 Για το Πάμε Αλλιώς
Ιφιγένεια  Γεωργακοπούλου




Δεν υπάρχουν σχόλια: