Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

'Εκτακτο δημοτικό συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις στο ζήτημα των συμβασιούχων του δήμου Αθήνας

Στο σημερινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο ατο Δήμο Αθήνας με αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις στο ζήτημα των συμβασιούχων του δήμου, η Ελένη Πορτάλιου, μεταξύ άλλων ανέφερε:

« Το σημερινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο είναι αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων που γίνονται καθημερινά, από τις 3 Ιανουαρίου, στα δικαστήρια, από τους ίδιους τους εργαζόμενους με συμβάσεις, τα σωματεία των μονίμων και τις δημοτικές παρατάξεις οι οποίες υποστηρίζουν τα αιτήματα των συμβασιούχων. Αποφάσεις υπέρ της παραμονής στην εργασία τους των 2.500 εργαζομένων του δήμου Αθηναίων, έχουν εκδώσει, επίσης, η ΠΟΕ – ΟΤΑ και η ΑΔΕΔΥ.

Είχαμε ζητήσει στο δημοτικό συμβούλιο των δημαιρεσιών, στις 2 Ιανουαρίου, την επαναβεβαίωση της ομόφωνης απόφασης στήριξης του αγώνα των εργαζομένων του προηγούμενου Δ.Σ. (13/12/2010), ώστε ο δήμος να παρίσταται στα δικαστήρια αρωγός των αιτημάτων τους. Ο δήμαρχος κ. Καμίνης δεν αναγνώρισε την προηγούμενη απόφαση, αλλά δεσμεύτηκε να λάβει υπ’ όψιν την πρόταση για σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου άμεσα. Ούτε αυτό έπραξε, με αποτέλεσμα ο νομικός σύμβουλος του δήμου να ζητά από τα δικαστήρια αναβολή λόγω άγνοιας του θέματος. Την προηγούμενη Τρίτη 11/1, στο δικαστήριο των εργαζομένων της ΔΑΕΜ, η θέση του δήμου έγινε ευθέως αρνητική αφού ζητήθηκε από τους νομικούς συμβούλους της ΔΑΕΜ και του δήμου να διακοπεί ακόμα και η προσωρινή διαταγή με την οποία οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι πληρώνονται. Ύστερα από διαβουλεύσεις και πιέσεις μόνο ο νομικός εκπρόσωπος του δήμου, λίγο πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία, απέσυρε το αίτημα ανακοπής της προσωρινής διαταγής.

Η κατάσταση εξελίσσεται τραγελαφικά και επιβάλλεται το σημερινό δημοτικό συμβούλιο να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Η Ανοιχτή Πόλη τοποθετείται στη βάση της παρακάτω θέσης αρχής. Κανείς συμβασιούχος εργαζόμενος δεν πρέπει να απολυθεί. Η δημοτική αρχή πρέπει να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους του δήμου, που είναι οι φυσικοί φορείς υλοποίησης του έργου το οποίο επιτελείται από τον δήμο.

Έχουμε δηλώσει απερίφραστα και κατά την ορκωμοσία ότι δεν θα αποδεχθούμε τον Καλλικράτη. Σήμερα φαίνονται τα αποτελέσματά του, πρώτ’ απ’ όλα στον αποδεκατισμό των εργαζομένων του δήμου. Ο δήμος Αθηναίων πρέπει να αποκρούσει την επίθεση που γίνεται, από τη μία στα εργασιακά δικαιώματα χιλιάδων νέων εργαζομένων και, από την άλλη, στη δυνατότητα να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες και να γίνουν έργα υπέρ των δημοτών, υπηρεσίες και έργα σήμερα περισσότερο αναγκαία από ποτέ λόγω της κρίσης.

Οι εργαζόμενοι με σύμβαση καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Οι οργανικές θέσεις του δήμου είναι περισσότερες από το άθροισμα μονίμων και συμβασιούχων. Από τα στοιχεία, τα οποία μπορούν να επιβεβαιώσουν και οι προϊστάμενοι υπηρεσιών του δήμου, η αποχώρηση εργαζομένων θα είναι καταστροφική για τη συνέχιση της λειτουργίας των υπηρεσιών. Τι θα γίνει με την αποκομιδή των σκουπιδιών, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών , τη γραμμή 1515, την υπηρεσία αλλοδαπών, τον ΟΝΑ, κ.ά.

Η Ανοιχτή Πόλη, έχοντας μελετήσει τα οικονομικά του δήμου, γνωρίζει ότι, και μόνο με εξορθολογισμό των δαπανών, καλύπτονται οι μισθοί μεγάλου αριθμού εργαζομένων. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να δεχθούμε υποβάθμιση του δήμου, των υπηρεσιών και του έργου που οφείλει να επιτελεί . Ο δήμος Αθηναίων πρέπει να συγκρουστεί με την πολιτική που οδηγεί τους εργαζόμενους στο δρόμο και το κοινωνικό κράτος σε κατάρρευση και να διεκδικήσει από την κυβέρνηση και τον Υπουργό Εσωτερικών τα οφειλόμενα .

Γι’ αυτό προτείνουμε :
• Το δημοτικό συμβούλιο να στηρίξει με όλα τα μέσα την παραμονή όλων των εργαζομένων με συμβάσεις στην εργασία τους.
• Να παρευρίσκεται σε όλα τα δικαστήρια με νομικό συμβούλιο και δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής αρχής και όλων των παρατάξεων.
• Ο δήμος να διακόψει τη λειτουργία του την Πέμπτη 20/1/2011, ημέρα συζήτησης της υπόθεσης των συμβασιούχων στον Άρειο Πάγο.
• Ο δήμος να πάρει πρωτοβουλία κινητοποίησης της ΚΕΔΚΕ με θέμα τους συμβασιούχους.

Καλούμε τη δημοτική αρχή, τις δημοτικές παρατάξεις, τα σωματεία, τις επιτροπές των συμβασιούχων, τις συνδικαλιστικές κινήσεις και κάθε εργαζόμενο σε ανοιχτή συνάντηση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (οδός Ακαδημίας 50), την Τετάρτη 19/1/2011, στις 2.00 μ.μ., για να συζητήσουμε τους καλύτερους τρόπους επιτυχίας του κοινού αγώνα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: