Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

23/3/2011

Τις τελευταίες μέρες στις περιοχές Νίκαια, Ρέντη και Κορυδαλλού οι επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες έχουν πολλαπλασιαστεί. Ομάδες 30-40 νεαρών κυρίως ατόμων επιβαίνουν σε μηχανάκια και κατά τη διάρκεια της νύχτας χτυπούν αδιακρίτως μετανάστες σε στάσεις λεωφορείων ή όσους περπατούν στο δρόμο για να πάνε σπίτια τους. Έχουν καταγραφεί πάνω από είκοσι ανάλογες επιθέσεις με ένταση στις πλατείες Αγίου Νικολάου στη Νίκαια, Μέμου στον Κορυδαλλό και στην οδό Θηβών στο ύψος του Village.
Μας προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι αυτές οι ομάδες αποτελούνται κυρίως από νέα παιδιά. Αναρωτιόμαστε ποια είναι; Πώς ζουν; Πώς μεγαλώνουν; Τι σκέφτονται; Τι τους σπρώχνει σε τέτοιες ενέργειες; Όχι τόσο για να τιμωρηθούν όσο για να υπάρχουν μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα για την προστασία της νεολαίας μας από ανάλογα φαινόμενα. Ο ρατσισμός και ο φασισμός απειλούν να δηλητηριάσουν και να καταστρέψουν πρώτα από όλα τις ζωές αυτών των παιδιών.
Οι μετανάστες δεν πρέπει να γίνουν οι αποδιοπομπαίοι τράγοι και τα εύκολα θύματα μιας κρίσης για την οποία δεν ευθύνονται. Συνέβαλαν και συμβάλλουν με την εργασία τους στην προκοπή της χώρας μας. Είναι σκληρά εργαζόμενοι που αμείβονται ελάχιστα και αρκετές φορές χωρίς ασφάλιση και δικαιώματα. Η φτώχεια και οι οικονομικές δυσκολίες δεν πρέπει να μας κάνουν να στραφούμε ο ένας ενάντια στον άλλο. Αντίθετα, να σταθούμε αλληλέγγυοι, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα όλων μας σε εργασία, ασφάλεια, ασφάλιση, παιδεία, υγεία, ευημερία και πρόοδο.
Στη συνείδηση κάθε πολίτη συμπεριφορές βίας, όπως αυτή που εκδηλώνεται, είναι καταδικασμένες. Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών ξέρουμε από προσφυγιά και μετανάστευση.

Καλούμε:
-την Κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να σταματήσουν αυτές οι επιθέσεις.

-την αστυνομία να κάνει καλά τη δουλειά της, να διερευνήσει και να εξακριβώσει ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις επιθέσεις.

-την Τοπική Διοίκηση, τα Σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας να προβληματιστούν και υπεύθυνα να σχεδιάσουν και να οργανώσουν τις αναγκαίες για το σκοπό αυτό δράσεις.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ (Α.Σ.Μ.Π)
Διεύθυνση: 14ο & 15ο Γυμνάσια Πειραιά
Αγίων Αναργύρων και Κω- Παλιά Κοκκινιά
Τηλ.: 6943107085 - 6974495863 - 6932140905
Email: asmpir@gmail.com
http: //asmpeiraia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: