Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Και ο Δήμος Κορυδαλλού στους πλέον πιό χρεωμένους Δήμους

Ο «Καλλικράτης» σε θερμοκοιτίδα
ΕΧΕΙ ΤΕΛΜΑΤΩΣΕΙ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ * ΘΗΛΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΧΡΕΗ * ΧΩΡΙΣ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

Πηγή Ελευθεροτυπία


Στην εντατική, με πολλαπλές καθυστερήσεις και υποτροπή λόγω Μνημονίου, βρίσκεται ο «Καλλικράτης», αντί να διανύει το πρώτο δημιουργικό εξάμηνο της θεμελίωσης και της ανάπτυξής του. Κενά λόγω υποχρηματοδότησης, δυσβάσταχτα χρέη, σύγχυση αρμοδιοτήτων, οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα, αγκυλώσεις λόγω γραφειοκρατίας, βηματισμός χελώνας απειλούν το μεγαλύτερο ίσως εγχείρημα της σημερινής κυβέρνησης.
Την ίδια ώρα, το χρέος-μαμούθ των δήμων, που πλησιάζει τα 2 δισ. (1.742.135.952 ευρώ ακριβέστερα), πιέζει ασφυκτικά τους «καλλικρατικούς δήμους», με την ίδια την ΚΕΔΚΕ να έχει αποφασίσει μετά το Πάσχα 24ωρο κλείσιμο όλων των δήμων.
Η απογραφή των περιουσιακών στοιχείων των δήμων, που με τις προθεσμίες του «Καλλικράτη» έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, δεν επιτεύχθηκε, κατήγγειλε πριν από λίγες μέρες στη Βουλή ο τομεάρχης Εσωτερικών, βουλευτής Λάρισας Χρήστος Ζώης και επαληθεύτηκε, καθώς η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών, παρά το γεγονός ότι διανύουμε το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, ήταν ότι «η διαδικασία οριστικοποίησης και έγκρισης των αποτελεσμάτων της απογραφής από τους οικείους δήμους βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: