Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Τα σύννεφα της βίας ενός καταθλιπτικού κόσμου που αναζητά τον βηματισμό του στη ζωή έφθασαν και στον ουρανό της πόλη μας.

Αντιρατσιστικό- Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο Κυριακή 27/3, 3μμ πλατεία Αγίου Νικολάου Νίκαιας


Τα σύννεφα της βίας ενός καταθλιπτικού κόσμου που αναζητά τον βηματισμό του στη ζωή έφθασαν και στον ουρανό της πόλη μας. Οι ξυλοδαρμοί και οι επιθέσεις μεταναστών από το Πακιστάν από ντόπιους; νεαρούς στην Πλατεία Μέμου στον Κορυδαλλό, στην Πλατεία Αγίου Νικολάου στην Νίκαια, αλλά και σε άλλους δημόσιους χώρους της ευρύτερης περιοχής, συμπληρώνουν το σκοτεινό φόντο ενός κόσμου χωρίς ελπίδα,πίστη και όραμα. Ενός κόσμου που σέρνει τα βήματά του πάνω στα ερείπια ανεκπλήρωτων υποσχέσεων προόδου και ανάπτυξης με τρανούς εργολάβους ατιμώρητων σκανδάλων, πάνω στα ερείπια ονείρων με δανεικά και video-games, πολυδιαφημισμένων προγραμμάτων παιδείας και εκπαίδευσης, πίσω από ρολλά μαγαζιών με λουκέτο, πίσω από τις γερμένες πλάτες των ανέργων γονιών τους που δεν έχουν μέλλον να προσφέρουν στα παιδιά τους.
Η θυματοποίηση και η ενοχοποίηση του «άλλου», του «διαφορετικού», του μετανάστη είναι ο εύκολος δρόμος της εκτόνωσης γιά ό,τι κακό συμβαίνει : «Μας παίρνουν τις δουλειές, ρίχνουν τα μεροκάματα, να φύγουν...». Εκεί που το όραμα και η ελπίδα γιά μιά δικαιότερη κοινωνία με ανθρωπιά και αλληλεγγύη θαμπώνουν, έρχεται ο φόβος που φέρνει το μίσος, φτιάχνοντας έτσι ιδανικές συνθήκες στο φίδι να φωλιάσει γιά να εκκολάψει το αυγό του. Και όσο το φίδι ζεσταίνει το αυγό, τόσο οι πράξεις βίας βρίσκουν άρρητα ή ρητά τη συναίνεση γιά να κουκουλωθούν, να μείνουν ατιμώρητες, να συκοφαντηθούν τα θύματα της βίας και να δικαιωθούν οι θύτες. Κάπως έτσι οι φιλήσυχοι κατά τα άλλα κάτοικοι και μαγαζάτορες όλων των ηλικιών της περιοχής γύρω από την Πλατεία Μέμου δεν έμαθαν ότι στην Πλατεία κάποιοι θερμόαιμοι νεαροί, συνεπικουρούμενοι ή μη από κάποιους μυημένους στην εκκόλαψη του αυγού, χτύπησαν με περισσή βία και απρόκλητα Πακιστανούς μετανάστες.Αντίθετα όλοι και όλες πείσθηκαν ότι οι μετανάστες προέβησαν σε πράξεις μη νόμιμες. Τα φαινόμενα αυτά τα είδαμε να εκτυλίσσονται και σε άλλες γειτονιές με ανεπανόρθωτες ρηγματώσεις στο σώμα και τη ψυχή των ανθρώπων, ελλήνων και μεταναστών.
Εμείς εδώ στο Κορυδαλλό και στη Νίκαια που ξέρουμε από προσφυγιά και μετανάστευση δεν πρόκειται ν’ αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους. Με ασπίδα την κοινωνική αλληλεγγύη που γεννά την ελπίδα και το όραμα μιάς κοινωνίας χωρίς διακρίσεις, βία και ρατσισμό.
Καλούμε:
-Tην Κυβέρνηση, την Διοίκηση του Δήμου Κορυδαλλού και τους άλλους Δήμους της ευρύτερης περιοχής να πάρουν θέση και μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν τα αναγκαία γιά τις περιστάσεις μέτρα.
-την αστυνομία να κάνει καλά τη δουλειά της, να διερευνήσει και να εξακριβώσει ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις επιθέσεις.

Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού
"Πάμε Αλλιώς"

Δεν υπάρχουν σχόλια: