Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK


Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

Μετανάστης δέχθηκε επίθεση ενώ περίμενε στη στάση στη περιοχή Village Park.Μετανάστης, μαθητής του Ανοιχτού σχολείου Μεταναστών Πειραιά, δέχθηκε επίθεση στη περιοχή Village Park, ενώ περίμενε στη στάση για να επιστρέψει σπίτι του

            Την Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2012, στις 21.30  ο μαθητής του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά Νάσερ Μαχμούτ, μετανάστης από το Πακιστάν, επέστρεφε σπίτι του μετά το μάθημα. Ενώ περίμενε στη στάση του λεωφορείου προς Αθήνα στην Πέτρου Ράλλη, κοντά στο Village Park, δέχθηκε ξαφνικά επίθεση από ομάδα δέκα περίπου νεαρών ηλικίας από 14 έως 16 χρονών, οι οποίοι τον χτύπησαν στο πρόσωπο και στο κεφάλι.
            Ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά από έναν άλλο μαθητή μας ο Πρόεδρος του Σχολείου και προσέτρεξε σε βοήθεια του τραυματία, τον οποίο βρήκε χτυπημένο στο πρόσωπο και πολύ φοβισμένο. Τον μετέφερε στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας όπου, στο νευροχειρουργικό τμήμα, του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, έγιναν οι αναγκαίες εξετάσεις και αργά το βράδυ οι γιατροί του επέτρεψαν να επιστρέψει στο σπίτι του.
            Ο Νάσερ είναι τώρα καλά στην υγεία του, παραμένει όμως ακόμη πολύ σοκαρισμένος και φοβάται να κυκλοφορήσει.


            Αυτή την περίοδο είναι άνεργος, αλλά με τις οικονομίες του γράφτηκε σε ένα ιδιωτικό ΙΕΚ για να μάθει μα΄γειρας. Πιστεύει ότι έτσι θα βρει ευκολότερα δουλειά. Παρακολουθεί ανελλιπώς τα μαθήματα στο Σχολείο μας για να μάθει καλά ελληνικά. Πρόκειται για υπεύθυνο, επιμελή και οξυδερκή μαθητή και δίνει το δικό του αγώνα για να τα βγάλει πέρα με αξιοπρέπεια.
            Το Σχολείο μας εκφράζει τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή του για τη νέα αυτή επίθεση σε μετανάστη-μαθητή του Σχολείου μας και ανησυχεί ιδιαίτερα γιατί διαπιστώνει ότι ο ρατσισμός και η βία έχουν εξαπλωθεί και στις νεαρές ηλικίες. Χρέος όλων μας, και ιδιαίτερα των γονέων, των εκπαιδευτικών και της Πολιτείας, είναι να διαφωτίσουμε τη νεολαία μας και να την κρατήσουμε μακριά από τέτοια θλιβερά και απαράδεκτα φαινόμενα ρατσιστικής βίας.      

Δεν υπάρχουν σχόλια: